Takma Tırnak Akımı 10 Dakikada Tırnakların Güne Hazır

sempeak  31 Mayıs 2024

Takma tırnaklar, kadınların ve hatta bazen erkeklerin arasında son yıllarda oldukça popüler oldu. Estetik ve şıklık arayışında olan herkes takma tırnakları kullanır oldu. Takma tırnaklar, doğal tırnakları uzatmanın ve güçlendirmenin yanı sıra, çeşitli renkler, desenler ve şekillerde sunulmalarıyla da kişisel tarzı ifade etme ve moda trendlerine ayak uydurma imkanı sunuyor. Takma tırnakların popülerliği, güzellik salonlarındaki hizmet dışında evde de rahatça kullanım için hazır modelleri denemenize imkan sağladı. Sosyal medya platformlarındaki makyaj ve güzellik influencer’ları da bu trendin yayılmasında önemli bir rol oynadı. Takma tırnak kullanırken doğru uygulama tekniklerini öğrenmek ve düzenli bakımınızı yapmak önemlidir. Uzun süreli kullanım veya yanlış uygulama, doğal tırnağınızın zayıflamasına, kırılmasına veya enfeksiyon riskinin artmasına neden olabilir. Bu yazımızda nasıl bakım yapmanız gerektiğini, ne kadar kullanmanız gerektiğine kadar kısa bilgiler aktaracağız. Unutmayalım ki tırnak sağlığımız çok önemlidir. Takma tırnakları bilinçli ve dikkatli kullanmanız çok önemlidir.

Takma Tırnak Nedir?

Takma tırnak akrilik veya jel gibi malzemelerden yapılan doğal tırnakların üzerine uygulanan yapay tırnaklardır. Estetik amaçlı olan bu tırnaklar ile doğal tırnaklarınızın uzamasını beklemeden istenilen uzunlukta ve şekilde tırnaklar elde edebilirsiniz.

Takma Tırnak Çeşitleri Nelerdir?

Takma tırnak, çeşitli malzemeler ve uygulama yöntemleri ile geniş bir yelpazeye sahiptir. Akrilik takma tırnak, sıvı akrilik ve toz formunda polimerin birleştirilmesi ile oluşan bu karışımı doğal tırnağınızın üzerine uygulayarak sertleşmesi ve dayanıklı hale gelmesi beklenir. Jel takma tırnak, kalıplar üzerine jel malzeme dökülerek led ışık altında sertleştirilir. Doğal tırnağa en yakın olan bu jel tırnaklardır. Hazır yapışkanlı takma tırnaklar, önceden yapıştırıcı ile kaplı olan malzeme direk doğal tırnağınıza yapıştırarak kullanılır. Hızlı ve pratiktir. Uzun süreli kullanım için diğer çeşitlere göre daha az dayanıklıdır. Seçim yaparken kişisel tercihleriniz, doğal tırnaklarınızın durumu ve kullanım amacınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Hemen Okuyun  PARFÜM NASIL KALICI OLUR

Superdrug Studio Takma Tırnak Siyah Beyaz; Bu ürünün kutusunda kullanılan kağıt FSC sertifikalı kağıt kullanılarak üretilmiştir.

Nascita Takma Tırnak Pembe Mermer 24’lü; Bu ürün, Watsons Sürdürülebilirlik Kılavuzunda yer alan 20’den fazla istenmeyen bileşene yer verilmeden formüle edilmiştir.

Takma Tırnak Seçilirken Nelere Dikkat Edilir?

Takma tırnak seçerken öncelikle malzeme ve kalitesine bakmanız önemlidir. Daha yüksek kaliteli malzemeler ile daha uzun süre kullanım sağlayabilirsiniz ve daha doğal bir görünüm sunar. Ayrıca cildinizi alerjik reaksiyonlara neden olabilecek kimyasal içeriklerden korumak önemlidir. Takma tırnaklarınızı seçerken uzunluğu ve şekli doğal tırnaklarınıza uyumlu olması daha doğal bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Günlük aktivitelerinizi göz önünde bulundurarak takma tırnak seçmeniz önemlidir. Özellikle aktif bir yaşam tarzına sahipseniz ve sık sık suya maruz kalıyorsanız, suya dayanıklı ve çatlama direnci yüksek olan takma tırnak seçebilirsiniz. Bunların dışında uygulama yöntemleri de önemlidir. Kimi takma tırnaklar profesyonel bir uygulama gerektirirken, bazıları evde kolayca uygulanabilir. Seçeceğiniz yöntem, zaman ve bütçe açısından uygun olmalıdır.

Takma Tırnak Nasıl Takılır?

Takmanın tırnak takmak için öncelikle tırnaklarınızı temizleyiniz ve kurulayınız. Eski oje kalıntılarından kurtulunuz. Takma tırnaklarınızın boyutunu belirleyiniz. Ardından iyi yapışması için tırnak yüzeyini hafifçe törpüleyiniz. Tırnaklarınıza ve takma tırnağınızın iç kısmına yapıştırıcıyı ince bir tabaka halinde uygulayınız. Takma tırnağı dikkatlice tırnağınızın üzerine koyunuz ve birkaç saniye basılı tutunuz. Takma tırnaklarınızı doğal tırnaklarınız ile uyumlu olması için şekillendiriniz. Son olarak istediğiniz ojeyi veya cilayı sürünüz. Unutmayınız ki uzun süre takma tırnakları tırnağınızda bırakmak tırnaklarınıza zarar verecektir. Bu yüzden düzenli aralıklarla bakım yapmak önemlidir.

Takma Tırnak Ne Kadar Süre Dayanır?

Takma tırnaklarınızı bakımını düzgün yaparsanız birkaç hafta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Su aktiviteleriniz çok fazla ise bu süre kısalacaktır. Günlük aktivitelerinizde dikkatli olmalısınız ve ellerinizi korumalı bakımını düzenli yapmalısınız. Takma tırnaklarınızı çıkarmak da takması kadar önemlidir. Bunun için özel bir çözücü ile dikkatli bir şekilde çıkarmalısınız.

Hemen Okuyun  Sonbahar Parfümleri: Mevsime Uygun En İyi Kokular

Kırılan Takma Tırnak Nasıl Onarılır?

Kırılan takma tırnağınızın öncelikle etrafını ve altını dikkatli ve nazikçe temizleyiniz. Bu işlem için çözücü bir madde kullanmanız gerekir. Kırılan tırnağınızın parçalarını kalan takma tırnağınızın altına yerleştiriniz ve sabitlemek için bir miktar tırnak yapıştırıcısı ve onarıcı kullanınız. Daha sonra tırnağı hafifçe bastırınız ve yerinde kalmasını sağlayınız. Yapıştırdığınız tırnağı diğer tırnaklar ile uyumlu bir hale getirmek için törpüleyiniz. Sonrasında tekrardan yapıştırıcı uygulayarak güçlendiriniz. Yapıştırıcı tamamen kuruyana kadar bekleyiniz. Onardığınız tırnağınıza bir kat tırnak cilası sürerek bütünleştiriniz. Bu işlemleri sırasıyla dikkatle uyguladığınızda kullanmaya devam edebilirsiniz. Kırık çok büyük ise tırnağı tamamen çıkarıp yeni bir tırnak takmanız daha doğru olacaktır.

Takma Tırnak Tırnağa Zarar Verir Mi?

Takma tırnaklarınızı nasıl kullandığınız, ne sıklıkta kullandığınız gibi durumlar doğal tırnağınıza zarar verip vermediği durumunu değiştirebilir. Doğru şekilde bir kullanım ve düzenli bir bakım ile takma tırnaklarınız doğal tırnağınıza zarar vermez. Uzun süreli kullanımlarda doğal tırnağınız hava almayacağı için bu durum doğal tırnağınızın zayıflamasına sebep olacaktır. Düzenli temizlenmeyen veya değiştirilmeyen tırnaklar doğal tırnağınızın iç kısmında bakteri oluşmasına sebep olacaktır. Bazı kişiler takma tırnak yapıştırıcılarına veya malzemelerine alerjik reaksiyon gösterebilir, bu da cilt tahrişine veya enfeksiyon riskine yol açabilir. Takma tırnakları düzenli olarak takmak veya uzun süre takılı bırakmak yerine ara ara takmak ve doğal tırnağın sağlığına dikkat etmek önemlidir. Takma tırnakları takmadan önce ve takılıyken doğal tırnağınızın bakımını yapmak, sağlıklı tırnaklarınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

 

(Visited 392 times, 1 visits today)