Kaz Ayağı Nedir? Kaz Ayağı Kırışıklığı Görünümünden Kurtulmanın Yolları

sempeak  25 Kasım 2022

kaz ayağı nedirYüzünüzdeki en hassas bölgelerden biri olan göz çevrenizde oluşan ince çizgiler kaz ayağı olarak tanımlanır. Yaşınızın ilerlemesine de bağlı olarak göz çevrenizde ortaya çıkmaya başlayan bu ince çizgiler zaman ilerledikçe kalıcı hale gelmeye başlayabilir. Yaşlanmanın yanı sıra bazı durumlarda gülerken ve kendinizi ifade ederken kullandığınız mimikler de kaz ayaklarının oluşmasına neden olabilir. Kaşlarınızı çatarken veya gülerken gözlerinizin çevresindeki kasılmalar zaman içinde bu bölgede ince çizgilerin oluşmasına neden olabilir. Cildinizin pürüzsüz ve kırışıksız görünmesini istediğinizde bu kaz ayağı görünümü için de önlem almak isteyebilirsiniz. 

Göz Çevrenizi Sıkılaştırarak Kaz Ayaklarından Kurtulabilirsiniz

Zaman içinde göz çevrenizde oluşmaya başlayan ve giderek kalıcı hale gelen kaz ayağı görünümlü ince kırışıklıklar için bazı önlemler alabilirsiniz. Göz çevrenizi sıkılaştırmak için atacağınız birkaç adım bu ince çizge görünümüne yönelik önlemler arasında belirtilebilir. Yüz egzersizleri, yüz yogası gibi uygulamalarla cildinizin esnekliğini artırırken aynı zamanda ince çizgi görünümünü de azaltabilirsiniz. Düzenli olarak yapacağınız bu egzersizler yardımıyla yüz kaslarınız da sıkılaşabilir.

Egzersizlerin yanı sıra yüz temizliğinizi yaparken kullanacağınız soğuk su da kırışıklık görünümüne yönelik önlemler arasında değerlendirilebilir. Soğuk suyun gözenek küçülten etkisi kaz ayağı görünümüne yönelik önlem olarak düşünülebilir. Soğuk suyun yanı sıra zaman zaman cildinize uygulayacağınız buz kompresi de kaz ayaklarının görünümünün azalmasında size yardımcı olabilir. Ayrıca sağlıklı beslenmek, düzenli uyumak, egzersiz yapmak, güneş ışınlarına fazla maruz kalmamak da cildinizin daha genç görünmesini sağlayabilir. 

Kaz Ayakları Sizi Mutsuz Etmesin

Cildinizde, özellikle yüzünüzde yaşadığınız lekelenme, sarkma, kırışıklık gibi problemler zaman içinde sizi psikolojik olarak olumsuz yönde etkileyebilir. Böyle bir sorun yaşamamak için öncelikle yaşadığınız problemin temel sebebini tespit ederek gerekli önlemleri alabilirsiniz. Göz çevrenizdeki en hassas bölgelerde ince çizgiler olarak kendisini gösteren kaz ayağı sorunu için de farklı önlemler alabilirsiniz. Özel bakım ürünleri kullanarak bu ince çizgi görünümünü azaltabilir, yeni çizgilerin oluşumunu geciktirebilirsiniz. 

Hemen Okuyun  CİCA KREM

Göz çevrenize doğal yolları kullanarak da bakım yapabileceğiniz gibi özel bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Kırışıklık önleyici kremlerin yanı sıra yalnızca göz çevresi için özel olarak üretilen hassas bakım ürünlerini de kullanabilirsiniz. Göz çevresi maskeleri, serumları, jelleri, kremleri bu bakım ürünleri arasında ilk sıralarda belirtilebilir. Bunun yanı sıra özel bakım yağları ile yapacağınız yüz masajı da ince çizgi görünümüne yönelik olarak tercihleriniz arasında yer alabilir. Tüm yüz bakımınız gibi göz çevresi bakımı da düzenli olarak gerçekleştirdiğinizde yaşlanma ve yorgunluğa bağlı cilt sorunlarıyla mücadele edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun olarak seçeceğiniz ürünleri sabah ve akşam düzenli olarak kullandığınızda cildinizdeki olumlu değişimi kısa sürede gözlemleyebilirsiniz. 

Göz Çevresi Bakımınız için Özel Ürünler Tercih Etmelisiniz

Göz çevreniz yüzünüzdeki en hassas bölgelerden biridir. Dolayısı ile dış etkenlerden dolayı yaşanacak problemleri göz çevrenizdeki ince deri üzerinde kolayca gözlemleyebilirsiniz. Bu sebeple göz çevresi bakımında özel bakım ürünlerini kullanmayı tercih etmelisiniz. Kaz ayağı görünümü gibi ince çizgilerin belirginleşmeye başladığı durumlar için göz çevresi kırışıklıkları için özel üretilen kremler ilk etapta bakımınızda yer almalı. Göz çevresine belirli aralıklarla uygulayabileceğiniz maskeler, rahatlatıcı jeller de diğer ürünler arasında belirtilebilir. Göz çevresindeki kaz ayağı görünümünü azaltmaya yönelik serumlar da yine tercihleriniz arasında yer alabilir. Ayrıca dolgunlaştırıcı kremler de ince çizgilere dolgun görünüm kazandırmak için kullanılabilir. Tüm bu özel bakım ürünlerini Watsons’ta bulabilirsiniz. Göz çevreniz için gerçekleştireceğiniz bakım rutininizde bu ürünlere yer verebilirsiniz. Böylece daha genç ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. 

(Visited 980 times, 1 visits today)