Altı Cilt Tipi için Besleyici Altı Diyet Önerisi

Watsons  8 Ekim 2020

3 Dk

Cilt tipleri hakkında konuştuğumuzda, genellikle cilt bakım ürünlerini nasıl seçtiğimizi düşünürüz. Ama farklı cilt tipleri için de farklı diyetlerin iyi geldiğini biliyor muydunuz? Aşağıda daha fazlasını öğrenin!

1- Normal cilt

Herkesin istediği dengeli, parlak cilt.

Önerilen diyet: Belirli yiyeceklerden kaçınmanız veya yememeniz gerekse de, yine de sağlıklı bir şekilde yemek yemelisiniz! Daha fazla meyve ve sebze ve daha az et yemeyi unutmayın. Bu sizin ve gezegen için iyi bir tercih!

2- Kuru cilt

Kuru, sert ve pul pul cilt. Genellikle cansız ve çizgili bir görünüme sahiptir.

Önerilen diyet: Sağlığa yararlı yağlarla cildinizi besleyin. Doymamış yağ içeren avokado, fındık ve zeytinyağı gibi gıdalar iyi gelecektir. Cildinizi nemlendirmek için daha fazla su içmeyi unutmayın!

3- Yağlı cilt

Genişlemiş gözeneklere sahip yağlı cilt. Sık sık siyah nokta, sivilce veya diğer lekeler üretir.

Önerilen diyet: Yağlı ciltlerde yağlı gıdalardan kaçının. Tam tahıllar, kahverengi pirinç ve makarna gibi düşük glisemik indeksli yiyecekler tercih edin. Ve daha çok meyve tüketin.

4- Karma cilt

T- bölgesi gibi bazı bölgelerin yağlı, diğer kısımların kuru olduğu cilt. Burun kenarlarında normalden daha büyük gözenekler bulunur.

Önerilen diyet: Daha fazla su için ve cildinizi yeniden dengelemek için su içeriği yüksek olan salatalık, domates ve kivi gibi meyveleri daha fazla tüketin.

5- Donuk cilt

Sıcaklık ve çevresel değişiklikler nedeniyle matlaşır. Koyu halkalar ve göz torbaları kolayca görünür.

Önerilen diyet: Donuk ve kuru cildi yatıştırmaya yardımcı bir anti-oksidan olan C vitamini açısından zengin daha fazla yiyecek tüketmeyi deneyin. Iyi tercihler arasında portakal, pomelos, çilek ve kırmızı ve yeşil biber bulunur.

Hemen Okuyun  Yaz Aylarında Saç Spreyi ile Muhteşem Modeller Yaratın

6- Akne eğilimli cilt

Akneniz olması akne eğilimli bir cilde sahip olduğunuzu göstermez. Ancak, hassas ve patlak vermeler yaygınsa ve sıkıcı bir cilde sahip iseniz akneye yatkın bir cildiniz olabilir. Akne eğilimli ciltte, iç tabaka susuz kalmış olsa bile dış tabaka yağlı görünebilir.

Önerilen diyet: Lif bakımından zengin besinler cildinizi yatıştırmaya yardımcı olabilir. Antioksidan ve antienflamatuvar özelliklere sahip salatalık, havuç, çilek ve yeşil çay gibi daha fazla meyve ve sebze tüketin.

Cildinize arzuladığı besini verin. Mutlu, sağlıklı bir yaşam tarzı, mutlu ve sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir. Hayatın sunduğu şeylerin tadını çıkarın. Mükemmel ten görünümü de peşinden gelecektir!

(Visited 4.231 times, 1 visits today)