Hızlı Erişim
1.Yüz Maskesi Nedir?
Cilt bakımının bir parçası olarak kullanılan ürünlerdir. Cildi beslemek, cilt sorunlarını gidermek, temizlemek, nemlendirmek veya tazelemek amacıyla kullanılır. Genellikle yoğun ve konsantre içeriklere sahiptirler ve cilt üzerinde belirli bir süre bekletilip etki sağlar.
2.Yüz Maskesi Çeşitleri Nelerdir?
Farklı türlerde ve formlarda bulunur. Cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçmelisiniz. Maskeleri haftada bir veya duruma göre birkaç kez uygulayabilirsiniz.
21. Kil maskeleri
Kil maskeleri, cildi derinlemesine temizler, gözenekleri sıkılaştırır ve cilt yüzeyini matlaştırır.
2.2Kağıt yüz maskeleri
Kağıt yüz maskeleri, sheet mask veya sheet face mask olarak da adlandırılır. Bu maskeler genellikle ince bir kumaş veya kağıt tabakası içine yerleştirilen yoğun içerikleri cilde iletmek amacıyla tasarlanmıştır.
2.3Jel maskeler
Cildi nemlendirmek, rahatlatmak, soğutmak veya belirli sorunlara yönelik tedavi amaçlı kullanılır. Jöle benzeri bir kıvama sahip oldukları için kolayca yayılır ve cilde tutulur.
2.4Nemlendirici yüz maskeleri
Cildi derinlemesine nemlendirmek ve cilt bariyerini güçlendirmek amacıyla kullanılan maskelerdir.
2.5Hedef odaklı yüz maskeleri
Belirli cilt problemlerine yönelik tasarlanmış özel maskelerdir. Cildi belirli konularda iyileştirmek amacıyla kullanılır.
2.6Evde doğal maske tarifleri
Yoğurt ve bal maskesi, salatalık ve yoğurt maskesi, bal ve limon maskesi, yulaf ezmesi ve süt maskesi, yumurta maskesi gibi çeşitli maskeler evde yapılabilir.
3.Yüz Maskesi Nasıl Kullanılmalı?
Maskeden önce mutlaka cildinizi temizlemelisiniz. Dilerseniz derin temizlik için öncesinde peeling ve buhar banyosu uygulayabilirsiniz. maskenizi uygularken göz ve ağız çevresine gelmemesine dikkat etmelisiniz. Belirtilen sürede maskenizi nazikçe çıkarıp yüzünüzü durulayınız. Maske uygulamasından sonra tonik, serum ve nemlendirici kullanabilirsiniz.
4.Hangi Sıklıkla Yüz Maskesi Yapılmalı?
Maskenin türüne bağlı olarak haftada birkaç kez veya bir kez uygulanabilir. Maskenin içeriğine ve cildinizin ihtiyacına göre sıklığı ayarlamak mümkündür.
5.Hangi Sıklıkla Göz & El & Ayak Maskesi Yapılmalı?
Göz çevresi cildi hassas olduğu için reaksiyonlara karşı dikkatli olmalısınız. Hassas cildinizi nemlendirmek, sakinleştirmek ve canlandırmak amacıyla kullanılır. Haftada bir, en fazla üç defa uygulanabilir. El maskeleri, ellerdeki kuruluğu gidermek, cilt tonunu eşitlemek ve nemlendirmek amacıyla kullanılır. Yoğun kuruluk ve tahriş varsa haftada üç kez kullanabilirsiniz. Ayak maskeleri, ayak derisini nemlendirmek, yumuşatmak ve rahatlatmak amacıyla kullanılır. Özellikle kuru ve sertleşmiş ayak derisi sorununu varsa haftada üç defa maske uygulamayı düşünebilirsiniz.
6.Cilt Tipine Uygun Maske Nasıl Seçilir?
Öncelikle cilt tipinizi belirlemelisiniz. Cilt ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Hassas durumunuzu bilmeniz cildiniz için oldukça önemli. Maskelerin içeriklerini inceleyiniz ve hatta profesyonel yardım da alabilirsiniz. Yama testi yapmak ise maskelerin içeriklerine karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğinizi anlamak için çok önemli.
7.Maske Yapmanın Faydaları Nelerdir?
Cilt maskeleri; cildinizi derinlemesine temizler, nemlendirir, canlandırır, aydınlık verir, sıkılaştırır, akne ve sivilce tedavisi yapar, rahatlatır ve stresi azaltır.
8.Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
Kil maskeleri cildi ve gözenekleri temizlemek, cildinizi tazelemek için etkili bir maskedir. Kil maskeleri genellikle farklı cilt tiplerine uygun olarak formüle edilmiştir ve çeşitli kil türleri içerebilir.
9.Gündüz maskelerinin Faydaları Nelerdir?
Gündüz maskeleri, gündüz saatlerine uygun olarak tasarlanmıştır. Gündüz maskelerini kullanırken ürünün içeriğini ve cilt tipinizi göz önünde bulundurmalısınız.
10.Gündüz Maskelerinin Faydaları Nelerdir?
Gündüz maskeleri, cildinizi nemlendirir ve nemi gün boyu korur. Aydınlatıcı veya cilt tonunu eşitlemeye yardımcı maskeler cildinizi daha parlak ve canlı gösterecektir. Anti-aging etkisiyle yaşlanma belirtilerini azaltabilir. Cilt yüzeyini düzeltebilir ve hassas ciltleri yatıştırabilir. Bazı gündüz maskeleri SPF içerebilir ve bu sizi güneşin zararlı etkilerine karşı korur. Bazı gündüz maskeleri ise makyaj bazı olarak kullanılabilir.
11.Yüz Maskelerinde Yapılan Yanlışlar Nelerdir?
Yüz maskelerini yanlış uyguladığınızda cildinize zarar verebilirler. Bazı yanlış uygulamalar şöyle; uzun süreli bekletme, aşırı sık kullanım, yanlış maske seçimi, kirli cilde uygulama, göz ve dudak çevresine uygulama, maskeyi sertçe çıkarma, maskenin kurumasını beklememe, yanlış sırayla uygulama, aktif içerikli ürünlerle eş zamanlı kullanma, cildi sonraki adım için hazırlamama yani nemlendirmeme.
12.Çoklu Maske Nasıl Uygulanır?
Farklı ihtiyaçlarınızı karşılamak için birden fazla maskeyi aynı anda kullanabilirsiniz. Farklı bölgeler için maskelerinizi seçin; yağlı bölgeler için kil, kuru bölgeler için nemlendirici maskeler gibi. Yüzünüzü temizleyiniz ve göz, dudak çevresi hariç maskelerinizi uygulayınız. Uyguladığınız maskelerin farklı bekleme süreleri varsa en uzun olana göre sürenizi ayarlayabilirsiniz. Çoklu maskeleri uygularken mutlaka yama testi yapmalısınız. Maskelerinizi uyguladıktan sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmamalısınız.
13.Yüz maskesi duştan önce mi yapılır, sonra mı yapılır?
Genel olarak yüz maskesini duştan sonra yapmak daha etkilidir. Duştan sonra açılmış olan gözeneklerinize, maskenizin içeriği daha rahat nüfuz edecektir. Cildiniz duştan sonra nemli ve taze olacağı için maskenizle beraber neme doyacaktır.
14.Maskeden Hasar Gören Ciltler için Bakım Önerileri
Maskeden hasar görmüş bir cildi onarmak ve rahatlatmak için şunları yapabilirsiniz; nazik temizlik ürünleri kullanabilirsiniz, nemlendirme işlemine ağırlık vermelisiniz, bunun için yoğun nem maskeleri uygulayabilirsiniz, C vitamini içeren serumlar ve kremler kullanabilirsiniz, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için daha özenli olmalısınız. Hasar görmüş bir cildi iyileştirmek biraz zaman alabilir fakat sabırlı olmalısınız, toparlanamayacak bir cilt yoktur.
15.Yüz Maskesi Önerileri
İşte size çokça tercih edilen maskelerden birkaçı;
Neutrogena Hydro Boost Yoğun Nemlendirici Hidrolist Maske 30 ml, yüksek oranda nemlendirici serum içerir. Hiyalüronik Asit ile nemi cilde hapseder, gün boyu ihtiyaç duydukça ona geri verir. Tazelenmiş, neme doygun ve sıkı bir cilt için sadece 15 dakikada yoğun bakım sağlar.
Simple Protect and Glow Kil Maskesi Detoks 50 ml, yüz maskesi doğal kil içeren formülü ile cildinizdeki kirleri mıknatıs gibi çekip çıkartır.
Frudia Citrus Aydınlatıcı Yüz Maskesi 1 Adet, narenciye ekstresi sayesinde cildi parlatır ve nemlendirir.
L’Oreal Paris Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Maske 50 ml, ürünü için L’OrÉal Paris Labaratuvarları, 3 saf kili su yosunu özüyle birleştirdi ve cildi kurutmadan siyah noktaları temizleyen, gözenekleri sıkılaştıran kremsi maskeyi geliştirdi.
Snp Prep Peptaronic Hyaluronic Maske 1 Adet, 6 çeşit peptit ve 5 ayrı hyalurolic asit içeren formül, cildi nemli tutmak için bir nem bariyeri ile cildinizi stres ve diğer dış etkenlerden koruyacaktır. Cildinize esneklik katacak ve kısa sürede gözle görülür etki yaratacaktır.
- Sivilceli cilde maske yapılır mı?
Evet, sivilceli bir cilde de maske uygulayabilirsiniz. Kil, çay ağacı yağı, salisilik asit veya bentonit içeriklerine sahip maskeler sivilce tedavisinde size yardımcı olacaktır. Sıkılaştırıcı ve yatıştırıcı maskeler; gözenekleri sıkılaştırırken tahriş ve kızarıklığı da azaltabilir. Sivilce tedavisinde kullanılan bazı içerikler cildinizi güneşe daha hassas hale getirebilir, bundan dolayı güneş koruyucu kullanmanız çok önemli.
- Yüz maskesi hangi saatlerde yapılır?
Eğer sabahları yüz maskesi uygularsanız cildinizi gün boyu koruyabilirsiniz. Akşamları yüz maskesi uygulamak ise cilt temizleme rutininizin son aşaması olarak rahatlatıcı olabilir. Gece maskesi kullanarak uyku sırasında cildinizin yenilenmesini sağlayabilirsiniz.
- Günde 2 Defa Maske Yapılır mı?
Genel olarak günde iki defa maske yapmak cilde aşırı yüklenme olabilir. Fakat illa uygulamanız gerekirse iki maske arasında birkaç saat ara vermeniz gerekir. Maskenin içeriği hassas içeriklerden oluşmamalı ki cildiniz tahriş olmasın. Cildinizde sorun varsa mutlaka dermatologdan veya bir cilt uzmanından tavsiye almalısınız. Cildinizin değerlendirilerek ne sıklıkta maske uygulamanız gerektiğini size söyleyecektir.
- Evde Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?
Evde yüz maskesi yapmak eğlencelidir. Fakat hazırladığınız maske size herhangi bir rahatsızlık veriyor ve reaksiyon görüyorsanız maskeyi hemen yüzünüzden çıkarın ve yüzünüzü ılık bir suyla yıkayın. İşte size basit bir tarif;
İki yemek kaşığı yoğurt ve bir yemek kaşığı balı karıştırıp içine birkaç damla limon ekleyin. On beş yirmi dakika bekledikten sonra cildinizi nazikçe yıkayın. Bal antibakteriyel özelliği ile cildinizi temizler, yoğurt ise nemlendirir.
- Cildinize Destek Olan Nemlendirici Ürünler
Her cildin farklı ihtiyaçları olsa da her cilt tipinin ortaklaştığı en önemli gereksinim sudur. İstisnasız her cildin direncini, doğal bariyerini ve elastikiyetini korumak için neme ihtiyacı vardır. Bu nedenle uyguladığınız cilt bakım rutininde, güçlü etkili bir nemlendirici bulunması büyük önem taşır. Uzun süre boyunca maskeyle temas eden cildiniz, maskenin yüzeyine sürtündükçe nem kaybeder. Bu nedenle cildinizi tahriş oluşumuna karşı korumanın temel yollarından biri, ona nem desteği sağlamaktır. Watsons’ta yer alan seçkin kozmetik markaları, farklı cilt tiplerine uygun nemlendirici seçenekleri sunar. Siz de cildinizin yapısını göz önünde bulundurarak kendinize en uygun nemlendiriciyi kolaylıkla seçebilirsiniz. Örneğin kuru ya da çok kuru bir cildiniz varsa L’Oréal Paris Nem Terapisi Aloe Vera Suyu gibi ciltte uzun süre nem hapsedebilen yoğun nemlendiricileri tercih edebilir, karma ya da yağlı bir cilde sahipseniz Neutrogena Visibly Clear Yağsız Nemlendirici gibi ürünlerden yana seçim yaparak cildinizi yağlandırmadan nemlendirebilirsiniz.
Nemlendiricinizi yüzünüze her sabah ve akşam uygulamak, cildinizin nem ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olur. Özellikle kış aylarında, cildinizin kuruduğunu hissettiğiniz her anda nemlendiricinizi yeniden cildinize uygulayabilirsiniz. Watsons’ın sunduğu geniş yüz bakım ürünleri seçkisine göz atarak salgına karşı önlem alırken cildinizi koruyabilir, maskenin altında kalan cildinize bakım desteği sağlayabilirsiniz.