Enerji Veren Besinler

sempeak  14 Ağustos 2022

Bazen yoğun koşuşturma içerisinde beslenmeniz için yeterince zaman ayıramayabilirsiniz. Birbirini takip eden toplantılar, bitmek bilmeyen dersler, randevular arasında enerjinizin düştüğünü hissedebilirsiniz. Bazen de yoğun bir egzersiz programı içinde size enerji verecek besinlere ihtiyaç duyarsınız. Kısa zaman içinde enerjinizi artıracak bu besinler zor zamanlar için ideal tercihlerdir.

İster yoğun çalışma temposu içinde olun isterseniz ağır bir egzersiz programına dahil olun enerji veren besinler size zaman tasarrufu sağladığı gibi gün içinde kendinizi zinde hissetmeniz için de destek olabilir. Doğadaki pek çok farklı yiyeceğin, özel tohumların bileşimi ile size sunulan bu besinleri yakından tanıyabilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanları çantanızda taşıyabilirsiniz. Ayrıca yine ihtiyacınız olan vitaminleri, özellikleri konusunda araştırma yaparak kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Küçük Atıştırmalıklarla Enerji Kazanın: Meyve Topları ve Protein Barlar 

İçeriğinde hurma, fındık, yer fıstığı, kaju gibi zengin içerikli yemişler bulunan meyve topları, düşük kalorileri ile sağlıklı atıştırmalıklar olarak size enerji kazandırır. Özellikle aniden bastıran tatlı krizleri için tercih edeceğiniz bu meyve topları, spor molalarında, diyet listelerinizde vazgeçilmezleriniz arasında yer alabilir. Şeker ilavesiz, düşük kalorili, doğal şeker ile üretilen meyve topları, lifler ve protein açısından da ihtiyaçlarınızı karşılayacak enerji veren besinler arasında yer alır. Taşıması da oldukça kolay olan meyve topları ayrıca herhangi bir katkı maddesi ve koruyucu içermemesi nedeniyle de tercih edilebilir.

Meyve toplarının dışında kuru erik, tatlı badem içi, hurma, ceviz içi, gün kurusu gibi yemişler de size enerji veren besinler arasında yer alır. Ayrıca şeker ilavesiz, glutensiz, koruyucu madde içermeyen protein barlar da enerji ihtiyacınızı karşılamak için tercih edeceğiniz atıştırmalıklardan olabilir. Antep fıstıklı, fındıklı, kakaolu, çilekli, portakallı protein barlar size gün boyu enerji verebilir. Daha çok spor yapanların vücutlarındaki kas kütlesini artırmaya yönelik ihtiyaç duydukları proteini, bu leziz barlar sağlayabilir. 

Hemen Okuyun  SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR HAYAT İÇİN KOLAYLIKLA YAPABİLECEĞİNİZ 22 ÇEVRE DOSTU HAREKET

Doğal Unlar ve Yağlar ile Enerjinizi Maksimum Düzeyde Tutun

Kakaodan Hindistan cevizine, badem ununa kadar farklı besinler de özel tariflerinizle size enerji kaynağı haline gelebilir. Vitamin ve lif açısından zengin bu besinlerden oluşan reçetelerle yapacağınız yiyecekler, size enerji verirken, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmanız için de etkili olabilir. Düşük kalorisi ile badem unu gibi bu özel besinler size protein, lif, kalsiyum ve demir takviyesi de sağlar. Enerji vermesinin yanı sıra bu besinler kas ve kemiklerinizin güçlenmesini sağlarken, bağışıklık sisteminizi de dirençli hale getirir. Kakaolu tariflerle strese ve depresyona yönelik önlem alırken, Hindistan cevizi yağının içeriğinde yer alan asitler vücudunuzu iltihaplara karşı korur. Tüm bu enerji veren besinlerle, kendi tariflerinizle lezzetli yiyecekler hazırlayabilirsiniz. 

Tohumlardan Gelen Enerji

Enerjinizi koruyan besinler arasında ayrıca beyaz kinoa, chia tohumu, siyah pirinç, karabuğday, siyez bulguru gibi yiyecekler de yer alır. Magnezyum ve B vitaminleri açısından son derece zengin olan beyaz kinoa ile lif ve bakır konusunda bedeninize destek olacak karabuğday ile yapılan tarifler, günü enerjik şekilde tamamlamanızı sağlayan besinler arasında yer alır. Watsons’ta sizi zinde tutacak tüm bu besinlere https://www.watsons.com.tr/saglikli-yasam/vitaminler-ve-gida-takviyeleri/vitaminler-ve-gida-takviyeleri/c/1140  altında erişebilirsiniz.

Glütensiz yulaf ezmeleri, üzümlü ve cevizli biscottiler, %100 kakaolu bitter çikolatalar kaybettiğiniz enerjinizi tekrar kazanmanız için Watsons’ta sizi bekleyen ürünler arasında yer alıyor. Diyet programınıza sadık kalmak, spor sonrası kaybettiğiniz enerjinizi geri kazanmak istiyorsanız, Watsons’ı ziyaret edebilirsiniz. Size enerji veren protein barları, meyve toplarını, doğal yağları, unları ve tohumları alışveriş sepetinize ekleyebilirsiniz. 

(Visited 841 times, 1 visits today)