Sakalda Kepeklenme Neden Olur? Nasıl Geçer?

sempeak  28 Ağustos 2022

Bakımlı erkeklerin kendilerine özgü tarzlarında sakallar önemli bir detaydır. Özellikle de bakımlı, gür ve parlak sakallar stil sahibi erkeklerin görünümlerinde ayrı bir özgünlük yaratır. Cilt tipiniz tanıyan ve bu bilgiye göre düzenli bir bakım rutinine sahip olan erkekler, sakal altındaki cilt başta olmak üzere bu tarza yönelik özel bir bakım uygularlar. Ancak zaman zaman sakal uzatmadan kaynaklanan problemlerle de karşılaşmak mümkündür.

Bu problemlerin kaynağı genelde sahip olunan cilt tipidir. Kuru, karma ya da yağlı cilde sahip olan erkekler bu farklı cilt yapısına göre farklı problemler yaşarlar. Yaşanan problemler sakallı ciltte de kendisini gösterebilir. Sakalda dökülme, sakal kıllarında kırılma, cansızlık gibi problemlerin yanı sıra sakalda kepeklenme de yaşanan sorunlardan biridir. Sakalda kepeklenme sorunu birçok erkeğin sorunu olmakla birlikte çözümü mümkündür.

Sakalınız Neden Kepekleniyor?

Sakalınızın bakımsız ve sağlıksız görünmesine sebep olan kepeklenmenin farklı sebepleri olabilir. Yaşam şeklinize ve cilt tipinize göre kepeklenmenin farklı sebepleri olabilir. Sakallı cildinize doğru bakım uygulamıyorsanız zaman içinde kepeklenme de yaşayabilirsiniz. Sakal altındaki cildin fazla kuru olması ve yeterince nemlendirilmemesi de kepeklenmenin bir diğer sorunudur. Cildinizde enfeksiyon sorunu olması, cilt tipinize uygun bakım ürünü kullanmama sakal kepeklenmesinin nedenleri arasında yer alabilir. 

Mevsimlere bağlı olarak cildinizde yaşanan değişimler, aşırı soğuk, rüzgâr gibi faktörler sakal altındaki cildi ve sakalınızı etkileyerek kepeklenmeye neden olabilir. Cildinizi korumaya yönelik önlemler almadığınız takdirde sakalınızda beyaz pullanmalar şeklinde kepeklenme gözlenir. Kepeklenmenin sakalınızın uzunluğu ile de ilişkisi olabilir. Uzun sakallara sahipseniz kepeklenme sorununu daha yoğun yaşayabilirsiniz. Bunun için sakallarınıza bakım yaparak, belirli bir uzunlukta bırakabilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Erkek Saç Şekillendirme

Kepeklenen Sakal için Doğru Bakım Önerileri

Sakallı cildinize ve sakalınıza düzenli olarak bakım yapmanız yaşadığınız kepeklenme sorununun önüne geçmenizi sağlayabilir. Yüzünüzü sabah ve akşam doğru temizleme ürünleri ile yıkamak, uygun nemlendiricileri kullanmak cildinize bakım yapmanızı sağlar. Bu bakım rutininin dışında sakallarınız için de etkili ürünleri seçerek kullanmanız sakalda kepeklenme yaşamanızı engeller. Sakal bakımı için özel olarak üretilen ürünler bu noktada en büyük yardımcınız olur. Ancak teninize uygun yapıda ürünleri seçmeye özen göstermelisiniz.  

Sakal bakım şampuanları ile sakalınızı yıkayarak sakal bakımınıza başlayabilirsiniz. Temizlemenin ardından sakal kremi de kepeklenmeye yönelik alacağınız önlemlerden biri olarak değerlendirilebilir. Uygun kremleri sakallarınıza uyguladığınızda ayrıca parlak ve gür sakallara da sahip olabilirsiniz. Bakım için kullanacağınız bir diğer bakım ürünü de sakal yağıdır. Sakallarınızı nemlendiren bu yağ sayesinde sakal altındaki cildiniz de nemlenir ve kepek oluşumu engellenebilir. 

Bakımlı Sakallara Sahip Olmanızı Sağlayacak Bakım Ürünleri

Erkeklerin de bakımlı olmak için ciltlerini düzenli olarak temizlemeleri, nemlendirmeleri gerekir. Ayrıca sakallı cilt için de farklı ürünleri tercih ederek, düzenli olarak bakım yapabilirsiniz. Bakım öncesinde cildinizi iyi tanımanız, cildinizle ilgili yaşadığınız problemler var ise bunları iyi tanımlamanız doğru olacaktır. Sakallarınızda kepeklenme gibi sorunlar yaşıyorsanız bakımınıza daha fazla özen göstermelisiniz. 

Sakal temizliğiniz için yenileyici sakal şampuanını tercih edebilirsiniz. Sakallarınızı nemlendirmek ve onlara parlaklık kazandırmak için ise sakal yağı kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca yine Watsons’ta https://www.watsons.com.tr/erkek-bakim/erkek-bakim/erkek-bakim/c/1128 adresinde sakal bakım serumu, sakal balsamı, sakal bakım seti, sakal wax kremi gibi ürünleri bulabilirsiniz. Doğru bakımı yaparak kepeklenme sorununu çözdüğünüz sakalınıza şekil vermek ve tarzınızı yansıtmak için Watsons’ta sakal kesme ve düzeltme makinesi gibi ürünlere de ulaşabilirsiniz. Parlak, gür, sağlıklı ve dikkat çeken sakallar için hemen Watsons’a uğrayabilir, ihtiyacınız olan ürünleri satın alabilirsiniz.

(Visited 17.583 times, 4 visits today)