Sakal Kıran Nasıl Olur ve Nasıl Giderilir?

sempeak  16 Kasım 2022

Genellikle genç erkeklerin yaşadığı bir problem olan sakal kıran, bir cilt rahatsızlığı olarak kimi zaman kadınları da etkileyebilmektedir. Vücudunuzdaki tüylü bölgelerde belirli büyüklüklerdeki boşluklar olarak beliren bu cilt rahatsızlığı istenmeyen bir cilt görünümüne neden olur. Bazen kaşlarda, saçlarda ve bıyıklarda da gözlenen bu problemde söz konusu bölgelerde tüylerin döküldüğünü görebilirsiniz. Vücudunuzdaki bazı vitamin ve proteinlerin eksikliğinden kaynaklanabileceği gibi sakal kıran sorunu strese bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Önemli olan bu cilt sorununun kaynağını bulabilmek ve buna uygun çözüm önerileri üretebilmektir. Sakal kıran sorununun temelinde farklı etkenler de olabilir. 

sakal-kıran-nedirSakal Kıran Sorununun Nedenleri Nelerdir?

Özellikle vücudunuzda demir protein eksikliği var ise saçlarınız, kaşlarınız ve sakallarınız gibi tüylü bölgelerde dökülmelerin ortaya çıktığını gözlemleyebilirsiniz. Bu dökülmeler neticesinde yüzünüzdeki tüylü bölgelerde dairesel boşluklar oluşur. Sakal kıran cilt probleminin bir diğer nedeni de dengesiz beslenme ve sağlıksız bir yaşam rutini olarak belirtilebilir. Ayrıca stres, aşırı kaygı sorunları ve depresyon neticesinde de cildiniz olumsuz bir tepki verebilir. Bu olumsuz tepkiler içinde de sakal kıran sorunu da yer alır. 

Tiroid hastalıkları, kemoterapi, radyoterapi sonucunda da sakal kıran problemi yaşanabilir. Farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar da sakal kıran sorunu yaşamanıza neden olabilir. Bu cilt sorununun kaynağını bilerek çözüm önerileri üretebilirsiniz. Kişisel bakımınıza göstereceğiniz özenle böyle problemleri daha az yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu cilt sorununun temelinde kimi zaman genetik etkenlerin de olduğunu gözlemlemek mümkündür. Farklı cilt sorunlarında olduğu gibi sakal kıran problemine yönelik de bazı önlemler alabilirsiniz.

Sakal Kıran Problemine Yönelik Önlemler

Bu cilt rahatsızlığı ortaya çıkardığı görünümle birlikte psikolojik olarak sizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle sakal kıranı azaltmak ve önlemek için bazı yöntemleri kullanabilirsiniz. Özellikle konunun uzmanı bir doktor eşliğinde size en uygun tedavi yöntemini seçmelisiniz. Doktor kontrolünde gerçekleştireceğiniz tedavilerde topikal yöntemler dikkat çekebilir. Bu yöntemde sakal kıran sorunu yaşayan bölgeye uygun kremlerin uygulaması gerçekleştirilir. Bir diğer tedavi yöntemi olarak ise kortizon iğneleri belirtilebilir. Bu enjeksiyon tedavisiyle, sakal kıran sorunu yaşanan cildinizde bu sorunun ilerlemesini önleyebilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Erkekler İçin Cilt Bakımı Rehberi

Sakal kıran sorununa yönelik tedavilerden bir diğeri de özel bir diyet programı uygulanmasıdır. Vücudunuzda eksik kalan vitamin ve minerallerin içinde bulunduğu diyet programı sonrasında bu cilt sorununun ilerlemesini önleyebilirsiniz. Ayrıca yine doktor önerisi ile kullanacağınız ilaçlar da sakal kırana yönelik önlemler arasında belirtilebilir. Tüm bu önlemlerin yanı sıra cildinize düzenli olarak bakım yaptığınızda sakal kıran ve buna benzer cilt sorunlarına karşı cildinizi koruyabilirsiniz. Cilt tipinize uygun özelliklere sahip cilt bakım ürünleriyle gerçekleştireceğiniz bakım sayesinde, cildinizin her zaman bakımlı görünmesini de sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde sakal bakımı için de kullanacağınız özel ürünler, sakallarınız sağlıklı ve parlak bir görünümde olmasını sağlar. 

Sakal Bakımı için Özel Ürünleri Tercih Edin

Erkeklerin yüzlerindeki önemli bir detay olarak sakalların özel bir bakıma ihtiyacı olabilir. Sakallarınıza yönelik gerçekleştireceğiniz bakım sonrasında daha gür, sağlıklı sakallarınız olduğunu görebilirsiniz. Sakal bakım serumu, sakal yağı, sakal balsamı gibi özel bakım ürünleri ile sakallarınıza düzenli olarak bakım yapabilirsiniz. Bu bakım sayesinde sakal kıran problemi gibi cilt sorunlarıyla da karşılaşma ihtimaliniz de azalabilir. Tüm bu sakal bakım ürünlerini ve yüzünüz için kullanacağınız cilt bakım ürünlerini Watsons’ın erkek bakım kategorisinde bulabilirsiniz. Bu ürünleri kullanarak düzenli olarak cilt bakımınızı gerçekleştirebilir, sakallarınız için bakım rutinleri oluşturabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı, genç ve dinamik bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

(Visited 5.292 times, 5 visits today)