Anasayfa    /    Makyaj   /    Maskara Nedir?

Maskara Nedir?

sempeak  10 Eylül 2023

 

Hiç makyaj yok makyajının bile vazgeçilmezleri olur işte maskara onlardan biri. Kirpiklerinizi daha gür ve koyu renkli göstermeye yardımcı olan bu ürün çarpıcı ve hoş gözler için vazgeçilmezdir.

  1. Maskara ve Rimel Aynı Şey mi?

Maskara ve rimel hep aynı ürün gibi algılanır, aralarında çok büyük farklar olmasa da kesinlikle aynı ürün değiller. Yarattıkları etkiye göre aralarındaki farkı algılayabiliriz; maskara kirpikleri kalınlaştırırken rimel ise daha hafif bir görünüm verir.

  1. Maskara Çeşitleri Nelerdir?

Göz yapımız ve kirpiklerimiz birbirinden ne kadar farklı öyle değil mi? İşte bu farklılığa cevap verecek çeşitlilikte maskara mevcut. İhtiyaca göre;

  • şeffaf maskaara,
  •  waterproof maskara ,
  • renkli maskara,
  • hacim veren maskara
  • uzatan maskara çeşitleri vardır.

3.1 Şeffaf Maskara

Renksiz ve jel formundadır. Maskara bazı olarak da kullanılabilir ancak gözleri ıslak gösteren bir etkisi de vardır. Bu etki için tek başına da tercih edilebilir. Koyu tonlu kirpiklere sahip kadınlar için günlük makyajda sıklıkla tercih edilebilir.


3.2 Waterproof Maskara

Waterproof bir maskara kullanmanın en iyi yanı gözyaşlarınızdan asla etkilenmeyecek olması. Ama biz şimdi ağlamayı bir kenara bırakıp şahane bir havuza uzun ve hacimli kirpiklerle girdiğimizi hayal edelim hadi. Bu çok etkileyici değil mi? Waterproof maskaralar sudan ve nemden etkilenmez. Evet, çıkarması için biraz çabalamanız ve uğraşmanız gerekebilir ama yağ bazlı makyaj temizleyiciler imdadınıza koşacaktır.

Hemen Okuyun  Ruj Seçmenin ve Sürmenin Püf Noktaları

3.3 Renkli Maskara

Renkli maskaralar deyince aklınıza ilk kahverengi ve mavi geliyor değil mi? Aslında farklı tonlarda üretilen birçok renkli maskara var ancak bu iki özellikle tercih ediliyor. Sade ama şık bir kıyafeti tamamlamak için hele ki yaz akşamlarında bronz tene mavi maskara çok yakışmıyor mu? Üstelik göz renginizin hiç önemi yok. Birkaç ton farkıyla doğru mavi her kadına uyacaktır. Kahverengi maskarayı ise daha çok çık renk kirpiklere sahip kadınlar tercih ediyor. Günlük bir makyajı tamamlamak için yumuşak ve doğru br ton, üstelik buğulu bir bakış için de ideal.

3.4 Hacim Veren Maskara

Her kadın kirpiklerinin dolu dolu olmasını ister. İşte o dolu dolu görüntüyü elde etmek için hacim veren maskaralar doğru adres. Hele ki kirpikleriniz az ve kısa ise aradığınız kan bulunmuştur. Hacim veren maskara büyüleyici bir etki yaratır.

3.5 Kirpik Uzatan Maskara

Kirpiklerinizin tüm dikkatleri üstüne çekmesini istiyorsanız kirpik uzatan maskaraları denemelisiniz. Kirpiklerinizi daha uzun ve etkileyici gösteren bu maskaralar aynı zamanda çok hafif hacim de verir. Bir taşla iki kuş kadar çekicilik.

  1. Maskara Ne İşe Yarar?

Hoş ve dikkat çekici bir makyaj için maskara vazgeçilmezdir. Kirpikleri daha gür, uzun, kalın, renkli göstermeye yardımcı olur.

  1. Maskara Nasıl Sürülür?

Maskaranızı sürmek için kirpik köklerinizden uçlara doğru dümdüz sürün. Dilerseniz aynı işlemi bir kere daha yapabilirsiniz.

  1. Maskara Kullanmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Maskaranızla ilk katı sürdükten sonra mutlaka on beş saniye bekleyin. Beklerken ifadenizin tek katta bile ne kadar değiştiğine bakıp hayret edebilirsiniz. Eğer henüz kirpikleriniz ıslakken ikinci katı sürerseniz topaklanma oluşur ve hiçbir kadın bunu istemez. Diyelim maskara ile kirpikleriniz birbirine yapıştı o zaman hemen zikzak sürmeyi deniyorsunuz. Böylelikle hem yapışan kirpikleri birbirinden ayırmış olursunuz hem de aralara sıkışmış minik kirpiklerinizi de işin içine katmış olursunuz. A tabii dipten yukarı doğru gelirken kirpiklerinizin uçları tam boyanmayabiliyor. Bunun önüne geçmek için uçlarına da fırçanızı değdirebilirsiniz. Böylelikle kirpikleriniz daha uzun görünecektir. Son olarak kirpiklerinizin diplerine yoğun maskara sürmekten kaçınırsanız kirpikleriniz daha ince ve tel tel ayrılmış görünecektir.

  1. Kısa Kirpiklere Nasıl Maskara Uygulanır?

Maskaranızı zikzak şeklinde sürmek kirpiklerinizi hem daha hacimli hem daha ayrışmış bir görüntüye kavuşturacaktır. Fakat kirpikleriniz kısaysa size bir tüyo; kirpiklerinizi maskara sürmeden önce fırçalarsanız ne kadar dolgun kirpiklere kavuşacağınıza inanamayacaksınız. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey kaş fırçasına benzer bir fırça. Sonrası takma kirpik havasında hacimli kirpikler.

  1. Maskara Nasıl Seçilir?

Aslında bu seçim çok kişisel çünkü hepimizin bir maskaradan beklentisi farklı olabiliyor. Eksiksiz bir makyaj yaptığınızı düşündüğünüzde bile eğer maskara kullanmadıysanız o makyaj tamamlanmamıştır. Bu kadar etkisi büyük bir üründe ise beklentiler çok çeşitli oluyor. Kirpiklerinizi nasıl görmek istediğiniz, bitişin nasıl olmasını hayal ettiğiniz çok farklı. Kirpiklerinizin yapısına göre maskaranızın fırçasına dikkat etmeli ve doğru bir karar vermelisiniz.

  1. Kirpik Tipinize Uygun Maskara Nasıl Seçilir?

Uzun ve seyrek kirpiği olanlar maskara seçerken kalın ve kılları sık olan maskaraları tercih etmeliler. Böylelikle kirpiklerinizin arasındaki boşluklar maskara ile dolacak ve kirpikleriniz artık daha dolgun görünecek. Dolgun ama kısa kirpikleriniz var ise bunun tam tersini seçmelisiniz yani maskaranızın fırçası tarak gibi aralıklı olan bir yapıya sahip olmalı. Böylelikle kirpikleriniz birbirine yapışmayacak. Hem topaklanmanın önüne geçmiş olacaksınız hem de kirpikleriniz bir tarakla taranmış gibi uzayacak.

  1. Fırça Yapısına Göre En İyi Maskara Nasıl Seçilir?

Doğru maskara seçimi için maskara fırçası çok önemli ve ne yazık ki her fırça her kirpiğe uymaz. Kirpikleriniz kısa ise silikon kıvrımlı şekilli maskara fırçalarını seçebilirsiniz. Kirpikleriniz bir türlü kıvrılmıyorsa ince ve tarak maskara fırçalarını tercih edebilirsiniz. Uzun ve hacimli kirpikler istiyorsanız esnek ve silikon fırçalı maskaralar tam size göre. Dikkat çekici ve hacimli kirpikler için ise boğumlu ve kıl fırçaya sahip maskaralar işinizi görecektir. Takma kirpik etkisi için dolgun ve kıl fırçalı maskaraları tercih edebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Festival Makyajı Nasıl Yapılır?

11.Maskaranın Ömrü Ne Kadardır?

Maalesef maskaralar diğer makyaj ürünleri kadar uzun ömürlü değil. Kapağı açıldıktan ve ilk kullanımdan sonra artık kullanmaya başlasanız iyi olur çünkü maskaranızın sadece altı aylık ömrü var. Kurumaya başlayan maskaralarınızı kurtarmak için birkaç önerimiz olabilir; badem yağı eklemek gibi. Bu hem kirpiklerinizi besler hem de maskaranızın ömrünü uzatır. Fakat yine de maskaranızın kullanımı altı ayı geçtiyse asla kullanmamalısınız. Unutmayın ki gözlerimiz çok hassas ve değerli.

  1. Düz kirpikler nasıl kıvrık olur?

Düz kirpikleri kıvırmak imkansız değildir, sadece biraz zaman alabilir o da eliniz alışana kadar maskaranızı kirpikleriniz üzerinde belirli bir süre tutarak ve uçlara geldiğinizde ise hafif bir basınç uygulayarak kirpiklerinizin kıvrılmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Makyajınızı Tamamlayacak Maskara Önerileri

Doğru maskarayı bulmak kolay olmayabilir ancak deneyenlerin pişman olmadığı birkaç maskaradan bahsetmenin hiçbir sakıncası olmaz;

Deborah Ultraliner Likit Eyeliner Siyah ürününün tercih ederek diplerin daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz. Gözün üst kısmına çekeceğiniz eyeliner ile bakışlarınızı öne çıkarabilirsiniz.

Maybelline New York Lash Sensational Sky High Kahverengi Maskara, uzunluk ve hacim etkisi yaratır. Kirpik diplerine ulaşan uzun fırçasıyla gözlerinize etkili bir bakış katar.

L’Oreal Paris Telescopic Carbon Siyah Maskara, esnek taraklı fırçası sayesinde kirpikleri ayırır, en kısa kirpikleri bile yakalar. Yoğunlaştırıcı formülüyle belirginleştirir.

Flormar Open Up HD Tek Tek Ayıran Maskara No: 001, kirpiklere yelpaze görünümü veren bu eyeliner ürünü suya dayanıklı formülüyle gün boyu kalıcığını korur.

(Visited 1.698 times, 5 visits today)