Yüzdeki Lekeler Nasıl Geçer?

sempeak  26 Kasım 2022

yüz lekesiCilt bakımı, günlük rutinleriniz içinde en çok özen göstermeniz gereken ayrıntıları içermeli. Gün boyu güneş ışınlarına, farklı hava koşullarına, çevre kirliliğine maruz kalan cildinize özen göstererek sağlıklı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Ayrıca ilerleyen yıllar karşısında direncini kaybeden cildinize esneklik kazandırmak için de önlemler almanız gerekebilir. Düzenli olarak gerçekleştireceğiniz cilt bakımınız, sizi daha genç bir tene de kavuşturur. Farklı özelliklere sahip ciltler için uygulanacak bakımda özellikle bazı sorunlar için daha özenli olmalısınız. Cilt lekeleri bu sorunlar içerisinde oldukça dikkat çeker. Cildinizin ihtiyacı olan bakımı gerçekleştirirken, yüz lekelerine yönelik önlemler için ayrı bir bakım programı uygulamalısınız. Karma, yağlı, kuru ya da normal cilt tiplerine özel leke bakımı için öncelikle bu sorunun kaynağı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. 

Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cildinize doğal renk tonunu veren melanosit hücrelerindeki düzensizlik zaman içinde cildinizde istenmeyen lekelerin oluşmasına neden olur. Özellikle melanosit hücrelerinin fazla üretimi, bu lekelerin temel kaynağı olarak değerlendirilebilir. Birçok kişinin özellikle yüz bölgesinde oluşan lekelerin temelinde güneş ışınlarının etkisi olduğu da bilinmektedir. Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak, bu ışınlarla temasa geçmeden önce ya da sonra korumaya yönelik önlem almamak yüzdeki lekelerin temel sebeplerinden biri olarak belirtilebilir. Güneş ışınlarının yanı sıra farklı sebepler de yüzdeki lekelerin sebepleri arasında gösterilebilir.

Genetik etkilerin yanı sıra kullanılan bazı ilaçların kimyasal etkileri ve stres de yüzünüzde lekeler oluşmasına neden olabilir. Ayrıca hamilelik döneminde de bazı kadınların ciltlerinde leke problemi ile karşılaştıkları bilinmektedir. Yine yaşlanmaya bağlı olarak cildin eski doğal yapısını kaybetmesi sonucunda da yüzünüzde lekeler oluşması söz konusu olabilir. Yüzünüzde oluşan ve zaman içinde görünümünüze yönelik sizi endişelendiren cilt lekeleri için bazı özel önlemler alabilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Güneş Sonrası Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Yüzünüzdeki Lekeler için Önlem Alabilirsiniz

Öncelikle yüzdeki lekelenmenin temel kaynaklarından biri olarak gösterilen güneş ışınlarına yönelik olarak cildinize özel bir bakım uygulayabilirsiniz. Yalnızca yaz aylarında değil yılın her günü için uygulayacağınız bu bakım cildinizi güneşe karşı koruma altına alacaktır. Güneş ışınları ile karşılaşmadan önce uygulayacağınız bakım kremleri, serumlar cildinizde bir koruma kalkanı görevi üstlenir. Ayrıca güneş sonrası koruma amaçlı kullanacağınız ürünler de cildinizdeki lekelere yönelik korumayı güçlendirir. Cilt tipinizi de dikkate alarak seçeceğiniz güneş bakım ürünleri yüzünüzdeki lekeler için alacağınız önemli önlemler arasında yer alabilir. 

Cildinizdeki aydınlık görünümün zaman içinde azalmasına neden olan lekeleriniz için ayrıca aydınlatıcı serumlar kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Düzenli bir şekilde kullanacağınız aydınlatıcılar zaman içinde cildinizdeki leke görünümünün azalmasına da yardımcı olabilir. Aynı şekilde cilt tipinize uygun olarak kullanacağınız yoğun bakım kremleri de yüzünüzdeki leke görünümünde azalma sağlayabilir. Yüzünüzdeki lekeler için acil çözümler üretmek istediğinizde ise kapatıcıları tercih edebilirsiniz. Cilt tonunuza uygun olarak seçeceğiniz leke kapatıcılar yüzünüzde pürüzsüz bir görünümün oluşmasını sağlar. 

Özel Bakım Ürünleri ile Yüzünüzdeki Lekelere Çözüm Önerileri

Güneş bakım ürünleri, güneş sonrası bakım kremleri, losyonları, serumlar gibi özel leke karşıtı ürünler bakım rutininizde mutlaka yer almalı. Ayrıca yoğun bakım kremleri, nemlendiriciler de cilt tipinize uygun olarak seçeceğiniz bakım ürünleri arasında bulunabilir. Leke kapatıcı ürünler yardımıyla kusursuz bir makyaj ve pürüzsüz bir cilt tonuna sahip olabilirsiniz. Her gün düzenli olarak cildinize bakım yapmak için doğru ürünleri tercih etmelisiniz. Farklı özelliklerdeki tüm leke karşıtı cilt bakım ürünlerini, ihtiyaçlarınıza uygun olarak Watsons’ta inceleyebilirsiniz. Yüzünüzdeki lekelere yönelik profesyonel önlemler alabilir, cildinizde gözle görülür bir değişim yaratabilirsiniz. 

(Visited 1.580 times, 1 visits today)