Kırılan Tırnak Nasıl Onarılır ?

sempeak  1 Mart 2024

Kırılan Tırnak

Günlük hayatta, sürekli olarak iş yaparken ve çeşitli aktivitelerde tırnaklarımız oldukça fazla zorlanır. Bu durumda, tırnaklarımızın kırılması kaçınılmaz bir durum olabilir. Bir tırnağın kırılması hem acı verici hem de oldukça rahatsız edicidir. Ancak, kırılan tırnakları onarmak ve yeniden sağlıklı hale getirmek mümkündür. Tırnaklar, vücudumuzun savunma sistemi gibi işlev görürken aynı zamanda güzellik ve bakımın da bir parçasıdır. Bu nedenle, kırılan tırnakları onarma ve sağlıklı bir şekilde yeniden yapılandırma önemlidir. Kırılan bir tırnağın onarılması, tırnağın iyileşme sürecini hızlandırabilir ve tırnağın daha sağlam ve dayanıklı olmasını sağlayabilir. Kırılan tırnakları onarma sürecinde birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yazımızda size biraz bundan bahsedeceğiz. Unutmayalım ki kırılan tırnakları onarma sürecinde sabır ve düzenli bakım önemlidir. Tırnaklarımıza gereken özeni göstererek ve doğru bakımı yaparak, kırılan tırnakları hızla onarabilir ve sağlıklı bir şekilde yeniden yapılandırabiliriz.

Kırılan Tırnak Nasıl Onarılır?

Kırılan tırnağınızı onarmak için öncelikle sağlam kalan kısmını dikkatlice keserek kırılan bölgeyi ayırmalısınız. Tırnağınızın kırılan kısmını düzgün bir şekilde kesmek için uygun bir tırnak makası veya lima kullanabilirsiniz. Kesme işlemi dışında kırılan tırnağınızı yapıştırabilirsiniz. Yapıştırmak için buna uygun olan ürünlerden alarak dikkatlice kırılan kısmın üzerine sürünüz ve sıkıca bastırınız bu sayede kırılan tırnağınızı onarmış olabilirsiniz. Kırılan tırnağın dayanıklı olabilmesi için bir tırnak cilası sürebilirsiniz. Bu sayede bu bölgeyi güçlendirmiş olursunuz. Tırnağınızın sağlıklı ve güçlü kalabilmesi için düzenli olarak bakım yapmanız gerekir. Düzenli olarak kesin ve şekillendiriniz. Tabi dıştan yapacağınız bakımları içten alacağınız takviyelerle desteklemek de çok önemlidir. Tırnakları güçlendiren ve büyümelerini sağlayan vitaminleri ve takviyeleri alabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Diş Beyazlatma

Kırılan Tırnak Nasıl Eski Haline Döner?

Kırılan tırnağın eski haline dönmesi biraz zaman alacaktır. Tabii bunu sizin yapacağınız bakımlarla desteklemeniz gerekir. Düzenli olarak tırnağınıza bakım yapınız. Kesin, şekillendirin ve nemlendiriniz. Sağlıklı büyüme için bu önemlidir. Protein, A, C ve E vitaminleri ve kalsiyum ve çinko gibi vitaminler ağırlıklı beslenerek tırnak büyümesine ve güçlenmesine katkı sağlarsınız. Sık sık tırnaklarınızı nemlendiriniz. Tırnak kırılmasına sebep olan nedir bunu iyi saptayın ve ona göre önlemler alın. Mesela bu çok sıcak veya çok soğuk bir uygulama sonucu da olabilir. Bu yüzden ellerimizi gün içinde kullandığımız alanlara dikkat etmeliyiz.

Tırnaklar Nasıl Güçlendirilir?

Tırnakların nasıl güçlendirebilirim sorusunun cevabı tabii ki ilk sırada beslenme gelir. Bol miktarda alacağınız yeşil sebzeler, meyveler, tam tahıllar, protein kaynakları ve sağlıklı yağlar içten sizi destekleyecektir. Bol su içmek vücudunuzu, el ve tırnaklarınızı nemlendirecektir. Bu şekilde tırnaklarınızı içten beslemiş ve güçlendirmiş olursunuz. Dıştan yapacaklarınız ise düzenli bakımdır. Tırnaklarınızı düzenli olarak kesin, şekillendirin ve temizleyin. Tırnak etlerinizi temizleyin. Nemlendirici bir krem veya yağ ile düzenli olarak nemlendirin. Nemlendirerek kırılma ve çatlamaları önlersiniz. Eğer çok fazla ince yapıdaysa tırnaklarınız bunun için üretilmiş tırnak cilaları, sertleştiriciler ve güçlendiriciler kullanabilirsiniz. Bu tarz ürünler tırnaklarınızın dayanıklılığını arttıracaktır. Doktorunuza danışarak bazı takviyeler alabilirsiniz. Biotin gibi vitaminler tırnak güçlenmesine yardımcı olacaktır. Bu önerilerimiz ile tırnaklarınızı güçlendirebilirsiniz.

Kırılan Tırnak İçin Bakım Önerileri Nelerdir?

Kırılan tırnağınızı tamamen kesmek yerine sağlam yerinden dikkatlice kesmek veya tırnağı törpü ile düzeltmeyi önerebiliriz. Keskin kenarlar veya uzun tırnaklar kırılma riskini artıracaktır. Ellerinizi yıkadıktan sonra yumuşak bir havlu ile nazikçe kurulayınız. Sert veya keskin objelerle temas etmekten kaçının. Sonra tırnağınızı besleyici yağlarla güçlendirmek ve nemlendirmeniz gerekecektir. Argan yağı, zeytinyağı veya badem yağı gibi doğal yağlar tırnaklarınızın sağlığını destekler. Kırılan tırnakları korumak için tırnak güçlendirici ve koruyucu ürünler kullanınız. Tırnağınızın üzerine oje gibi sürülen güçlendiriciler kullanınız. Nemlendirici losyon veya tırnak kremi kullanarak tırnaklarınızı nemlendiriniz. Dengeli ve sağlıklı beslenerek kırık tırnakların önüne geçebilirsiniz. Tırnaklarınızı kimyasallardan, suya ve darbelere karşı korumak için ev işleri veya diğer işleriniz sırasında koruyucu eldivenler kullanınız. Tırnak bakımında kullanabileceğiniz basit ve doğal bir çözüm olan çay poşetini kullanabilirsiniz. Bunun için bir bardak sıcak suya bir poşet yeşil çay ekleyin ve demlenmesini bekleyin. Daha sonra poşeti çıkarın ve çayı soğumaya bırakın. Sonra çay poşetini tırnağınızı bastırarak içinde bekletiniz. Tırnaklarınızı onarmak istiyorsanız yeşil çayın antioksidan özelliğinden faydalanabilirsiniz. Tırnak kırılmaları bazen tırnakların ojeli olarak sürekli kullanılmasından da kaynaklı olabiliyor. Bu yüzden uzun süre devam eden bu tip sorunlarınız varsa ve tırnaklarınızı onarmak istiyorsanız hava alması için oje uygulamasına biraz ara vermelisiniz.

Hemen Okuyun  Gül Yağı Nedir ve Nasıl Elde Edilir?

Kırılan Tırnak Ne Kadar Sürede Uzar?

Tırnakların uzama hızı, kişiden kişiye ve birçok farklı faktöre bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, bir tırnağın tamamen yeniden uzaması için yaklaşık 3 ila 6 ay arasında bir süre gerekebilir. Tırnakların uzama hızını etkileyen birkaç faktör vardır. Öncelikle, genetik yapı önemlidir. Herkesin tırnak büyüme hızı farklı olabilir ve genetik faktörler bu süreçte belirleyici olabilir. Ayrıca, yaş, cinsiyet, hormonal durum, beslenme alışkanlıkları, sağlık durumu ve tırnak bakımı gibi faktörler de tırnak büyüme hızını etkileyebilir. Normalde, bir tırnak günde yaklaşık 0.1 ila 0.15 milimetre arasında uzar. Bu, ayda yaklaşık olarak ortalama 3 ila 5 milimetrelik bir uzama demektir. Ancak, bu sadece bir ortalama değerdir ve kişiden kişiye değişebilir. Tırnakların yeniden uzaması için gereken süre, kırılan tırnağın ne kadar kısa kesildiği ve kırığın ne kadar derin olduğu gibi faktörlere de bağlıdır. Daha derin kırıklar daha uzun bir iyileşme süreci gerektirebilir. Ayrıca, kişinin genel sağlık durumu, beslenme alışkanlıkları ve tırnak bakımı da tırnak büyüme hızını etkileyebilir. Bir tırnağın tamamen yeniden uzaması için sabır gereklidir. Ancak, tırnak büyümesini teşvik etmek ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamak için düzenli bakım yapılabilir. Besleyici tırnak yağları kullanmak, sağlıklı bir beslenme, tırnakları koruyucu ürünlerle güçlendirmek ve genel sağlığa dikkat etmek tırnak büyüme sürecini destekleyebilir.

Kırılan Tırnakları Onarım için Hangi Ürünler Kullanılır?

Flormar No More Breaks Kırılma Karşıtı Tırnak Cilası / Oje Bazı; Bu güçlendirici oje bazı, özel formülü sayesinde tırnaklara bakım yaparak kırılmaya karşı direnç sağlıyor. Bunun yanı sıra oje bazı olarak da kullanılabilen bu tırnak cilası, tırnak makyajının kalıcı etkisini artırıyor. Güçlü formülü ve renksiz yapısıyla manikür saatlerine eşlik ederek zayıf tırnaklarla vedalaşmanı sağlıyor. Sen de güçlü, parlak ve esnek tırnaklara sahip olmak için ürünü sepetine eklemeyi unutma!

Hemen Okuyun  PARFÜM NASIL KALICI OLUR

Pastel Keratinli Güçlendirici Tırnak Bakımı; içeriğinde yer alan keratin proteini sayesinde etkili sonuçlar ortaya koyar. Tırnaklarınızın kısa sürede etkilendiği darbeler sonucunda kırılmaması ve sağlıklı bir şekilde uzaması için kullanabilirsiniz. Pratik bir şekilde oje kullanımına benzer bir uygulama ile tırnak yüzeyinize uygulayabilirsiniz. Uygulama sonucunda tırnaklarınıza yaptığınız bakım ve renklendirme işlemini daha kalıcı bir hale getirebilirsiniz.

Kalyon Tırnak Besleyici; içerdiği özel formülü ile tırnağın keratin tabakasına etki ederek kısa sürede güçlü ve dayanıklı tırnaklara kavuşmanızı sağlar. Kat kat ayrılan ve kırılan zayıf tırnaklarınız sertleştirmeye yardımcı olur.

 

(Visited 2.502 times, 10 visits today)