Evde Yapılacak Egzersizlerle Formunuzu Koruyun

Watsons  9 Ekim 2020

4 Dk

Dışarıda spor yapmayı sevmiyor ya da spor salonuna gitmeye fırsat bulamıyorsanız formunuzu korumak için evde egzersiz yapabilirsiniz. Egzersiz programınızı belirlerken keyif aldığınız seçeneklere ağır vermeniz devamlılığı sağlamanızı kolaylaştırır. Ayrıca hareketsiz bir yaşantınız varsa kolay egzersizlerle başlamanızda fayda vardır.

Yoga ile Rahatlayın ve Sıkılaşın

Özellikle stresli bir yaşantınız varsa ve kendinize ayırdığınız zamanda bir taraftan form tutup bir taraftan rahatlamak istiyorsanız yoga sizin için ideal bir seçim olabilir. Daha önce bir yoga eğitimi almadıysanız yoga kitapları okuyabilir ya da çevrimiçi dersleri takip edebilirsiniz.

Yoga hareketlerinin birçoğu ilk bakışta son derece kolay gelse de esneklik isteyen hareketlerdir. Bu nedenle kendinizi zorlamamanız önemlidir. Yoga öncesinde ısınabilir ve hareketleri başlangıç seviyesine uygun şekilde uygulayabilirsiniz. Ayrıca doğru bir şekilde diyafram nefesi almanız hareketlerin verimini artırır.

Evde Yürüyerek Metabolizmanızı Hızlandırın

Yürüyüş, her yaş ve fiziksel özellikteki insanın rahatlıkla yapabileceği egzersizlerin başında gelir. Üstelik evde de yürümeniz mümkündür.

  • Olduğunuz yerde ileri geri adım atarak olduğunuz yerde yürüyebilirsiniz. Ne kadar yürüdüğünüzü hesaplamak için bir adımsayar kullanabilirsiniz.

  • Koşu bandı, evde yürüyüp koşmanızı kolaylaştıran bir egzersiz aletidir. Koşu bandında antrenman yaparken saatte 5-6 km hızla başlayarak ısınabilir ve antrenmanınızı yavaşlayarak sonlandırabilirsiniz.

  • Evde yürüyerek form tutmanıza yardımcı olan çeşitli DVD dersleri mevcuttur. Bu dersleri takip ederek 1 saatte 5-6 km yürüyebilirsiniz.

Vücut Geliştirme ile Kas Oranınızı Artırın

Vücut geliştirme kas oranınızı artırmanızı ve kaslarınızı geliştirmenizi sağlayan en etkili egzersizlerden birisidir. Dambıl, bench, barfiks aleti gibi egzersiz aletleri kapsamlı bir program uygulamanız için yeterlidir. Ancak, vücut geliştirme programının verimli olması için egzersizle beraber uyku düzeninize ve beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca bazı ipuçlarını da göz önünde bulundurabilirsiniz.

  • Programınızı belirlerken belirli kas gruplarına ağırlık vermeyin ve vücudunuzun tüm bölgelerini çalıştırmaya özen gösterin.

  • Başlangıç seviyesi için kompleks hareketlerden uzak durabilir ve basit hareketleri doğru şekilde uyguladığınızdan emin olabilirsiniz.

  • Kasların gelişmesi için dinlenmeye ihtiyaçları vardır. Bu nedenle her gün egzersiz yapmamak önemlidir.

  • Bir anda yüksek ağırlıklarla çalışmamanızda fayda vardır. Minimum ağırlıkla başlayıp yavaş yavaş ağırlık miktarını artırabilirsiniz.

  • Bazal metabolizma hızınızı hesaplayarak günlük tükettiğiniz kalori miktarının daha altta kalmamasına dikkat edebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Teninize Uygun Parfüm Nasıl Seçilir?

Eğlenceli Şekilde Form Tutmak İçin Dans Edin

Dans etmek formunuzu korumak için uygulayabileceğiniz en güzel egzersizlerdendir. Dans ettiğiniz müzik ve uyguladığınız hareketlere göre değişmekle beraber 1 saat dans ederek 500-600 kcal arasında yakmanız mümkündür.

Formunuzu korumak için dilerseniz sevdiğiniz hareketli parçaları açarak özgürce dans edebilir dilerseniz bir programı takip edebilirsiniz. Zumba, dans ederek kilo vermek isteyenlerin en çok uyguladıkları programlardandır. Yüksek tempolu hareketler üzerine kurulu olan zumba dansı ile ilgili pek çok çevrimiçi ders bulabilirsiniz. Ayrıca bachata, cha cha gibi Latin danslarının da çevrimiçi derslerini takip edebilir, formunuzu korurken aynı zamanda stresinizi de atabilirsiniz.

Interval İp Atlama ile Form Tutun

İp atlamak kısa sürede yüksek miktarda kalori yakmanızı sağlayan en etkili kardiyo egzersizleri arasında yer alır.

  • İp atlarken bir spor ayakkabı giymeniz çok önemli olup sakatlık riskini en aza indirir.

  • Performansınızı artırmak ve daha fazla enerji harcamak için interval ip atlama programı uygulayabilirsiniz. Interval program 2 dakika hızlı, 1 dakika yavaş hareket etme mantığına dayanır.

  • Egzersiz esnasında mümkün oldukça yukarıya atlamaya gayret edin.

  • Vücudunuzun farklı bölgelerini daha aktif çalıştırmak için tek ayak, dizlere çekerek atlama gibi hareketin değişik varyasyonlarını da uygulayabilirsiniz.

Egzersiz sonrası ihtiyaç duyacağınız tüm kişisel bakım ürünlerini ve besin takviyelerini Watsons’ta bulabilirsiniz.

(Visited 335 times, 1 visits today)