Güneş Kremi Çeşitleri Nelerdir?

sempeak  31 Mayıs 2024

 

Güneş kremi, cilt sağlığımızı korumanın ve güneşin zararlı etkilerinden korunmanın önemli bir parçasıdır. Cilt tipinize ve ihtiyacınıza uygun farklı güneş kremi çeşitleri arasında kendinize uygun olanı seçmek bazen karmaşık olabilir. Mineral güneş kremleri, cildi fiziksel olarak güneş ışınlarına karşı korurken, kimyasal güneş kremleri cilde nüfuz ederek güneş ışınlarını emer. Mineral güneş kremleri genellikle hassas ciltler için önerilirken, kimyasal güneş kremleri suya daha dayanıklı olabilir. Bu yazımızda kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza yönelik nasıl bir yol izleyeceğinize yardımcı olmaya çalıştık. Önemli olan güneş korumasının cilt sağlığınız için kritik olduğunu unutmamalı ve düzenli bir kullanım sağlamalısınız.

Güneş Kremi Çeşitleri Nelerdir?

Güneş kremleri cildimizi güneşin zararlı UV ışınlarına karşı koruyan geniş bir yelpazeye sahip ürünlerdir. Farklı cilt tiplerine ve farklı ihtiyaçlara göre birçok çeşidi bulunur. Örneğin yağlı ciltler için matlaştırıcı güneş kremleri, hassas ciltler için parfüm ve kimyasal içermeyen formüller, suya dayanıklı olanlar, yüz için özel ürünler ve çocuklar için daha hassas formüller gibi çeşitler mevcuttur. Aynı zamanda, antioksidanlar veya nemlendiriciler içeren güneş kremleri de bulunur. Sizler bu çeşitler içerisinde kendinize ve yaşam tarzınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Güneş Kremleri Hangileridir?

En çok tercih edilen güneş kremleri üreten markanın güvenilirliği ve SPF koruması sunan cilde zarar vermeyen ve rahatsız edici formüllere sahip olmayan kremlerdir. Bu markalar arasında en popüler olanları Nivea, The Purest, Cosmed, Loreal gibi markaların ürünlerine sıkça rastlamaktayız. Bu kremler cilt dostu ve geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. Sizler kendinize en uygun olanı ihtiyaçlarınız doğrultusunda tercih edebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Hyaluronik Asit

En İyi Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

En iyi güneş kremi seçimi cilt tipinize, ihtiyaçlarınıza ve yaşam tarzınıza bağlı olarak değişir. Ama genel olarak baktığımızda SPF seviyesi 30 ve üzeri bir güneş koruyucu seçmek açık tenliler ve yoğun güneşe maruz kalanlar için iyi bir tercih olacaktır. Bunun dışında cilt tipiniz çok önemlidir. Kuru, yağlı, karma veya hassas bir cilt tipine sahipseniz ona uygun kremleri tercih ederek bütün gün rahat edebilirsiniz. Mesela yağlı bir cilt için hafif ve matlaştırıcı güneş kremi tercih edilirken, kuru bir cildin nemlendirici özelliği olan hafif yağlı bir krem tercih etmesi çok doğru olacaktır. Yaşam tarzınızda su ile çok iç içeyseniz yani su sporları ile ilgileniyorsanız veya sık sık terliyorsanız suya dayanıklılığı yüksek olan bir güneş kremi tercih etmek sizler için uygun olacaktır. Son olarak sizler için kullanım kolaylığı sunan kremleri kullanmak daha sık kullanmanızı sağlayacaktır. Sprey, losyon veya stick formda olan güneş kremleri ile cildinizi sürekli koruma altında tutabilirsiniz.

En Popüler Güneş Kremleri Hangileridir?

Celenes Dry Touch Güneş Koruyucu Fluid Spf 50+ 50 ml; Bu ürünler 3.taraf akredite kuruluştan vegan sertifikalı olduğu kanıtlanmış ürünlerdir. Dry Touch SPF 50+ her yaştan ve hassas ciltler de dahil olmak üzere tüm cilt tipleri tarafından güvenle kullanılabilir. Mineral ve organik güneş filtreleri ile UVA/UVB ışınlarına karşı tam koruma sağlar, cildin yaşlanmasını, güneş lekelerini ve güneş yanıklarını önler. Hafif dokusu cildinize matlaştırıcı ve parlak olmayan bir etki sağlar. Beyaz iz bırakmaz, suya dayanıklıdır. Paraben, Alkol ve Mineral Yağ içermez.Kullanımı: Güneşe çıkmadan önce yüz ve boyun bölgesine eşit miktarda uygulayınız. Özellikle yüzme, terleme ve kurulanma sonrasında uygulamayı yenileyiniz.

Hemen Okuyun  Sebum Nedir ve Faydaları Nelerdir?

L’Oreal Paris Revitalift Clinical SPF 50+ Günlük Yüksek UV Korumalı Yüz Güneş Kremi 50ml; Günlük kullanıma uygun uv korumalı bakım kremi iz ve yağlı his bırakmayan hafif dokusuyla makyajın kalıcılığını arttırır. Cilde nefes aldırır. Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerine ve tüm cilt tonlarına uygundur. Dermatolojik ve oftalmolojik kontrol altında test edilmiştir. Gelişmiş UV koruma sağlar. Hem uzun UVA hem de çok yüksek SPF50+ faktör güneş koruması sağlamak için günlük geniş spektrumlu filtreler. Bu güneş kremiyle UV’nin neden olduğu yaşlanma belirtilerini önleyebilirsiniz. Bu belirtilere koyu lekeler, ince çizgiler ve cilt tonu eşitsizlikleri örnek gösterilebilir.

Cosmed Güneş Koruyucu Krem Tüm Ciltler Spf50 50 ml; Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun, UVA-UVB ve görünür ışığa karşı çok yüksek koruma sağlayan suya dayanıklı, nemlendirici güneş kremi.

Mineral Güneş Kremi

Aktif bileşenleri çinko oksit veya titanyum dioksit olan mineral güneş kremleri cildinize dost ve doğal içeriklere sahiptir. Bu kremler güneş ışınlarını yansıttığı için cildinize sürdüğünüz anda anında koruma sağlarlar. Hassas cilde sahip olanlar ve kimyasal içeriklere karşı duyarlılığı olanlar için idealdir. Ayrıca, mineral güneş kremleri genellikle okyanuslara ve çevreye daha az zarar veren formüllerdir, çünkü kimyasal filtrelerin aksine doğal olarak parçalanabilirler. Mineral güneş kremleri ciltte beyazlık bırakabilir. Bu açıdan tercih etmeyebilirsiniz ama son zamanlarda cilt tonuna daha uyumlu mineral kremler üretilmektedir. Güneşe çıkmadan 20-30 dakika önce güneş kreminizi sürmelisiniz.

Karma Güneş Kremi

Yağlı cilde sahipseniz veya hassas bir cildiniz var ise karma güneş kremi kullanarak rahat bir şekilde cildinizi güneşin etkisinden koruyabilirsiniz. Karma güneş kremi yağlı ciltlerde parlama etkisi olmaz, kuru ciltlerde cildinizin nemini korur, hassas ciltlerde ise yumuşak ve koruyucu bir kalkan sunar. Özel formülü ile cildinize uyum sağlar ve güneşin zararlı etkilerinden sizi korur.

Hemen Okuyun  C Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır?

Su Geçirmez Güneş Kremi

Yaz aylarında denizde, havuzda ve terlediğinizde güneşin zararlı etkilerinden korunmak için su geçirmez güneş kremlerini tercih edebilirsiniz. Bu kremler içeriklerinde bulunan bileşenleri ile güneşin ultraviyole ışınlarından cildinizi korur. Özellikle su altında yüzerken veya su sporları ile uğraşırken sizler için harika bir seçim olacaktır. Su geçirmez kremler, sudan çıktıktan sonra bile cildinizi korumaya devam eder. Ancak suya dayanıklı olması demek bir kere sürünce bütün gün koruyacak demek anlamına gelmiyor. Bu yüzden uzun süre su altında kaldıktan sonra veya terledikten sonra yeniden uygulama yapmak her zaman önemlidir. Kullanma talimatlarında yazan suya dayanıklılığının süresini aşmamak önemlidir.

Hassas Ciltler için Güneş Kremi

Hassas cilt tipi olanlar güneşte fazla kaldıklarında ciltlerinde tahriş, kızarıklık ve kaşıntı gibi durumlar yaşayabilirler. Bunların önüne geçmek için hassas cilde uygun güneş kremleri ile güneşin zararlı etkilerini hafifletebilirsiniz. Parfüm ve alkol gibi tahriş edici maddeler olmadan üretilen güneş kremleri cildinizi rahatlatır ve yumuşaklık sağlar, aynı zamanda cildinizi güvenli ve etkili bir şekilde korur.

Yağlı Ciltler için Güneş Kremi

Yağlı ciltlerin en çok şikayetleri parlama ve kremlerin verdikleri ağırlık olsa gerek. Bunların önüne geçmek için üretilen bu güneş kremleri cildinizi güneşin etkilerinden korurken parlamayı kontrol altına alır ve özel formülü ile yağlanmayı azaltmaya yardımcı olur. Gözenekleri tıkamaz, bu sayede sivilce ve siyah nokta oluşumunu önler. Özellikle matlaştırıcı özelliklere sahip olan bu güneş kremleri, gün boyunca cildinizin yağ dengesini kontrol altında tutar ve cildinizin pürüzsüz ve mat bir görünüm kazanmasını sağlar.

Güneş Kremleri Fiyat Aralığı Nedir?

Güneş kremlerinin fiyat aralığı, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Kalitesi, içeriği, markası ve SPF seviyesi gibi faktörler, güneş kremi fiyatlarını etkileyen önemli faktörlerdir. Düşük kaliteli ve daha temel formüllere sahip güneş kremleri genellikle daha uygun fiyatlı olabilirken, yüksek kaliteli, dermatologlar tarafından önerilen veya organik içeriklere sahip olanlar daha yüksek fiyat etiketlerine sahip olabilir. Hem uygun fiyatlı hem de etkili güneş kremleri mevcuttur. Önemli olan, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için düzenli olarak güneş kremi kullanmaktır.

(Visited 316 times, 1 visits today)