Bir Sonraki Uzun Yolculuğunuz için Hazırlanın! Jet Lag’i Yenmenin Yolları

Watsons  12 Ekim 2020

2 Dk

Jet lag eğlenceli değildir. Herkes uyurken sizi ayağa kaldırabilir veya herkes uyanıkken siz kestirmek isteyebilirsiniz. Peki bu konuda ne yapabilirsiniz? Jet lag ile mücadele etmek için çok sayıda ipucu ve öneri bulunurken, sizin için önerdiğimiz bazılarını burada okuyabilirsiniz.

Geceleri inmekten kaçının

Geceleri iniş yaptığınız bir uçuştan kaçınmaya çalışın. Gündüz vakti geldiğinizde uyanık kalabilir ve dışarı çıkıp keşfetmek için daha cazip olabilir.

Uçuştan önce iyi bir uyku seçin

İnsanlar genellikle uzun bir uçuştan birkaç saat önce uyurlar. Büyük hata. Rutininizde yapacağınız son dakika değişiklikleri yeni saat dilimlerine uyum sağlamayı zorlaştıracaktır. Uçuşunuzdan önce iyi bir gece uykusu çekerek jet lag ile başa çıkmak için daha iyi bir donanıma sahip olacaksınız.

Uçağa binmeden önce saatinizi varış saatine ayarlayın

Seyahatinizden birkaç saat önce varacağınız yerin saat dilimine alışmaya başlamanız önerilir. Uçakta veya havaalanındayken aktivitelerinizi bunu yapmak daha pratiktir.

Kahveye HAYIR deyin

Kahvede bulunan kafein, sisteminizde yedi saate kadar kalabilir ve muhtemelen daha sonra uyumak istediğinizde sizi rahatsız edebilir. Bunun yerine sizi canlı kılmak ve susuz kalmanızı engellemek için su için.

Doğru beslenin

Kaçınılması gereken bir başka şey de ağır yiyecekler tüketmektir. Eğer büyük bir öğününüz varsa, özellikle öğle yemeğinde, vücut saatini senkronize edin ve varacağınız yerin saat dilimine göre günün doğru saatinde servis edilen hafif yemek seçeneklerini tercih edin.

(Visited 104 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Bir Profesyonel Gibi Poz Verin