Evde Geçirdiğiniz Zamanlarda Size İyi Gelecek Günlük Bakım Rutini

Watsons  9 Ekim 2020

6 Dk

Herkesin eve kapandığı ve evde kendine yeni uğraşlar bulmak için çaba sarf ettiği şu günlerde yapılabilecek en iyi aktivitelerin başında kişisel günlük bakımı gerçekleştirmek geliyor. Eğer daha önce düzenli olarak uyguladığınız günlük bakım rutinleriniz yoksa bu dönemi fırsat bilerek hem sağlığınız hem de güzelliğiniz için bakım yapmaya başlayabilirsiniz.

Cilt Bakımını En Kusursuz Şekilde Sağlamak için Bolca Vakit Var!

Yoğun iş temposunda ya da sabah erken vakitte evden ayrılmanızın gerektiği zamanlarda cilt bakımınızı eksiksiz şekilde yapamıyor olabilirsiniz. Ancak, karantina günlerinde cildinizin ihtiyacı olanı ona vermek için yeterince vaktiniz var. Bu yüzden her güne cildinizi güzel bir cilt temizleme jeli ya da bitkisel bir sabun ile yıkamakla başlayabilirsiniz. Nivea Canlandırıcı Yüz Yıkama Köpüğü ya da L’oreal Paris Değerli Çiçekler Temizleme Sütü gibi ürünlerle temizleme işlemini ideal şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ancak ürün seçimi yaparken cilt tipinize uygunluğuna ekstra dikkat etmelisiniz.

Yüzünüzü iyice temizledikten sonra gözenekleri yeterince açmak için yapılabilecek en iyi hamlelerden bir tanesi buhar banyosudur. Bir leğenin içerisine kaynar su döküp üstünüze ince bir örtü alarak 4 dakika boyunca cildinizi buhara maruz bırakıp da yapacağınız bu buhar banyosu size kesinlikle çok iyi gelecektir.

Buhar banyosunun hemen ardından cilt bakım rutininin olmazsa olmazı arasında tonikleme işlemi gelir. Buhar banyosu ile yeterince açılmış olan gözenekler tonikleme işlemiyle tüm kirlerinden arınır. Anti-bakteriyel özellik sayesinde bu gözeneklerin içerisinde akne ya da sivilce oluşmasının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca bu işlem, zaman içerisinde siyah noktaların azalmasına da katkıda bulunur. En önemli temizleme yöntemlerinden olan tonikleme işlemini mutlaka günlük bakım rutininize almalısınız. Tonikleme işlemi için sevdiğiniz bir markanın özel geliştirilmiş toniğinin yanı sıra içerisinde esansiyel madde bulundurmayan gül suyunu da tercih edebilirsiniz. Nivea Canlandırıcı Tonik, L’oreal Paris Değerli Çiçekler Temizleyici Tonik, Dermaction Plus by Watsons Dap Phyto-Fermented Hydro Plump Essence Water ya da Beauty Formulas Charcoal Detox Cleaner gibi ürünlerle bu adımı en ideal şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Deodorant Kullanmanın Püf Noktaları

Cildinizin yeteri kadar temizlediğinizden emin olduğunuzda bir sonraki yapacağınız işlem ise cildi iyice nemlendirmektir. Bütün gün evde de olsanız cildinizin nemli kalmasına ve ihtiyaç duyduğu nemi düzenli olarak kazanmasına dikkat etmelisiniz. Cildinizi nemlendirmek için cilt tipinize uygun yüksek nem sağlayan yüz kremlerini tercih edebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, yüz kremini göz çevresine temas ettirmemektir. Bilindiği üzere göz çevresi yüzdeki en hassas bölgedir ve o bölge için ayrı kremler kullanmak gerekir. Aksi takdirde bir hayli ince olan göz çevresinde birikim gerçekleşerek küçük yağ noktaları ortaya çıkabilir. Yüzünüz için Garnier Su Bazlı Nem Bombası Nem Kaynağı Antioksidan Nemlendirici, Neutrogena Hydro Boost Water Gel Nemlendirici ya da L’oreal Paris Mucizevi Yağ Krem tercih edebilirken göz çevresi için ise Neutrogena Cellular Boost Göz Kremi, Nivea Q10 Enerji Göz Kremi ya da Ziaja Saffron Göz Kremi gibi ürünler kullanabilirsiniz.

Ağız ve Diş Sağlığına Özen Göstermenin Tam Zamanı

Günlük bakım rutininin en önemli parçalarından bir tanesi ağız ve diş bakımıdır. Her gün dışarı çıkmıyor olsanız dahi bu ikisinin bakımına ekstra özen göstermeye devam etmelisiniz. Ayrıca karantina günlerinde ağız ve diş sağlığını eksiksiz bir şekilde korumanız, genel sağlığınıza da olumlu yönde katkı sağlar. Gün içerisinde iki defa mutlaka dişlerinizi fırçalamalısınız. Bu noktada diş yapınıza uygun bir diş fırçası ile diş hassasiyetlerinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılayan bir diş macununa sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Bunların yanı sıra diş çürümesinin önüne geçebilmek için ağız çalkalama tekniklerini de tam manasıyla yerine getirmek gerekir. Güzel bir ağız bakım suyu, susam yağı ya da hindistan cevizi yağı kullanarak ağzınızı 4 dakika boyunca çalkalayabilirsiniz. Dişleri de bir işlemin hemen ardından fırçalamak en ideal bakım yöntemidir. Ayrıca her akşam diş ipi ile dişlerinizi temizleyebilirsiniz. Ağız ve diş sağlığını tamamlamaya yardımcı Listerine, Colgate, Dentasave, Oral-B, Ipana, Signal, Procsin, Rocs, Dental ve Love Beauty and Planet gibi markaların ürünlerine göz atabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Çantanızdan Ayırmamanız Gereken 5 Ürün

El ve Ayak Hijyeni Vazgeçilmeziniz Olmalı

Her ne kadar günün tamamını evinizde geçiriyor olsanız da hem koronavirüsten korunmak hem de olası cilt sorunlarının önüne geçebilmek için el ve ayak hijyenini en ideal şekilde sağlamalısınız. Sürekli ellerinizi yıkadığınız için nemlendirici ve yumuşatıcı etkili el sabunları tercih etme yoluna gidebilirsiniz. Bu noktada Activex, Le Petit Marseillais, Dove, Siveno, Dermokil, Hunca Care ve Scholl gibi markaların özel içerikli el sabunlarını deneyebilirsiniz. Ellerinizin yıkama işlemi nedeniyle fazla kurumasını önlemek için nemlendirici el kremleri kullanabilirsiniz. Özellikle her yıkama işleminden sonra ellerinizin nemliliğini ve yumuşaklığını koruması için Ziaja Keçi Sütü El ve Tırnak Kremi gibi ürünleri tercih edebilirsiniz. Ancak hem el hem de ayak temizliğinin ardından bölgelerin sulu ve nemli kalmamasına da özen göstermelisiniz. Her yıkama işlemi sonrasında temiz ve kişisel bir havlu yardımıyla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Ellerin ve ayakların yeteri kadar silinmemesi halinde el mantarları, tırnak mantarları ve ayak mantarları gibi sorunlar meydana gelebilir. Evde vakit geçirdiğiniz bu günlerde ellerinizin ve ayaklarınızın hijyeni de kişisel bakımınızın en önemli parçasıdır. Watsons’ta yer alan birbirinden kaliteli markalarla ve geniş ürün çeşitliliği ile kişisel günlük bakımınızı en ideal şekilde sağlayabilirsiniz. Watsons’ın günlük bakım rutininize eşlik edecek ürünleri sayesinde evde geçirdiğiniz zamanı hijyen ve kusursuz bir görünümle tamamlayabilirsiniz.

(Visited 462 times, 1 visits today)