LAKTİK ASİT Nedir? Cilt Bakımında Ne İşe Yarar ?

sempeak  18 Nisan 2023

LAKTİK ASİT Nedir? Cilt Bakımında Ne İşe Yarar ?

Laktik Asit Nedir?

Laktik asit, sütte bulunan bir karbonhidrat olan laktozun fermantasyonundan gelen kimyasal eksfolianttır. Suda çözünür organik bileşiklerdir. Laktik asit, diğer AHA’ların sahip olmadığı ek bir avantaj sunar.

Cilt Bakımında Laktik Asit

Cildin görünümünü önemli ölçüde iyileştirme yeteneğinin yanı sıra, cildin doğal olarak nemli kalmasına yardımcı olur. Nazik bir soyucudur. Moleküler boyutu büyük olduğu için çok nazik ve yavaş çalışır. Cilde zarar vermeden cildin onarılmasına, iyileştirilmesine yardımcı olur.

– Yüzey kırışıklıklarını yumuşatır.
– Cildi nemli tutar.
– Tıkanık gözenekleri açar.
– Cildi ölü hücrelerden arındırır.
– Düzenli kullanımda kolajen üretimini uyararak cildin elastikiyetini toparlıyor, cilt gevşekliğini düzenliyor.
– Cilt tonu eşitsizliğini gidermeye yardımcı olduğu için lekeler üzerinde kullanılabilen aktif bir içeriktir.

Laktik asit kullandıktan sonra daha parlak ve pürüzsüz bir cilt fark edeceksiniz. Bu AHA eksfoliyantı, cildinizdeki belirli noktalarda normal melanin miktarından daha fazla olduğunda ortaya çıkan hiperpigmentasyonun tedavisine yardımcı olur. Yani melanin göçünü önlemeye katkı sağlar.

Laktik asit içeren ürünler akşam rutinlerinde tercih edilmelidir. Hassas ciltlerin de kullanabileceği nazik bir aktif içeriktir. Doğru oranda kullanıldığında laktik asit tüm cilt tipleri için uygundur. Genel olarak laktik asidin %5-8 arasında değişen oranlarda kullanılması tavsiye edilir.
Normalden kuruya, susuz kalmış, güneşten zarar görmüş veya sivilceye yatkın cilde sahip kişiler, cilt bakım rutinlerine laktik asit ekleyerek en fazla faydayı göreceklerdir.

Cildiniz alışık değilse iki hafta boyunca sadece 1 akşam, iki haftadan sonra ise 2-3 akşam uygulanabilir. Durulanmaz. Laktik asit içeren ürünleri başka aktif içeriklerle kombinlemeyin. Nemlendirici içeriklerle rutine devam edilebilir.
Sabah mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır.

(Visited 3.529 times, 4 visits today)
Hemen Okuyun  Kağıt Maskeler Nasıl Kullanılmalıdır