Yüzünüzü Nasıl Şekillendirirsiniz?

Watsons  6 Ekim 2020

3 Dk

Aynı zamanda kontürleme olarak da bilinen yüz şekillendirme, bir zamanlar sadece fotoğraf çekimlerinde kullanılan bir teknikti ancak son yıllarda çoğu insanın günlük makyaj rutininin bir parçası haline geldi. Yüzünüze keskin bir hat kazandırır ve bronzlaştırıcı ile veya uzman kontülerme kitleri ile uygulanabilir.

Hangi kontur kitini seçmeliyim?

Çoğu kontürleme kiti açık veya koyu tonlarda bulunur. Bu yüzden ten renginizi tamamlayan birini seçin. Kremsi veya toz formda bulunurlar. Bu yüzden yağlı bir cilde sahip olanlar toz formül tercih etmeli. Kremsi ​​formül ise kuru cilde sahip olanlar için en iyisidir. Başarılı bir kontürlemenin kilit noktası ürünü iyi bir şekilde karıştırmaktır – kontürleme fark edilmemelidir.

Cildiniz açık ise en iyisi sıcaklığı artırmak ve cildinizi doğal olarak aydınlatmak için sıcak bej alt tonlara sahip ürünleri tercih etmektir. Doğal olmayan ve karışması zor olacak koyu tonlu ürünleri kullanmayın.

Cildiniz zeytin tonlarına sahipse, yüzünüze doğal bir görünüm kazandırmak için yumuşak bronz tonları kullanın, daha koyu ten rengi tonları ise çok koyu bir şey kullanmaktan kaçınmalıdır. Bunun yerine, bronz renkli bir aydınlatıcı doğal bir ışıltı eklerken aynı zamanda kontürleme yapacak.

Kontur için ne tür bir bronzlaştırıcı kullanmalıyım?

Bronzlaştırıcıyı kontür için kullanmak isterseniz, hiç sorun olmaz. Sadece karıştırılabilir mat bronzer kullandığınızdan emin olun. Işığı yansıttığı için ışıltı veren ürünlerle kullanmaktan kaçının, elde etmeye çalıştığınız şeyin tam tersini yaratarak alanı vurgulayın. Cilt tonunuza uygun bir renk tonu kullanın – solgunsanız çok koyu bir şey kullanmayın, ancak cildiniz orta tonlu ise çok açık herhangi bir şey de kullanmayın.

Yüzünüz nasıl kontürlenir

Ürünü uygulamak için açılı bir kontur veya allık fırçası kullanmanız gerekir – bu size hassas bir uygulama sunar ve konik kıllar, yüzünüzün doğal şeklini izlemenizi kolaylaştırır.

Hemen Okuyun  Manikürünüzü Nasıl Daha Uzun Tutabilirsiniz?

Adım 1

Yanaklarınızı içine çekerek yanak boşluklarını açıkça görebilirsiniz.

Adım 2

Kahverengi kontur tonunu veya bronzlaştırıcıyı o oyuklara, elmacık kemiklerinin üst kısmına ve şakaklarınıza kadar hafifçe uygulayın.

Adım 3

Daha sonra, bronzlaştırıcıyı doğal gölgeler oluşturmak için şakaklara ve çenenin altına uygulayın.

Adım 4

Uygulama boyunca yumuşak, dairesel hareketlerle uygulama yapın. Doğal ve kusursuz bir bitiş için yavaş yavaş yoğunlaştırın.

Görünümünüzden memnun olduktan sonra, ışığın yüzünüze doğal olarak geldiği yerlere, elmacık kemiklerinin üst kısmına ve kaşlarınızın ucuna aydınlatıcı olarak uygulayın. Bu da yüzünüze daha fazla belirginlik katacaktır.

(Visited 313 times, 2 visits today)