Vitaminler Sağlıklı Saçlara Kavuşmanıza Yardımcı Olur mu? 

Watsons  1 Şubat 2022

3 Dk

Sağlıklı bir yaşam için vücudun gereksinim duyduğu desteği vermek üzere özel olarak formüle edilen vitamin, mineral ve enzim bileşimleri; kapsül, hap, efervesan tablet ve şurup gibi farklı formlarda hazırlanır. Tekli ve özel karışımlar halinde geliştirilen vitaminler; efor gerektiren aktivitelerde, yoğun ve stresli iş temposu gibi aktif yaşam koşullarında vücut direncini artırmaya yardımcı olur. Ayrıca vitaminler hava ve çevre kirliliği gibi faktörler karşısında metabolizmanın fonksiyonlarını dengelemeye ve bağışıklık sisteminin performansını artırmaya yardım eder. Vitaminler saçların dökülmesi, kopması, kırılması, yavaş uzaması, saçlı derinin kuruması, saç tellerinin incelmesi gibi sorunların mücadelesinde de önemli destek sağlar. Watsons’ın https://www.watsons.com.tr/c/vitamin-ve-gida-takviyeleri-3771 adresinde yer alan geniş ürün yelpazesinde yer alan vitamin hapları, kapsül ve efervesan tabletlerden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. 

Vitamin Desteğiyle Yenilenerek Güne Başlayın

Günlük yaşam koşullarında karşı karşıya kalınan yetersiz, düzensiz ve eksik beslenme problemleriyle baş etmek için özel olarak geliştirilen vitamin çeşitlerine yönelebilirsiniz. Etkili formüle sahip vitaminler saç, cilt, tırnak, diş, sağlıklı gelişimini desteklemeye yardımcı olur. Hazır gıda, konserve, aperitif, işlenmiş veya dondurulmuş gıda türlerinin sık tüketilmesi; sebze, meyve ve tahıl grubu gıdaların vücuda yetersiz alınması ya da vejetaryen gibi farklı diyetler multivitaminlere ve vitaminlere duyulan ihtiyacı artırır. Bu durumla başa çıkmak isteyenlere, etkili gıda takviyesi bileşenleriyle ön plana çıkan multivitamin çeşitleri yüksek fayda sağlar.

Bağışıklık Sistemini Harekete Geçiren Multivitamin Çeşitleri 

Vitamin takviyeleri arasında C vitamini ile bir araya getirilen çinko ve kara mürver ekstresi, bağışıklığı güçlendirmeye destek olan bir takviyedir. Vücudun savunma mekanizmasını etkili düzeye getiren multivitaminlerin içeriğinde, farklı enzim ve mineral bileşimleri mevcuttur. Saç dökülmesi, kuruluğu ve matlığı gibi sorunların giderilmesinde destek sağlayan formüller, cilt sağlığına olumlu etkiler sunduğu için saç derisinin ve köklerinin hem korunmasına hem de yenilenmesine zemin hazırlar. E vitamini kapsül bileşimleri saç ve cilt yapıları üzerinde onarıcı etkisiyle bilinir. 

Hemen Okuyun  Saç Tipiniz İçin Doğru Şampuan

Pharmaton tarafından özel olarak geliştirilen efervesan ve kapsül formları, olumsuz yaşam ve çevre faktörleriyle başa çıkmanızı kolaylaştırır. Supradyn film kaplı 30’lu tablet formuyla vücudunuzun günlük mineral, multivitamin, koenzim Q10 ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Etkili koenzim Q10 faktörüyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan Wabi – Sabi saçlarınızın ve cildinizin onarılması bakımından fayda sağlayabilir. Zinde bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olan ürünler hem yorgunluk yakınmalarınızı hafifletebilir hem de saç köklerini ve tellerini güçlendirmeye yardımcı olur.

Metabolizmaya Zindelik Veren Vitamin Takviyeleri

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan vitamin çeşitleri arasında C ve E vitaminleri, ginseng, omega 3 yağ asitleri ayrı bir öneme sahiptir. C vitamini kapsül alternatifleri savunma mekanizmasını güçlendirmeye ve saçların sağlıklı uzamasına yardım eden ürünlerdir. One Up, tarafından geliştirilen yapıcı etkiye sahip multivitaminli takviye sayesinde yara, yanık için etkili olabilir. 

Ginseng ve omega 3 formülleri saç dokusunun kökten uca onarılmasını destekler. Saçlarda dökülme, matlık, kırılma aşırı yağlanma ve kuruluk problemleriyle mücadele edilmesinde önemli faydalar sağlar. Mineral, enzim, yağ gibi etkili besin takviyeleri ile özel olarak geliştirilen vitaminleri kullanmak isteyen 18 yaşından küçüklerin, kronik rahatsızlıkları bulunanların, hamile ve emzikli annelerin doktor tavsiyesini dikkate almaları oldukça önemlidir.

Yoğun ve Stresli Yaşamla Başa Çıkın

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye, metabolizmanın direncini artırmaya ve çalışma düzenini desteklemeye yardımcı olan vitamin takviyeleri arasında kalsiyum, magnezyum, D vitamini ve çinko takviyesiyle geliştirilen etkili formüllerin yanı sıra B12 vitaminleri de mevcuttur. Ürünler saç, cilt, ve gelişimi ile korunmasında destek sağlar. Talya tarafından geliştirilen 60 tabletlik kalsiyum destekli formül, bağışıklık sisteminin yavaş ya da hızlı çalışan fonksiyonlarını dengelemeye yardımcı olduğu için yıpranan saç tellerinin kökten uca onarılmasında önemli fayda sağlar. Vücudunuza yüksek oranda kolajen desteği sunan Nature’s Suprame, Collagen Peptides ürünü sayesinde saçlarınızın ve cildinizin yenilenmesine yardımcı olur. Bu sayede saç köklerinin ve tellerinin fonksiyonlarının normal seviyede kalmasına ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardım eder. 

Hemen Okuyun  Boyalı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Sağlıklı yaşam koşullarınızı takviye edici gıda ürünleri ile desteklemek istiyorsanız, vücudun gereksinim duyduğu vitamin çeşitlerini Watsons’ın geniş ürün seçkisinden hemen inceleyebilirsiniz.

 

(Visited 1.369 times, 1 visits today)