Anasayfa    /    Genel   /    CC Krem Nedir? 

CC Krem Nedir? 

sempeak  9 Haziran 2023

Hangimiz sihirli bir değneğimiz olmasını istemeyiz? Eğer makyaj yaparken kullanacağınız bir sihirli değnek isterseniz bunu gerçekleştirmenin bir yolu var: CC krem kullanmak. Son zamanların en popüler makyaj ürünlerinden biri olan bu  krem son derece ince yapılı, ciltteki renk eşitsizliklerini kapatan ve cildi dengelemeye yarayan şahane bir cilt bakım ürünü.

CC Krem Ne İşe Yarar?

Herkesin favorisi olan bu krem ne işe yarar? CC krem cilt  tonu görünümünü eşitlemeye, düzenlemeye yardımcı olurken cilde bakım verir. Cildin lekeli ve pürüzlü görünümün giderilmesini sağlar. CC krem SPF içermesiyle cildi güneşin zararlı UV ışınlarından korur. CC krem, BB kreme benzer özelliklere sahip olmakla birlikte, Cilt tonunun daha aydınlık ve parlak görünmesi için özel olarak formüle edilmiştir. CC kremler cilt tonunun eşit görünümü konusunda daha etkili bir üründür ancak kapatıcılık özellikleri yoktur. BB ve CC krem arasındaki en büyük fark da bu kapatıcılıktır. CC krem cilde daha etkili bir aydınlık verirken BB krem daha fazla bir kapatıcılık sağlar. Cildinizdeki kusurlardan, lekelerden şikayetçiyseniz BB kremleri tercih edebilirsiniz. Cildinizde kızarıklıklar, renk eşitsizlikleri varsa o zaman da CC Krem daha etkilidir. Düzenli cilt tonu görünümü, doğal ışıltı sağlama gibi etkiler için CC kremleri tercih edebilir, günlük makyajınızda kullanabilirsiniz.

CC Krem Nasıl Kullanılır?

CC kremin temel amacı cilde parlaklık vererek, aydınlık bir görünüm sağlamaktır. Bunun için  renklendirici, canlandırıcı, eşitleyici gibi farklı problemleri çözmeye yönelik CC krem çeşitleri vardır. Kendi cilt tipinizi tanıyarak seçeceğiniz CC kremi uygulama şekliniz de oldukça önemli.

Hemen Okuyun  Geri dönüşüm yaparak hem dünyayı hem de bedensel ve mental sağlığınızı iyileştirin

Hazırlık
Öncelikle cildiniz temiz olmalı. Temiz ciltte CC krem daha iyi tutunur. Bunun için yüz temizleme jeli, tonik gibi temizleme ürünleri ile cildinizi temizlemelisiniz.

Renk Seçimi
Birden fazla renk seçeneği olabilen CC kremde cilt renginize uygun bir renk seçmelisiniz. Böylece doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Uygulama
CC kremi uygulamak için parmaklarınızı tercih edebilirsiniz. Parmakların ısısı ile CC krem yumuşar ve cildinizde saten bir bitiş yaratır. Homojen bir şekilde cilde dağıtmak kolaylaşır. Dilerseniz sünger ya da fırça da kullanabilirsiniz. Sünger ile CC kremi dağıtmak istediğinizde nemli bir sünger kullanmalısınız. Fırça tercih edecekseniz yumuşak uçlu bir fırça işinizi kolaylaştırır. Hangi yöntemi tercih ederseniz edin yumuşak, dairesel hareketlerle CC kremi sürmelisiniz. CC kremi uygulamak bu kadar pratik. Sürdüğünüz andan itibaren cildinizle bütünleşerek kusursuz bir cilt görünümü elde edebilirsiniz.

CC Krem Ne ile Sürülür?

CC krem parmaklarla, makyaj süngeri ya da fırça ile uygulanabilir. En çok tercih edilen yöntem olan parmakla sürmektir. Hem pratik hem de iyi sonuç veren bu uygulama tekniği sayesinde CC kremi cildinize homojen bir şekilde sürebilirsiniz. Sünger de en az parmakları kullanmak kadar popüler bir yöntemdir. Sünger kullandığınızda CC kremi yüzünüzde kusurları gizleme konusunda uygulama kolaylığı sağlar. Fırça kullanarak CC kremi uyguladığınızda ise daha kontrollü bir uygulama yapma şansınız olur.

Pure Beauty CC Krem’in Özellikleri Nelerdir?

Sihirli değnek yerine kullanacağınız o kremin hangisi olabileceğini merak ediyorsanız mutlaka Pure Beauty CC Krem’i denemelisiniz. Tek üründe birden çok fayda sağlayan bu ürün sayesinde cildinizde harika bir etki yaratIlmasını sağlayabilirsiniz. Makyaj yapmadan cildinizde pürüzsüz ve ışıltılı görünüm sağlar.

Nemlendirme
Cilt bariyerini korumak ve beslemek için cildi nemli tutmak önemlidir. Pure Beauty CC krem formülündeki yoğun nemlendirme etkisiyle cildinize bakım verir. Basitçe renkli nemlendirici olarak düşünebileceğiniz CC krem verdiği doğal renk sayesinde cildinizi aydınlık göstermeye yarar.

Hemen Okuyun  Sıla Türkoğlu’nun Tercihi; Pure Beauty BB & CC Krem

Yumuşak Bitiş
Pure Beauty CC krem zenginleştirilmiş formülü sayesinde cilt üzeninde pürüzsüz ve doğal bir görünüm sağlar. Yumuşak ve saten bitiş etkisi sayesinde ciltte yoğun bir kaplama hissi yaratmaz.

Doğal Görünüm
Cildinize ağır bir makyaj yapmadan kusursuz görünüm istiyorsanız Pure Beauty CC krem ciltle uyum içerisindeki formülü ile cildi daha pürüzsüz, homojen ve doğal bir görünüme kavuşturur.

Cilt Bakımı
Pure Beauty CC krem içeriğindeki cilt bakım bileşenleriyle sayesinde daha sağlıklı ve genç görünmenizi sağlarken içeriğindeki antioksidanlar  cildinizi destekler ve olumsuz etkilere karşı korur.

Güneş Koruyucu
Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı cildi yüksek koruma faktörü ile koruyan Pure Beauty CC krem 50 PA+++ koruma faktörüne sahiptir. PA+++  en yüksek UVA koruması anlamına gelir.

Mavi Işık Filtresi
En az UV ışınları kadar cilde zararlı olan mavi ışıklar bilgisayar, telefon, tablet gibi elektronik cihazlardan yayılır. Mavi ışık filtresi içeriği sayesinde Pure Beauty CC krem cilt bariyerinin zedelenmesinin önüne geçer.

Doğal Işıltı
Pure Beauty CC krem içeriğindeki ışıltılı pigmentler sayesinde cildinize ışıltı ve aydınlık sağlar. Hafif yapısı sayesinde cildi makyaj gibi ağırlaştırmadan doğal, ışıltılı bir bitiş sunar.

CC Krem Hangi Ciltler için Uygundur?

CC kremler her cilt tipiyle kolayca uyum sağlarlar. İhtiyaçlara ve tercihlere bağlı olarak çeşitlenen CC kremlerden kendiniz için en uygun olan ürünü seçebilirsiniz. Kuru bir cildiniz varsa yoğun nemlendirme etili CC krem kullanabilirsiniz. Böylece cildin nem dengesi korunur ve kuru cildin daha canlı görünmesi sağlanır. Yağlı cilt yapısına sahipseniz yağsız veya matlaştırıcı özelliklere sahip CC kremleri tercih etmelisiniz. CC krem cilt tonu eşitsizliklerini gideren, cildi aydınlatan ve cilde doğal bir görünüm kazandıran formülü ile ciltle uyum içerisinde olur.

Hemen Okuyun  Cildiniz İçin En İyi Toniği Seçin

CC Kremden Sonra Fondöten Sürülür mü?

Hafif formülü ile cilde doğal bir renklendirme sağlayan CC krem sonrasında fondöten uygulamaya gerek kalmaz. Yine de CC kremi makyaj bazı olarak kullanabilirsiniz. Kapanmayan lekeler, izler ve kusurlu görünümün giderilmesi için fondöten kullanmak bir seçenek olabilir. CC krem doğal bir bitiş sunarken fondöten ağır makyaj etkisi yaratır. Nasıl bir görünüm istediğinize göre tek başına CC kremi sürebilir, aynı zamanda beraberinde fondöten kullanımına karar verebilirsiniz.

Her Gün CC Krem Sürülür mü?

CC krem günlük bakım ve makyaj rutininin bir parçasıdır. Genellikle hafif ve cilde iyi gelen formüle sahip olan CC kremler ciltteki  cilde aydınlık görünüm kazandırmak, hafif kapatıcılık sağlamak ve cildi nemlendirmek için kullanılır. Güneşten koruması etkisi sağladığı için günlük rutininizde kullanarak cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından koruyabilirsiniz. Gün boyu güneş ışınlarına maruz kalacağınız bir günde tek başına CC krem yeterli olmayabilir. Bunun için mutlaka ek olarak güneş koruyucu kullanabilir, iki saatte bir yenileyerek koruyucu etkiyi koruyabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza en uygun kozmetik ürünleri tüm seçenekleri ile Watsons’ta sizleri bekliyor. Dünyaca ünlü markaların onlarca ürün seçeneği arasından mutlaka size uygun bir seçenek vardır. İçeriklerine göre değişiklik gösteren BB krem fiyatları ve CC krem fiyatlarını karşılaştırabilir, kendi bütçenize en uygun seçeneği bulmak Watsons’la bulabilirsiniz.

Göz Altına CC krem Sürülür mü?

Yüzdeki cilt kusurlarını gizlemek, eşit tonda cilt görünümünü desteklemek, hafif kapatıcılık etkisi vermek için tasarlanan CC kremler göz altında da kullanılabilir. Göz altı bölgesi daha hassas bir yapıda olduğu için kullanacağınız ürünleri dikkatle seçmelisiniz. CC kremin renk düzeltici özelliği ve hafif kapatıcılığı sayesinde göz altı bölgesindeki renk farklılıklarını azaltabilir ve daha aydınlık bir görünüm sağlayabilir.

(Visited 2.243 times, 1 visits today)