Watsons Serum Festivali Başladı!

Watsons  15 Şubat 2022

İşte vakit geldi. Cilt güzelliğinin anahtarı Watsons serum festivali kusursuzluğa giden yolda tüm kapıları kolayca açmak için karşımızda! Baharın gelmesine ramak kala yüzümüzde gülücükler açtıracak pürüzsüzlük için herkes şimdiden hazır olmalı. Şüphesiz hepimiz için soğuk bir kış oldu, biraz ısınmaya başlasak hiç fena olmaz. Bilirsiniz, cilt dokusu tedavileri için bu mevsim gerçekten festival tadında!

Sihirli Cilt Bakım Ürünleri Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

Cilt bakım rutininiz ister 2 ister 10 adımdan oluşsun, tartışılmaz bir ürün vardır; yüz serumu. Temizleme, tonik, nemlendirme ve güneş kremi gibi rutin cilt bakım sırlarınızın ötesinde bir kullanım olan yüz serumu seçenekleri mükemmel bir cilt için ihtiyaç duyulan aktif bileşenli ürünlerdir. Yaşlanmayı geciktiren, aydınlatan, lekeleri tedavi eden, renk eşitleyen veya nemlendiren özelliklerle pek çok ürün mevcuttur. Watsons’ın geniş bir yelpazede sunduğu cilt bakım ürünlerinden dilediğinizi tercih ederek cildizi destekleyebilirsiniz. Ürünler tamam da hangisini alacağımıza nasıl karar vereceğiz dediğinizi duyar gibiyiz. Ne de olsa kadınlar ilgi ister değil mi? O halde ilgiye konu hakkında biraz bilgi vererek başlayalım. Cilt bakım ürünlerinin başında gelen yüz bakım serumu ürünlerini ne kadar iyi tanıyoruz acaba?

Cilt Serumu Nedir, Nasıl Kullanılır?

SNP PREP Peptaronik Peptit Serumu

Herkes ister kamera güzellik ayarları kullanmadan pürüzsüz bir cilde sahip olmak. Oysa cilt dokusu; beslenme, uyku, hava koşulları, bakım, makyaj ve yaşa bağlı olarak zamanla elastikiyetini ve ışıltısını kaybeder. Soluk bir ten, bazen lekeli ve sivilceli olmasıyla küstürür bile kameralara… Tam da bu noktada cildi tazelemek ve ihtiyacı olanı dışarıdan takviye etmek üzere hazırlanan cilt bakım serumu seçenekleri karşımıza çıkar. Çeşitli vitamin içerikleri ile cilde fayda sağlayan mucize jelleri kullanarak neden daha güzel görünmeyelim değil mi?

Temiz cilde güne 1 veya 2 kere nazikçe masaj yapılarak yedirilen yüz serumlarını kullanmak için özel bir bilgiye ihtiyaç yoktur, bunu hemen yapmaya başlayabilirsiniz. En iyi cilt serumu ürününü seçerek cildinize fayda sağlayabileceğiniz favori ürünü belirledikten sonra düzenli kullanımla 3-4 haftaya kadar sonuçları görebilirsiniz.

Yüz Serumu Ne işe Yarar?

O kadar çok ürün var ki, arasından size hitap edeni bulmak gerçekten zor gelebilir. Belli bir rutin gerektiren tedavilerde cilt yaşlanmaya karşı koruma altına alınırken aynı zamanda ihtiyaç duyduğu bakım da sağlanmış olur. Birçok cilt problemini gözle görülür şekilde çözen ve cildi besleyen bu ürünlerin faydaları genel olarak şöyle sıralanabilir:

  • Cilt dokusunu önemli ölçüde iyileştirerek daha sıkı ve genç görünen bir cilt yaratmak.
  • Asit içerikleriyle leke, yara izi, sivilce sorunlarından kurtulmak.
  • Açık gözeneklerin boyutlarını küçülterek daha az siyah ve beyaz noktalardan arınmak.
  • Göz altı torbaları, koyu halkalar ve ince çizgilerin azalması ile gözle görülür değişim yaratmak.
  • Cildi nemli ve taze tutmak.

Yüz serumu kullanmak cilt dokusunu güçlendirerek sıkı kalmasına yardımcı olur. Yaşlanmış gibi gösteren donukluğu ve kuruluğu önler. Günlük hayatın karmaşasında bir zırh gibi düşünebileceğimiz cilt bakım ürünleri, hava kirliliği ve güneşin zararlı etkilerinden kaynaklanan serbest radikallerden de koruyan aktif bileşenlerle doludur. Örneğin cildinizi aydınlatmaya yarayan Simple ışıltı veren serum genç görünmek isteyen ciltler için uygun bir seçim olabilir. Temel bileşenlerine bağlı olarak değişen faydalar sunan ürünleri yakından tanıyalım mı?

Cilt Serumu Çeşitleri Nelerdir?

Evet, bakım severlerin en sık duyduğu serumlar; kırışıklıklar, ince çizgiler, pigmentasyon sorunları ve kızarıklık için hedefe yönelik bir tedavi işlevi görür. Makyaj bir köşede dursun, doğal güzelliği öne çıkaran ürünler her zaman olduğu gibi yine ön planda! O halde cildin neye ihtiyaç duyduğunu öğrenerek duruma göre bakım yapmak zorundayız. AHA/BHA’lar, asitler, vitaminler ve türlü diğer içeriklere sahip olan cilt bakım ürünleriyle gençliğin ve güzelliğin sırrına erişmek varken elin kolun bağlı beklemek olmaz. Gel öyleyse yorgun görünen, lekelenen, vitamine ihtiyaç duyan, yaşlandığını düşündüğünüz cildinize etki edecek ürünleri öğrenelim. Yüz için c vitamini, a vitamini, e vitamini gibi çeşitli formüllerle zenginleştirilmiş içeriklerin faydalarını öğrenelim!

Hemen Okuyun  Hindistan Cevizi Yağı Bir Makyaj Temizleyici olarak Ne Kadar İleri Gidebilir?

Örneğin yaşlanmayı geciktirmek için hazırlanan anti-aging ve aydınlatıcı ürünler spesifik cilt problemlerini hedef alarak cilde fayda sağlar. AHA/BHA bileşenleri olan ve cilt beyazlatmada etkili kimyasallar içeren sivilce serumu seçenekleri koyu lekeleri gözle görülür şekilde azaltır. Genellikle cildi nemlendirme özelliği fazla olan e vitamini serumu seçenekleri kuru ciltlerin olmazsa olmazı. Siyah nokta serumu siyah noktalardan cildi arındırırken ondan aynı zamanda ciltteki çukur görünümleri yok etmesi beklenmez. Çünkü her cilt bakım ürününün hitap ettiği bir alan vardır.

Diğer yandan cilt problemlerinin ötesinde mevsimsel geçişlerde de cildin desteğe ihtiyaç duyduğunu unutmayalım. Ne kadar koruduğumuzu düşünürsek düşünelim nemlendirici kremler dahi kuruyan ve pul pul dökülen cilde etki edemez. Özellikle geçiş mevsimlerinde ve kış aylarında düzenli olarak nemlendirme etkili ürünler kullanmalısınız. İşte böyle her cilde uygun bir seçenek bulmak mümkünse ürün seçeneklerini değerlendirirken cildin neye ihtiyacı olduğunu anlamak mühim. Sahip olduğunuz cilt tipi ve sorununuz belirlendi ise size ait olan ürünü bulmak çok kolay!

Haydi Cilt Tipinize Uygun Serumu Seçelim!

Bu ürünler genellikle berrak ve jel bazlı yapılarıyla hafif nemlendiriciler olarak tanımlansa da işlevleri nemlendirmenin ötesindedir. Serumlarda bulunan hyaluronik asit, glikolik asit ve a vitamini serumu gibi fonksiyonel bileşenlerin konsantrasyonu size kusursuz bir görünüm kazandırmak amacıyla formüle edilmiştir.

Dürüst olalım. Cilt bakım rutininde seruma yer vermek elbette bir zorunluluk değil. Ancak cildi doğru şekilde tedavi etmek ve cilde geç olmadan yardım etmek istiyorsak hayli faydalılar! Her halükarda cilt kusurları kimsenin hoşuna gitmez ve kısa süreli çözüm için fazladan makyaj katmanı gerektirir. Dalında yeni filizlenen yaprak kadar taze, kusursuz ve canlı görünmek için bu ürünlerde bulunan aktif bileşenlerden faydalanabiliriz. Bunun için önce yağlı, kuru, normal, lekeli, sivilceli, kırışık gibi cilt tipinin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmak gerekir.

C Vitamini Serumu ile Aydınlık Bir Cilt!

İçimize gayet iyi gelen C vitamini bakın dışımıza da iyi geliyormuş meğer! Cilt dokusunu yenileme konusunda hayli başarılı olan en iyi c vitamini serumu ürünleri arasında yer alan Diadermine Lift+ Serum Booster Vitamin C ile gün boyu yıpranan cildi canlandırabilirsiniz.

Cildinizdeki pigmentasyonu ve donukluğu gidermeye yardımcı olan Garnier Aydınlatıcı C Vitamini Serumu seçenekleri koyu leke görünümünü bir haftada azaltmayı vadeder. Tüm cilt tipleri için uygun olan c vitamini yüz serumu daha elastik, aydınlık, homojen ve sıkı bir cilde sahip olmanın sırlarından biridir.

Akneye meyilli ciltlerin doğru ürün arayışlarına kolajen üretimini artıran C vitamini içerikler fayda sağlayabilir. Tek bir ürünle gözle görülür sonuçlar için Sinoz C Vitamini Serum  kullanabilirsiniz. Yaşlanma etkileri yanında cilt tonu eşitsizliği ile savaşmaya ihtiyacı olanlar The Purest Solutions Aydınlatıcı Serum ürününü deneyebilir. Cildin derinliklerine nüfuz ederek onarım sürecini hızlandıran C vitaminli cilt bakım ürünleriyle her zaman ışıl ışıl görünebilirsiniz!

Meşhur Hyalüronik Serum ile Tanıştınız mı?

Kırışık önleyici bir ajan olarak cilt bakımı rutininde özel bir yer bulan asitli içerikler cildi daha dolgun ve parlak tutar. İnce çizgileri azaltan özellikle kuru ciltlerin favorisidir. Daha genç bir görünüm için kolajen seviyelerini optimize ederek uyaran hyaluronik asit içeren ürünleri gece serumu olarak da kullanabilirsiniz.

%10 laktik asit ve zengin hyaluronik asit içeriği ile The Ordinary Cilt Serumu  yüzeysel soyma formülasyonuyla  cildinizin yenilenmesine yardımcı olur. Susuz kalmış donuk görünen cilde parlaklık vererek kalıcı bir hidrasyon sağlayan bu ürünler, daha bakımlı ve ipeksi görünen bir cilt yaratır. Örneğin Revolution Skincare Hyalüronik Asit,  özellikle susuz kalmış ciltlere ihtiyacı olan hidrasyon sağlayara daha bakımlı bir görünüm sunar. Gliserin + Hyaluronik Asit + Aloe Vera ile yüksek konsantrasyona sahip ilk ürünü olan Garnier Hyaluronik Aloe Cilt Bakım Serumu pürüzsüzlük ve sıkılık isteyen ciltlerin ilk tercihidir. 5 farklı hyaluronik asit içeriğiyle cildin canlılığını artıran SNP PREP Peptaronik Peptit Serumu   koruyucu ve onarıcı olarak denemeye değer.

Hemen Okuyun  Nemlendiricinizden En İyi Faydayı Nasıl Alırsınız?

Mükemmel Sonuçlar İçin Retinol Serum!

Özellikle akneye meyilli cilt tipini hedef alan The Purest Solutions Onarıcı Retinol Serum ürünleri şaşırtıcı sonuçları ile karşınızda! Bir antioksidan olarak retinol içeren serumlar arasında yer alan Revolution Skincare, aknenin neden olduğu iltihabı önemli ölçüde azaltabilir.

Cilt hücresi yenilenmesini destekleyen Nip+Fab Retinol Fix , yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için son derece etkili. Yaş ilerledikçe zamanın izlerini göstermeye meyilli cilde Loreal Revitalift Lazer x3 serum  uygulanabilir. Bu sayede yaşlanma durdurulamaz fakat etkileri yavaşlatılabilir. Çok yönlü destekleri ile kırışık karşıtı serum kullanarak zamana meydan okumaya ne dersiniz?

Niacinamide Serumlar ile Pürüzsüz Bir Cilt Hayal Değil!

Ciltteki kuruluk azaltan Revolution Skincare Niacinamide Serum çinko içeriği ile cilt elastikiyetini önemli ölçüde artırır. Nikotinamid olarak da adlandırılan niacinamide yani B-3 vitamininin cilt sağlığı için önemi büyüktür. Cildin lipid bariyeri oluşturmasına yardımcı olarak nemi muhafaza etmeye fayda sağlar. Büyük gözeneklerin zamanla küçülmesini sağşlayarak yağ bezlerinin ürettiği miktarın da dengeli olması konusunda cilde yardımcı olur. Hem ince çizgilerin hem de güneşin cilde verdiği hasarı azaltmaya yarayan Nikotinamid içerikli ürünler ciltte sağlıklı hücre oluşturmaya destek olur.

B Vitaminlerinin onarıcı ve Agascalm’ın cildi yatıştırıcı etkisi ile cilt bariyerini güçlendiren The Purest Solutions bariyer güçlendirici yüz bakım serumu  cilde aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. İlk uygulamadan itibaren kırışıklıkları ve ifade çizgilerini gözle görülür şekilde azaltan bu ürünlerin cilt tonu eşitlemek ve aydınlatmak gibi ekstra faydaları da vardır.

Kolajen Serum ile Cilt Hücrelerini Yenilemeye Ne Dersiniz?

Eğer hala kolajen hakkında yeterince bilgiye sahip değilseniz, şimdi zamanı! Vücutta normal şartlarda doğal yollarla üretilen bir proteindir kolajen. Cildin sağlıklı görünmesinden ve gençliğinden sorumludur. Yaşa bağlı olarak zamanla kolajen üretimi yavaşlar. Elbette sadece yaş değil; güneş, sigara, şeker tüketimi gibi diğer faktörler de kolajen kaybına zemin hazırlar. Zamanla kollajendeki bu kayıp donuk ve kırışık bir ciltle kendini gösterir. Revolution Skincare Cilt Sıkılaştırıcı Serum ince çizgi görünümleri azaltarak genç görünmesine yardımcı olan kolajen ile formüle edilmiştir.

Konsantre bir formül olarak değerlendirebileceğiniz kolajenli cilt bakım ürünleri, hidrolize kolajen veya kolajen peptitleri gibi kolajen uyarıcı aktif maddeler içerir. Ayrıca cilde sürülen her şey doğrudan kan dolaşımı tarafından emildiği için, kullanılan ürün bileşenlerinin toksik olmaması önemlidir. Pek çok insanın yüzünde ilaca, strese veya sivilceye bağlı çukur görünümler oluşmuş olabilir. Böyle durumlarda C vitaminli Derminix Kolajen Serum cildi canlandırmaya yardımcı olur.

Yüzdeki çukurlar için serum arayışında olanlarımız varsa kolajen içerikli ürünler tam da bu etkiyi sağlamak için hazırlanır. Cilt dokusunu onaran, iyileştiren ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmayı hedefleyen kolajenli ürünler cildi yenilerken aynı zamanda aydınlatıcı serum olarak da kullanılabilir.

Lekelerle Yaşamak Zorunda Değilsiniz; En İyi Leke Serumları!

 

Kabul edelim bir de hemen herkesin kabusu cilt lekeleri var. Sürekli kat kat kapatıcı uygulayarak görmemeye çalıştığımız o leke izlerini gerçekten yok etmek aslında hiç de imkansız değil. Yüzünüzün her bölgesine kolaylıkla uygulanan The Purest leke serumu gibi zengin içerikli ürünlerle hayalini kurduğunuz cilt tonu eşitliğine ulaşmak mümkün. En iyi leke serumları arasında bulunan Neutrogena Bright Boost, yüksek düzeyli neoglukozamin içeriği sayesinde cilt rengini eşitler.

Özellikle sivilce izleri tedavisinde kullanılan Nivea Luminous 630 Leke Serumu devrimsel yeniliğe sahip patentli formülü ile 10 yıllık leke oluşumunu azaltmayı vadetmektedir. Salisilik asit ve Witch Hazel ile formüle edilen Revolution Skincare Leke Karşıtı Serum ürünleri jel formülüyle adeta sihirli bir etkiye sahiptir. Üstelik bu ürün sırt, göğüs ve boyundaki lekeler için de etkilidir.

Hemen Okuyun  Karma Ciltler için Cilt Bakımı

Yenilenmiş bir cilt yaratmak ve koyu lekeleri yok etmek amacıyla hazırlanan Frudia Citrus Bringhtening, R VITA W metodu ile elde edilen %100 oranında orijinal meyve içerikleriyle cildi yoğun bakıma alır. Hemen leke tedavisine başlayarak ışıl ışıl bir cilde kavuşabilirsiniz.

Kendinizi daha güzel hissedeceğiniz cilt kusursuzluğu için cilt soyan Aha bha serum seçenekleri ile de eskiyen çoktan ölmüş cilde elveda diyebilirsiniz! Bu arada hemen ekleyelim; geniş bir fiyat skalasında yer alan ürünler arasında Nivea leke giderici serum fiyatları yüz güldüren bir performans sunuyor.

Göz Çevresi Serumları; Göz Çevresine En Yoğun Bakım

Cildin bakımını hallettikten sonra sıra gözlere bakmakta. Bu noktada karşımıza çok çeşitli göz serum ürünleri çıkar. Hemen herkesin korkulu rüyası kaz ayaklarından kurtulmak için antioksidan ve kolajen içerikli ürünlerden faydalanabilirsiniz. Göz altında belirgin renk farklılıkları olduğunda oluşan yorgunluk ifadesi ile savaşma konusunda hayli başarılı olan göz çevresi serumu göz çevresine bakım yapar. Yaşa bağlı olarak gelişen halkaların görünümünü azaltan Revolution Skincare göz altı serumu aydınlık ve dinlenmiş bir görünüm verir. Yaşa bağlı yaşlanmayı geciktiren ve cilt bariyerinin canlılığını koruyan bu ürünler göz çevresine dairesel hareketler yapılarak uygulanır. Yüzde en dikkat çeken gözler için saf altın parçacıklı Sinoz göz çevresi serumu  ile sizi tanıştıralım!

Yaşlanma Karşıtı Serum ile Yılların İzlerini Silin!

Gençlik güzel şey doğrusu. E kimse yaşlanmak istemiyorsa bu amaçla üretilen L’Oreal yaşlanma karşıtı serum ürünleri denemeye değer! Cildin canlılığını destekleyen %63 Nar özü içeren Frudia nemlendirici serum, kırışıklık görünümünün azalmasına yardımcı olur. Hatta Sinoz 24k altın yüz bakım serumu  ilk etapta aradığınız tüm özelliklere sahip bile olabilir.

Gözenekleri sıkılaştıran jeller aynı zamanda daha genç görünümlü cilt dokusu yaratmak amacıyla da kullanılabilir. Günlük kullanıma uygun olan ürünleri hafif bir şekilde cilde uyguladıktan sonra kapatıcı kullanabilirsiniz. Nivea Cellular Dolgun İnciler gözenek sıkılaştırıcı serum, gözeneklerin gözle görülür şekilde küçülterek cilt hatlarını yapılandırır.

Cilt Serumu Kullanmaya Ne zaman Başlayalım?

İtiraf edelim, 20 yaşında kimse cildinin yaşlanmaya başladığının farkında değil! Oysa cilt dokularında hücre üretiminin yavaşladığı yaş ne yazık ki 20 ve belirtileri 40 yaşına kadar kendini göstermeyebilir. Yaşlılık izlerinin ortaya çıkması genellikle kişinin genetik yapısına, cilt tipine ve beslenme şekline bağlı olarak değişir. Meydana gelen değişimler ilk olarak göz çevresi ve dudak kenarlarında kendini göstermeye başlar. Dolayısıyla 20’li yaşlardan itibaren cildinize uygun ürünlerle bakım yapmaya başlayabilirsiniz. Yoksa 35 yaşına geldiğinizde birden ince çizgiler gözünüze batmaya başlayacak ve tedavi daha uzun bir süreç gerektirecektir, uyarmadı demeyin! Yaşlanma belirtileri artık sadece estetik ameliyatlarla değil, çeşitli içeriklerle hazırlanan serumlarla da sağlamak mümkün.

Şu an 20 yaşların ortasında ve hala ihtiyacım yok diye düşünüyorsanız bilmeniz gereken en önemli şey; ne kadar erken başlarsanız o kadar kısa sürede sonuçları cildinizde göreceğinizdir. Günlük hayatın koşuşturmasında düzensiz beslenme, hava kirliliği, sivilce gibi olumsuzluklar bakıma engel olmasın. Cildinize özel gereksinimleri içeren vitaminleri barındıran ürünleri kullanmaya başlayarak yaşın ötesinde bir güzelliğe başlamanın ya da geç kalmanın yaşı olur mu? İster cildiniz “onarım” modundan ister “önleme” modunda olsun, sağlıkla parlayan bir cilde sahip olmak hiç de hayal değil.

Parlak ve sağlıkla ışıl ışıl parlayan pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmak istiyorsanız Watsons’ta sizlere sunulan Bio-Oil, Celenes, Cosmed, Derminix, Diadermine, Essence, Garnier, L’Oreal Paris, Neutrogena, Originals, Pure Beauty, Revolution Skincare, Rosense, Sebamed, Sheida, Simple ve Sinoz gibi daha birçok markaya ait yüz serumu çeşitleri ile tanışmanın şimdi tam sırası!

(Visited 967 times, 1 visits today)