Squat Nedir? Nasıl Yapılır?

sempeak  12 Ağustos 2022

Squat Nasıl Yapılır?

Vücudunuzda daha sıkı ve sağlıklı bir görünüm elde etmek istediğinizde, profesyonel fitness antrenörlerini gözleyerek egzersizler yapabilirsiniz. Bireysel olarak ve düzenli bir şekilde yapacağınız bu egzersizlerden biri kuşkusuz squat! Peki squat nedir, nasıl yapılır ve yaparken nelere dikkat edilir… Kaslarınızı güçlendirirken yağ yakımınızı hızlandıracak basit ama etkili bu hareket hakkında merak ettiğiniz her şey bu yazıda! Haydi başlayalım… 

Squat Nedir?

Squat ile öncelikle bacak ve kalça kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Doğru bir duruş ile belirli aralıklarla gerçekleştireceğiniz squat hareketleri ayrıca core bölgenizle birlikte doğru bir duruşa sahip olmanız için sırt kaslarınızı da çalıştıracaktır. 

Squat Egzersizleri ile Kaslarınızı Güçlendirin

Squat, daha çok zinde ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak isteyenlerin bir gündelik yaşam alışkanlığı haline getirdiği egzersizlerden biridir. Ön, arka ve iç bacak kaslarınızı güçlendirebileceğiniz bu egzersiz ile daha sıkı kaslara sahip olabilirsiniz. Squat nedir diye merak edenler için öncelikle bu egzersizin doğrudan zayıflamaya yönelik olmadığını belirtmek gerekir. Doğru bir beslenme düzenini sağladıktan sonra düzenli olarak gerçekleştireceğiniz egzersizlerden biri olan squat için doğru duruşa sahip olmak da son derece önemlidir. Squat nedir, doğru squat duruşu nasıl kazanılır gibi sorulara yanıt ararken profesyonel destek alabilirsiniz. 

Squat Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Squat nedir diye merak edenlerin, bu egzersizi yaparken dikkat edilmesi gereken ayrıntıları bilmesi önem taşır. Ağırlıklarla da yaparak etkisini artırabileceğiniz squat için öncelikle sırtınızı dik bir şekilde tutarak, dizleriniz ve ayaklarınız aynı hizada, omuzlarınızın genişliğinde kalacak şekilde, üst bacaklarınız yere paralel olarak çömelmeniz gerekir. Kalçanızı oturur vaziyette geriye doğru iterken dik duruşunuzu kaybetmemeniz de squat için son derece önemlidir.

Hemen Okuyun  SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR HAYAT İÇİN KOLAYLIKLA YAPABİLECEĞİNİZ 22 ÇEVRE DOSTU HAREKET

Ayağa her kalkışınızda kalçanızı sıkarak ve nefesinizi kontrol ederek squatı tekrarlayabilirsiniz. Squat yaparken başınızı dik tutarak karşınızda belirleyeceğiniz bir noktaya odaklanmalısınız. Dik duruş, yere paralel üst bacak ile belirli bir açıda çömelerek tekrar aynı dik duruşla kalkış, squat nedir sorusunu kısaca yanıtlar. Ancak dikkat squat duruşunda, dizleriniz kıvrık haldeyken asla ayak parmaklarınızın ilerisine geçmemeli. 

Squat Egzersizi Ne İşe Yarar?

Squat nedir ve squat nasıl yapılır sorularının ardından, bu egzersizin vücudunuzda ne gibi değişiklikler yaratacağını bilmek isteyebilirsiniz. Daha çok kaslarınızdaki direnci artırmaya yönelik bir egzersiz olan squat ile yağ yakımını hızlandırarak, bacak ve kalçalarınızdaki kas oranını da artırabilirsiniz. Karın kaslarınızı da aktif hale getiren squat, core bölgenizin çalışmasını sağlar.

Daha sağlıklı bir vücuda sahip olarak, özelikle bacak ve kalça kaslarınızın sıkılaşarak fazla yağlarından kurtulmasını sağlayan squat egzersizini düzenli bir şekilde bireysel olarak yapabilirsiniz. Herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan yapacağınız bu egzersize günde birkaç dakika ayırmanız halinde kısa süre içinde bedeninizde yaşanan değişimi gözlemleyebilirsiniz. Squat nedir sorusunun yanıtını sıkılaşan bacak ve kalça kaslarınızla verebilirsiniz. 

Kaslarınızı yoğun şekilde çalıştıracağınız squat gibi egzersizlerde ayrıca enerjiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Egzersize başlamadan önce ya da egzersizin ardından ihtiyaç duyacağınız enerjiyi, özel içeriklere sahip protein barlardan edinebilirsiniz. Özel içerikleri protein ve vitamin desteği almanızı sağlayan, şeker ilavesi ve katkı maddesi olmayan protein barları farklı lezzetleriyle birlikte Watsons Vitaminler kategorisinde bulabilirsiniz.

Protein barlar, kakaolu, meyveli, vanilyalı, fındıklı, yer fıstıklı, tarçınlı, chia ve Hindistan cevizli seçenekleri ile Watsons’ta yer alıyor. Egzersiz öncesinde ihtiyacınız olan enerjiyi kısa sürede edinirken, egzersiz sırasında da gücünüzü maksimum düzeye çıkartabilirsiniz. Diyet listenizi hazırlamadan ve egzersiz programınızı yapmadan önce Watsons’a göz atarak bu besinlerden alabilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Badem Yağı Faydaları

 

(Visited 777 times, 1 visits today)