Reformer Pilates Nedir?

sempeak  30 Kasım 2022

reformer pilates nedirFarklı spor aktiviteleri arasında son yıllarda reformer pilates oldukça dikkat çekiyor. Alışık olduğunuz açık hava sporlarından ya da bir spor salonundaki fitness egzersizlerinden farklı olarak reformer pilates vücudunuzu şekillendirme konusunda sağlam adımlar atmanızı sağlayan bir egzersiz serisini size sunuyor. Vücudunuzu ısıtarak esnemesini sağlayan reformer pilates uzun vadede yağ yakımını gerçekleştirmenize de yardımcı oluyor. Kısa sürede vücudunuzdaki değişimi gözlemlemenizi sağlayan egzersizler, ayrıca kas ve eklem ağrılarınız için de çözüm sunuyor. Dengeli, esnek, sıkı bir vücut için reformer pilates son yıllarda birçok insanın yaşam rutinleri arasında yer almaya başladı. Peki reformer pilates nedir ve nasıl ortaya çıkmıştır?

Reformer Pilatesin Hikayesi ve Yararları

Aletli pilates olarak da tanımlanan reformer pilatesin tarihsel gelişimine baktığınızda aslında özellikle fizik tedavi amaçlı olarak kullanılmaya başladığını görebilirsiniz. Joseph Pilates tarafından geliştirilen bu egzersizler yaylar ve kasnaklar yardımıyla vücudunuzdaki kasları esnetmeyi amaçlar. Reformer, cadillac, barrel, chair ve tower gibi aletlerin yardımıyla vücudunuzda yer alan farklı bölgelerdeki kasları esnetebilir ve sıkılaştırabilirsiniz. 600’e yakın egzersiz yapabilirsiniz. Bu egzersizlerin ardından yalnızca fiziksel olarak değil mental olarak da önemli oranda olumlu değişim yaşayabilirsiniz. 

Reformer pilates yapanlar kısa süre içinde kendilerini fiziksel ve psikolojik olarak iyi hissedebilirler. Reformer pilates seansları sonrasında nefes alışınızda bir rahatlama, vücut esnekliğinizde bir gelişme yaşarsınız. Eğer bel ve boyun ağrılarınız azalabilir. Egzersizler sırasında önemli oranda kalori de yakacağınız için sıkılaşan vücudunuzun fit bir görünüme kavuştuğunu görebilirsiniz. Vücudunuzdaki dengeyi kurmaya yönelik gerçekleştirilen hareketlerde kaslar ve yaylar size yardımcı olur. Her birinin farklı işlevleri bulunan bu aparatlar vücudunuzda istediğiniz bölgelerde değişim yaşamanıza yardımcı olur. Nefes egzersizleri ile desteklediğiniz bu hareketler ile kısa sürede değişim yapabilirsiniz. 

Hemen Okuyun  28 Temmuz Dünya Doğa Koruma Günü’nde Gezegenimiz için Yapabilecekleriniz

Sıkılaşan Vücudunuzdaki Değişimi Görebilirsiniz

Reformer pilates yardımıyla vücudunuzda temel kaslarınızı oluşturan karın kaslarınız, sırtınız ve omurganız güçlenmeye başlar. Reformer, cadillac gibi pilates aletlerinde yer alan her bir aparat vücudunuzdaki belirli bir kas grubunu geliştirmenizi sağlar. Yaylar ve kasnaklar ile esnemeye başlayan kaslarınız, düzenli olarak gerçekleştirdiğiniz egzersizlerin ardından gözle görülür biçimde sıkılaşır. Nefes egzersizleri aracılığı ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Günlük yaşamınızda daha dengeli bir duruşa sahip olduğunuzu fark edebilirsiniz. 

Reformer pilates egzersizleri sonrasında yaşamınızdaki değişimler şunlar olabilir:

  •           Daha sıkı bir vücut
  •           Daha dik ve dengeli bir duruş
  •           Esnek bir beden
  •           Kolay alınan nefes
  •           Mental olarak daha rahat hissetme
  •           Daha genç bir görünüm
  •           Azalan bel ve boyun ağrıları
  •           Daha güçlü bir beden

Tüm bu değişimleri yaşamak için reformer pilates egzersizleri için kendinize zaman ayırmanız gerekir. Haftanın belirli günlerinde birkaç saat gerçekleştireceğiniz bu egzersizler sizi her yeni güne zinde bir şekilde hazırlar. Değişim gösteren bedeniniz sayesinde sevdiklerinizle daha kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Evde kendi imkanlarınızla da yapabileceğiniz bu egzersizler için profesyonel bir eğitmenden de destek alabilirsiniz. Reformer pilates ile vücudunuzdaki değişimleri kısa sürede gözlemleyebilirsiniz. 

Reformer Pilates ile Vücudunuzu Yeniden Şekillendirin

Düzenli ve planlı bir şekilde yapacağınız reformer pilates egzersizleri için kendi evinizde özel bir ortam yaratabilirsiniz. Pilates matınız, direnç bantınız, pilates çemberiniz ve toplar yardımıyla bu egzersizleri evinizde de yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan bu ekipmanlar için Watsons’ı ziyaret edebilir, kişisel egzersiz ekipmanlarınızı buradan alabilirsiniz. Sağlıklı, sıkı ve zinde bir vücut için düzenli olarak spor yapabilir, reformer pilates egzersizleri ile hem vücut sağlığınızı koruyabilir hem de mental olarak daha iyi hissedebilirsiniz. 

(Visited 1.461 times, 1 visits today)