İyi Karbonhidrat Kötü Karbonhidrat

Watsons  6 Ekim 2020

2 Dk

Karbonhidratlar, vücudunuzun ana enerji kaynağıdır, böylelikle egzersiz yapmak ve günlük görevleri yerine getirmek için yakıt elde edersiniz. Ancak, bu günlerde, karbonhidrat diyetinin kilo vermeye yardımcı olabileceğine inandıkmadıklarından, karbonhidratları beslenmelerinden atıyorlar, bazı sağlıklı karbonhidrat gıdaları haksız yere kara listeye alındı. Gerçek şu ki, karbonhidratlar besleyici bir planda gereklidir, sadece iyi karbonhidratları saptamanız yeterlidir.

Mısır

Mısır vücudunuza uzun süreli yakıt sağlayan karmaşık karbonhidratların mükemmel bir kaynağıdır. Aynı zamanda sağlıklı bir tam tahıl olmasının yanı sıra iyi bir lif, C vitamini ve lutein ve zeaksantin antioksidanları kaynağıdır. Mısırın yemeklere eklenmesi, ızgarasının yapılması, popcorn olarak tüketilmesi ya da sadece salata üzerine eklenmesi bile çok kolaydır.

Mısır Gevreği

Mısır Gevreği, güne başlamak için sağlıklı bir yol olabilir, çünkü günümüzde pek çok gevrek tahıllardan oluşur. Sadece almadan önce etiketini kontrol edin. En az 3 gram elyaf ve en fazla 10 gram şeker içeren tam tahıldan yapılmış olanları seçin.

Muz

Son yıllarda, muzlar karbonhidrat ve şeker içeriği nedeniyle kötü bir meyve olarak etiketlenmiştir. Oysa muzlar, aslında vitamin B6, manganez, potasyum ve lif bakımından iyi bir kaynaktır. Aynı zamanda zayıflamaya dayanıklı nişasta içerir. Yani, muzu yabana atmayın. Onlara bütün olarak tüketebilir ya da pişirirken şeker ve yağ yerine kullanabilirsiniz

Patates

Kan şekerinizi düşürmek için karbonhidrattan kesmeye çalışırken beyaz ekmeği, beyaz pirinci, beyaz makarnayı ve beyaz patatesleri sınırlamanız mı gerekiyor? Durun ve patatesleri listeden çıkarın! Beyaz patates aslında sizin için çok iyi bir gıdadır. Potasyum ve C vitamini için harika bir kaynaktır, günlük lif alımının %15’ine sahip olabilirsiniz. Patatesleri küp haline getirin, zeytinyağı ve biberiye ekleyin ve kavurana kadar pişirin. Sağlıklı bir yemek için harika bir öğün olacaktır.

Hemen Okuyun  Yüz Şeklinize Göre Kontür Teknikleri
(Visited 425 times, 1 visits today)