Vitamin Kullanımının Önemi

Watsons  9 Ekim 2020

4 Dk

Yaşam kalitesini artıran, daha zinde bir yaşam sürmek için tercih edilen vitaminler Watsons’ta sizleri bekler. İçeriğindeki farklı vitamin ve minerallerle vücudu destekleyen ürünler, takviye edici gıdalardır. Hap, kapsül, şurup veya damla şeklinde olan besin desteklerinin çocuklar ve yetişkinler için ayrı çeşitleri bulunur. Bazı konsantre ürünler farklı yaş gruplarına özel çeşitlenebilir. Genç yaşlar için enerji verici içerikler tercih edilirken, ilerleyen yaşlarda yaşlanma karşıtı etki vadeden veya eklem sorunlarının onarılmasına yardımcı içerikler barındıran gıda tavsiyeleri bulunur.

Vitamin ve Mineral Yetersizliklerinin Nedenleri Nelerdir? 

Eğer dengeli beslenme söz konusu değilse vitamin ve mineral yetersizliği görülebilir. Yiyeceklerin yanlış şekillerde pişirilmesi, sebzelerin çok uzun süre haşlanması gıdalardan mineral alınmasına engel olur. Vücutta bulunan bazı hastalıklar da gıdalardan alınan vitaminlerin emiliminin önüne geçer. Böylece eksiklik ve kan değerlerinde düşüklük ortaya çıkar. Vücutta parazit bulunması, alkol ve sigara kullanımı, enfeksiyonlar ve kullanılan ilaçlar vücuttaki yetersiz vitamin seviyesinin diğer sebepleri arasındadır. Vegan ve vejetaryen beslenme de vitamin eksikliğine sebep olabilir. Kimi zaman ise genetik yatkınlıklar, yaşam tarzında düzensizlik, stres, uyku düzensizliği ve ağır çalışma koşulları da vitamin desteği gerektirir.

Vitamin Kullanımının Günlük Hayata Etkisi Nedir? 

  • Ürünler bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olur ve birçok hastalığın riskini azaltır.

  • Hafızayı güçlendirme ve beyin fonksiyonlarını artırmada rol oynar.

  • Göz, saç ve cilt sağlığı için gıda takviyesi kullanımı önem arz eder.

  • Kansızlık sorununun giderilmesine destek verir.

  • Üşüme, yorgunluk, iştahsızlık gibi günlük hayat kalitesini etkileyen sorunların nedeni vitamin eksikliği olabilir, destek kullanmak yaşam kalitesini artırır.

  • Depresyon gibi farklı sinirsel problemlerin semptomlarının giderilmesi için destek ürünler kullanılabilir.

  • Takviye kullanımı sayesinde vücut ihtiyacı olan enerjiyi alarak daha zinde kalabilir.

Hemen Okuyun  Yüzünüzü Mucize Gıdalarla Besleyin

Vitaminler Nasıl Kullanılır? 

Günlük hayatta karşılaşılan sorunlara dikkat edilerek rutin aralıklarla kan değerleri ölçülmeli ve uzman önerileri ile eksik vitaminler belirlenmelidir. Değerleri düşük olanlar için ürünler tek tek kullanılmalıdır. Yoğun yaşam koşullarına destek olacak C vitamini destekleri tek olarak veya multivitamin şeklinde kullanılabilir. Eksiklik düzeyine göre iğne veya serum verilmesi de uzmanlarca önerilebilir. Hap veya kapsül yutamayan kişiler efervesan tabletleri ya da şurupları tercih edebilir. Günlük hayatta ciddi düzeyde bir eksiklik olmadığında, kapsüllerle yaşam kalitesini ve enerjisini artırmak için gıda desteklerine başvurulabilir. Önerilen dozun dışına çıkılmamalı, vücut gereksiz yere yorulmamalıdır.

Vitamin Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

Doz aşımı da sorun yaratabileceğinden takviyelerin kontrollü kullanımı önerilir. Sadece kapsül tüketmek günlük besin ihtiyacını karşılamaz. Takviye gıda kullanımı sırasında da mutlaka dengeli beslenmeli ve öğün atlamadan beslenme rutini sürdürülmelidir. Günlük besin ihtiyacı kadar su tüketimi gereklerine de dikkat edilmeli ve bol bol su içilmelidir. Böylece vitaminlerin antioksidan etkisinden yararlanılarak zararlı toksinler atılabilir. Spor ve egzersizin de sağlıklı yaşama katkısı oldukça fazladır, egzersiz ihmal edilmemelidir. Hamilelik ve emzirme durumlarında alınacak destekler için muhakkak uzman onayı gereklidir. Ürünlerin ilaç olmadığı akılda tutulmalı ve direkt önleyici veya tedavi edici olarak kullanılmamalıdır. Ürünler, içeriklerindeki gıda tavsiyeleri ile bedeni destekler. Kullanım öncesinde ürünlerin son tüketim tarihi gibi bilgiler için kutuya bakılmalıdır. Ürün bilgilendirici prospektüsler okunmalı ve ardından vitamin kullanımına başlanmalıdır. Son tüketim tarihi geçmemiş, açılmamış ve uygun koşullarda saklanmış ürünler güvenle tüketilebilir.

Hayat konforunuzu artıracak ve ihtiyaç duyduğunuz vitaminler ile vücudunuzu destekleyecek takviye gıdalarını Watsons’ta bulabilir, hemen sipariş vererek daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

(Visited 509 times, 1 visits today)