Sıcak Havalar İçin Cilt Tipine Uygun Nemlendirici Ürünleri

sempeak  30 Temmuz 2024

Sıcak Havaların Cilde Etkileri Nelerdir?

Sıcak havalar vücut üzerinde belli başlı yan etkiler oluşturabilir. Maalesef ki sıcak havaların etkilerine bağlı olarak cildin doğal nem dengesi ve sağlığı bozulabilir. Sıcak havaların cilde olan başlıca etkileri şu şekildedir:

  • Artan terlemeye bağlı olarak fazla yağ üretimi özellikle yağlı cilt tiplerinde sivilce ve akne oluşumuna neden olabilir,
  • Güneşten yayılan UV ışınlarından kaynaklı cilt yanıkları, pigmentasyon bozuklukları ve uzun vadede cilt kanseri,
  • Özellikle kuru bir cildiniz varsa kuruluk ve tahriş,
  • Hassas ciltler sıcak hava ve güneş ışınlarına karşı daha duyarlıdır bu yüzden hassas bir cilde sahipseniz ciltte kızarıklık, kaşıntı ve alerjik reaksiyonlar gibi farklı olumsuz etkilerle daha sık karşılaşabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Hangi Tip Nemlendiriciler Uygun Olabilir?

Yağlı ciltler için uygun nemlendiriciler, cildi nemlendirirken aynı zamanda yağlılık hissi yaratmayan ve gözenekleri tıkamayan hafif formüllere sahip olmalıdır.  Yağlı ciltler için uygun olabilecek nemlendiriciler aşağıdadır:

Hemen Okuyun  Hindistan Cevizi Yağı Bir Makyaj Temizleyici olarak Ne Kadar İleri Gidebilir?

Bu ürünlerle yağlı cildinizi dengeler ve aynı zamanda sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmanıza yardımcı olur.

Kuru Ciltler İçin En İyi Nemlendirici Ürünler Hangileridir?

Kuru ciltler için en iyi ürünler bilindiği üzere yoğun nemlendirici etkili ve cildin uzun süre nemli kalmasını sağlayacak ürünler olmalıdır. Bu kriterlere uyan önerebileceğimiz nemlendiriciler aşağıdaki gibidir:

  • Neutrogena Hydro Boost Gel Cream Nemlendirici, hyaluronik asit içeriğiyle cildi derinlemesine nemlendirir ve uzun süre nemli kalmasını sağlar. Hafif jel krem formülü ile ciltte ağırlık yapmadan nem sağlar.
  • L’Oreal Paris Nem Terapisi Aloe Vera Suyu, aloe vera suyu içeren bu nemlendirci cildi yoğun bir şekilde nemlendirirken yatıştırıcı özelliklleriyle cildi rahatlatır. Hafif ve hızlı emilen formülü ile kuru ciltler için idealdir.
  • Frudia Blueberry Yoğun Nemlendirici Krem, yabanmersini özü içeren bu krem cilde yoğun nem sağlar ve cildin doğal parlaklığını arttır. Yoğun formülü sayesinde kuru ciltlerin ihtiyacı olan nemi karşılar.

Bu ürünler ile kuru cildinizi etkin bir şekilde nemlendirebilir ve cildinizin sağlıklı ve dengeli olmasını sağlayabilirsiniz.

 

Hassas Ciltler İçin Kokusuz ve Hipoalerjenik Nemlendiriciler Tercih Edilmeli Mi?

Hassas ciltler, kolayca tahriş olabilen ve alerjik reaksiyonlara yatkın bir yapıya sahip olduklarından kullanacakları ürünlerin içerikleri çok önemlidir. Kokular, parabenler ve boya gibi maddeler hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabildiğinden bu gibi maddeleri içeren ürünlerden uzak durulmalıdır.

Neden mi kokusuz ve hipoalerjenik nemlendiriciler? Çünkü bu şekilde cildinizde oluşabilecek herhangi bir tahriş veya alerjik reaksiyon riskini en aza indirirken cilt bariyerinizi koruyarak cildinizin nemini tutmasına yardımcı olursunuz.

Karma Ciltler İçin Nem Dengesini Sağlayan Ürünler Nelerdir?

Karma ciltler genellikle T bölgesinde (alın, çene, burun) yağlı olurken yanaklarda kuru olduğundan kullanılan ürünler T bölgesinin yağ dengesini sağlarken bir yandan da kuru olan yanak bölgesini nemlendirmelidir. Karma ciltlerde nem dengesi sağlayan ürünler aşağıdaki gibidir:

Hemen Okuyun  Deniz Sonrası Cilt Bakımı

Bu cilt bakım ürünleri ile karma cildinizin nem dengesini sağlayabilir ve sağlıklı, dengeli bir cilt yapısına sahip olabilirsiniz.

Sıcak Havada Güneş Koruyucu İçeren Nemlendiriciler Önerilir Mi?

Kesinlikle sıcak havalarda güneş koruyucu içeren nemlendiriciler kullanmak çok önemlidir. Güneşin zararlı UV ışınları ciltte yanıklara, erken yaşlanmaya ve hatta uzun vadede cilt kanserine neden olabilir. Güneş koruyuculu nemlendiriciler, cildi hem nemlendirme hem de güneşin zararlı etkilerinden koruma işlevi görerek çift fayda sağlar. Bu yüzden yaz aylarında güneş koruyucu içeren nemlendiricileri kullanmaya özen göstermeyi unutmayınız.

 

Doğal ve Organik İçerikli Nemlendiriciler Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

Doğal ve organik içerikli ürünler genellikle sentetik kimyasallar, parabenler, sülfatlar, yapay renklendiriciler ve kokular içermediklerinden cilt tipiniz ne olursa olsun cilt üzerinde daha hafif oldukları için her cilt tipinde, cilt sağlığı için  kullanılması önerilmektedir.

Fakat özellikle hassas bir cilt tipine sahipseniz doğal ve organik içerikli nemlendirici ve ürünleri muhakkak kullanmaya özen gösteri.

Nemlendirici ve Primer İkisi Bir Arada Ürünler Faydalı Mıdır?

Nemlendirici ve primer ikisi bir arada ürünler, hem cildin nem ihtiyacını karşılarken hem de makyaj için pürüzsüz bir baz oluşturacağından çok amaçlı fayda sunar. Bu tür ürünler, özellikle makyaj rutinini sadeleştirmek isteyenler için oldukça pratiktir. Nemlendirici ve primer ikisi bir arada ürünlerin diğer faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Tek ürünle hem cildinizi nemlendirip hem de makyaj bazınızı sürmüş olacağınızdan hem zaman hem para tasarrufu yapmış olursunuz.
  • Primer olarak işlev gören bu nemlendiriciler, makyajınızın cildinize daha iyi yapışmasını sağlarken makyajınızı daha uzun sürelerde bozulmadan kullanmanıza da imkan sağlar.
  • Aynı zamanda ince çizgileri ve kırışık görüntüsünü en aza indirir.
  • Nemlendirici içerikleriyle ise cilde ihtiyaç duyduğu nemi sağlarken cilt bariyerinizi korur ve cildi yumuşatır.
Hemen Okuyun  Hiyalüronik Asit hakkında bilmeniz gerekenler

Faydaların farkına varmak isterseniz “Flormar Glam Strobing Aydınlatıcı Makyaj Bazı”nı deneyebilirsiniz.

(Visited 70 times, 1 visits today)