Regl Döneminde Hijyen İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

sempeak  6 Haziran 2023

Kişisel bakım ve temizlik herkes için her zaman önemlidir. Kadınlar için ise belirli dönemlerde daha da önemlidir. Adet dönemi veya menstruasyon olarak da bilinen regl, kadınların üreme sisteminin bir parçası olan uterusun iç astarının dışarı atılması sürecidir. Adet kanaması olarak adlandırılan Bu dönemde hijyen konusunda daha özenli olunması gerekir. Kadınlar adet döneminde vücutlarının daha hassas olması nedeniyle enfeksiyona meyilli olurlar. Tuvalet temizliğinde erkeklere göre kadınların daha özenli davranması gerekir. Silme ya da kurulama işleminin önden arkaya doğru yapılması, özellikle adet döneminde buna dikkat edilmesi daha da önemlidir. Kadınlar bu konuda dikkatli ve bilinçli olmasına rağmen bu enfeksiyona açık olma durumu nedeniyle hijyen kaynaklı hastalıklar oldukça yaygındır. Kadın genital bölgesi anüse yakın olması sebebiyle birçok mikrop ve bakteriye açık olur. Ayrıca cinsel ilişki sırasında da bakteriye açık hale gelebilen genital bölge temizlik konusu kadın sağlığı için çok dikkat edilmesi gereken bir meseledir. Toplumsal olarak sesli konuşulmasından çekinilen bu konunun tam tersi bir şekilde sık sık konuşulması gerekir. Genç kızlar bu konuda bilgilendirilerek eğitilmelidir. Toplumsal bilinç ne kadar güçlü olursa her konuyla mücadele etmek o kadar kolay olur.

Regl döneminde hijyen için öncelikle kişisel temizliğinize dikkat etmelisiniz. Ellerinizi sık sık yıkamalı, düzenli duş almalı ya da banyo yapmalısınız. Günlük bakım rutinleriniz bu dönemde değişebilir. Gün arasında banyo yapmak, sık sık iç çamaşırı değiştirmek gibi farklılıklar olabilir. Banyo yapmanda sıcak su kullanmak rahatlatıcıdır. Sıcak su, kas gerginliğini azaltır, adet kramplarını hafifletir ve genel olarak rahatlama sağlar.

Hemen Okuyun  Kombu Çayı

Bunların dışında bu döneme özel olarak kullanılan ped, tampon, menstural cup gibi ürünleri dikkatli kullanmalısınız. Ped ve tampon değişimi oldukça önemlidir. Genellikle her 4 ila 6 saatte bir hijyenik bir ortamda değiştirilmesi gerekir. Tampon değişimi toksik şok yapabileceği için değiştirilme sıklığı daha da önemlidir. Menstural cup da son dönemlerde popüler olan hijyenik bir seçenektir. Tekrar kullanılabilir olması doğaya da katkı sağlar. Kullanacağınız yöntem adet kanaması yoğunluğuna ve kişisel tercihinize göre değişir.

Hiyenijk Ped Ne İşe Yarar?

Hijyenik pedler regl döneminde kolaylıkla kullanılan hijyen ürünleridir. Menstrual akıntıyı emen bu pedler cildin kuru ve temiz kalmasını, dışarıya sızıntı olmamasını sağlarlar. Ayrıca kötü bir koku oluşmasının önlemek için özel olarak tasarlandıklarından gün boyu rahatlık sağlarlar.

Hijyenik Ped Kaç Saatte Bir Değiştirilmeli?

Hijyenik pedler menstural ve vajinal akıntıyı emdiği için kişinin kan akışının yoğunluğuna, kişisel tercihlerine göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak 4 ila 6 saatte bir değiştirilmesi gerekir. Bu noktada kullanılan pedin kalitesi de oldukça önemlidir. Farklı marka ve tipteki pedlerin emme kapasiteleri farklı olabilir. Daha yüksek emme kapasitesine sahip pedler, daha uzun süreli koruma sağlayabilir ve değiştirme sıklığını azaltabilir. Ped değişiminde önemli olan pedin sıvıyı emme kapasitesini aşmadan, herhangi bir olumsuzluğa yol açacak noktaya gelmeden değişimin sağlanmasıdır.

En Sağlıklı Hijyenik Ped Önerileri

Hijyenik ped konusunda kişisel tercihler her zaman ön planda olsa da dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Öncelikle vücudun en hassas bölgesi olan genital bölge için doğal ve organik malzemelerden yapılmış ürünler seçmelisiniz. Emme kapasitesi yüksek, sızıntı yapmayan, parfüm ve paraben içermeyen ürünler her zaman iyi bir seçim olur. Ped markaları arasından kendi kişisel tercih ve ihtiyaçlarınıza göre seçim yapabilir, önerilerimiz arasından birine şans verebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Yüzünüzü Mucize Gıdalarla Besleyin

Kotex Natural Hijyenik Ped Ultra Single

 

Doğal ve organik malzemelerden üretilmiş, sentetik ve kimyasal içeriklerden uzak bir ped istiyorsanız Kotex Natural Hijyenik Ped Ultra Single harika bir seçim olur. Bu ped hipoalerjenik özellikli olduğu için cilt tahrişine neden olmaz. Günlük kullanıma uygundur.

Orkid Platinum Hijyenik Ped Gece

 

Gece uykunuzu bölmeden, sabaha kadar sizi rahat ettirecek bir ped arıyorsanız mutlaka Orkid Platinum Hijyenik Ped Gece’yi denemelisiniz. Geliştirilmiş koruma ve konfor sağlan yapısı sayesinde geliştirilmiş rahatlık hissi sunar. Özellikle emici kenar bariyeri teknolojisi ile daha güçlü iç kısma sahiptir. Güçlü koku hapsetme özelliği vardır ve dermatolojik olarak test edilmiştir.

Watsons Soft Dry Hijyenik Ped Ultra İnce Normal

 

Watsons markasının kendi ürünü olan Watsons Soft Dry Hijyenik Ped Ultra İnce Normal günlük kullanım için idealdir. Rahat ve kuru bir his sağlaması için yumuşak dokunuşlu, pamuksu dokulu bu ped nefes alabilen bir astara sahiptir. Daha iyi uyum ve ekstra rahatlık için esnek bir formu vardır.

Menstrual Cup Nedir?

Regl döneminde kullanılan ürünlerden biri olan menstrual kup bir hijyen ürünüdür. Tıbbi silikon ya da lateksten yapılmış, esnek bir kupa şeklindedir. Vajina içerisine yerleştirilerek menstrual akıntının bu kapta toplanması sağlanır. Hijyenik pedlerden farklı olarak akıntının dışarı çıkması engellenir. Vajina içerisine yerleştirildiğinde vakum etkisiyle yerinde kalır ve akıntının kupa içine toplanmasını sağlar. Kupun üst kısmında yer alan küçük bir çubuk veya sap sayesinde kupayı kolayca çıkarabilirsiniz.

Menstrual Cup Nasıl Takılır?

Menstrual cup kullanımı oldukça kolaydır. Öncelikle ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Ardından cup’u katlayın, ayakta ya da oturarak rahatça takabileceğiniz bir pozisyon alın. Cupu yerleştirin. Vajina içine yönlendirerek yerine oturtun. Cup vajinanın içinde konumlandığında vakum oluşturarak yerinde kalır.

Menstrual Cup Ne Kadar Süre Kullanılabilir?

Kullanacağınız menstrual cupun malzemesine, kişinin regl akışının yoğunluğuna göre kullanım süresi değişir. Genellikle bir menstrual cup 8 ila 12 saat boyunca vajinada kalabilir.

Hemen Okuyun  Altı Cilt Tipi için Besleyici Altı Diyet Önerisi

Menstrual Cup ile Denize Girilir mi?

Evet, doğru şekilde yerleştirilmiş menstrual cup ile denize girilebilir. Denize girmeden önce cupın değiştirme süresi yakınsa veya dolmuşsa, cupı çıkarmak ve temizlemek sonrasında tekrar yerleştirip denize girmek daha iyi olabilir.

Neden Menstrual Cup Kullanmalısınız?

Menstrual cup yaygın kullanımı olmayan bir ürün olsa da pek çok avantajı vardır. Uzun süre koruma sağlaması, çevre dostu olması, konfor ve hareket özgürlüğü sağlaması en önemli avantajlarındandır. Ayrıca diğer seçeneklere göre oldukça ekonomiktir.

Regl Külotu Nedir?

Son dönemlerin trend hijyen ürünleri arasından popüler olan regl külotu adet döneminde menstrual akıntıyı emmek ve sızıntıyı önlemek için kullanılan özel bir iç çamaşırdır. Normal, pamuklu bir iç çamaşırı gibi görünse de içerisinde yer alan özel katmanlar sayesinde akıntıyı emerek vücudun kuru kalması sağlanır.

Regl Külodu Ne İşe Yarar?

Regl külodu tampon veya ped gibi ek bir hijyen ürününe ihtiyaç kalmadan regl dönemi boyunca güvenli bir şekilde akıntının kontrol altına alınmasını sağlar. Konforlu kullanımı, sızıntıyı önlemesi, ek koruma sağlaması ve çevre dostu olması regl külotunu avantajlı hale getirir.

Regl Külotu Nasıl Kullanılır?

Regl döneminde kolaylıkla kullanılan hijyen ürünler arasında en pratik olan ürün regl külotu olabilir. Regl külotunu paketinden çıkarın ve giyin. İşte bu kadar! Kullanacağınız markaya ve regl yoğunluğunuza göre değiştirme sıklığınız değişir.

Regl Külotu Tek Kullanımlık mıdır?

Genellikle tekrar kullanılabilir olarak tasarlanan bu ürünlerin kullan-at seçenekleri de vardır. Tekrar kullanılabilir olanlar, kullanım sonrası yıkanarak tekrar kullanılabilir. Bu özellikleri sayesinde hem ekonomik hem de çevre dostu bir seçenek olarak tercih edilebilirler.

Regl Külotu Su Geçirir mi?

Regl külotu su geçirmez bir tabakaya sahiptir. Böylelikle menstrual akıntının dışarı sızması önlenir ve giyilen kıyafetlerin ıslanmasını engellenir. Bu özellik, regl külotunun kullanıcısına güvenli ve kuru bir deneyim yaşatır.

(Visited 2.498 times, 2 visits today)