Ayaklarınızla İlgilenin

Watsons  5 Ekim 2020

5 Dk

Ayaklar gözardı edilip çoğu zaman güzellik rutinleri içinde unutulur. Yüksek topukluya sıkıştırılmaktan veya naylon tayt ve çorapların içinde uzun gün geçirmeye kadar ayaklarımızın günlük olarak başından geçen bir takım zorluklar vardır.

Ayak bakımına dair bu yararlı ipuçlarını takip edin!

Yıkama

Ayaklarımızdaki cilt doğal olarak kurudur ve dar ayakkabılardan, iç mekan ısıtmasından ve bazı tıbbi koşullardan dolayı yapısı daha da kötüleşebilir. Çoğu kimsenin farketmediği şey, ayaklarınızı ıslatmanın onları daha çok kuruttuğu gerçeğidir. Bu da derinin özellikle topuklarda daha kuru olmasına neden olur. Uzun süre suda bırakmak yerine, sıcak suyla durulamadan önce haftada 2 ila 3 kez 5 dakika boyunca yoğun bir ayak scrub masajı yapın. Bu işlem, ölü cilt hücrelerinden arındırmaya ve ayakları pürüzsüzleştirmeye yardımcı olacaktır.

Atlet Ayağı gibi mantar enfeksiyonlarından kaçınmak için, özellikle ayak parmaklarınızın arasını iyi bir şekilde kuruladığınızdan emin olun.

Nemlendirme

Topuklar ayağın geri kalanından daha fazla kururlar çünkü günlük olarak topuklara çok fazla basınç uygulanır. Kuru cilt ağrılı çatlamaya neden olabilir, bu nedenle ayklarınızı nemlendirirken topuklarınızdaki daha kalın cilde özel ilgi göstermek önemlidir.

En iyi sonucu elde etmek için, ayaklarınıza yağları veya nemlendiricileri duştan sonra yatmadan önce uygulayın. Ayak parmakları arasında ayak kremi uygulamaktan kaçının; çünkü bu alanlar her zaman kuru olmalıdır. Bunun yerine, cildin kuru kalmasına ve enfeksiyonlardan kaçınmaya yardımcı olmak için ayak parmakları arasına küçük bir talk pudrası dökebilirsiniz.

Ayak tırnaklarını kesme

Ayak tırnakları düzeltmek önemlidir. Tırnaklar kuruduktan sonra kesilmelidir, bu yüzden duş aldıktan ve ayağınızı düzgün bir şekilde kuruttuktan sonra kesiniz. Uygun tırnak makası veya manikür makası kullanarak tırnağın üzerinden düz kesin, yuvarlak ve çok kısa kesmemeye özen gösterin; aksi takdirde içe batan ayak tırnaklarına neden olabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüksek topuklu ayakkabı giymek

Harika görünüyorlar ve bacaklarınızı daha uzun süre görmelerini sağlıyorlar ancak yüksek topuklu ayakkabılar, zamanla aşırı acı verebilen bunyonların gelişimine neden olabilir. Bu belirtileri hafifletmek için yapabileceğiniz birkaç şey var:

İç tabanlık kullanmak, yürürken ayak kemerini destekleyecektir.

Ayakların yanı sıra diz desteği de sağladığından, iç tabanlar egzersiz yaparken veya koşarken de harika olur.

Topuklu giymeden önce ve sonra bacaklarınızı ve ayaklarınızı gerin.

Ayaklarınız için doğru boyutta ayakkabılar satın alın. Şüpheniz varsa ayaklarınızı ölçün.

Ayak Kokusunu Önleme

Ayakkabılarınızın nemli ortamda kalmasıyla gelişen bakteriler hoş olmayan kokulu ayakların nedenidir. Ayakkabınızı giymeden önce bebe pudrası kullanmaya çalışın; bu nemi ve kokuyu emmeye yardımcı olacaktır. Her gün temiz çorap giymek de işe yarayacaktır!

(Visited 459 times, 1 visits today)