Kendi Kıyafetlerinizi Dikerek Stilinizi Yaratın

Watsons  22 Ekim 2020

5 Dk

Kendi stilini yaratmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı! Hobilerin en fonksiyoneli dikişle, birbirinden şık modelleri tam üstünüze göre dikerken, evden çıkmadan dolabınıza yepyeni parçalar katabilirsiniz. Pandemi sürecinde evde geçirdiğiniz dönemi verimli kullanırken, sosyal mesafenin ihmal edilebileceği alışveriş merkezlerine gitmeden de harika kıyafet modelleri elde edebilirsiniz. Üstelik mağazalarda görüp beğendiğiniz elbisenin aynı rengi ya da uygun bedeninin stokta kalmaması gibi bir ihtimalle de karşılaşmadan… İstediğiniz kumaşı alıp, kendi bedeninize uygun dikebilirsiniz. Bu hobinizi hayata geçirmek için Watsons’ın dikiş makinesi modelleri arasından ihtiyacınıza en uygun olanı seçebilir, evinizden çıkmadan sipariş edebilirsiniz.

Dikiş Makinesi Kullanmaya Başlarken

Minimalist stilin temsilcisi temel tasarımlar dikiş öğrenmek için ideal modeller arasında yer alır. Bu sade çizgileri yansıttığınız çalışmalar, hazır kalıp şeklinde satın aldığınız kıyafetlerden daha şık durur. Bunun nedeni basic parçalarda bile hot couture bir esinti yakalamanızdır. Düz bir bluz ya da etek dikerken, bel oyuğunuza tam olarak oturmasını sağlayarak, oluşabilecek potlukları dikim aşamasında düzelterek, çok daha zarif görünmeyi sağlayabilirsiniz. Dar ya da bol olmayan, üzerinize tam oturan parçalar sizi olduğunuzdan daha fit ve bakımlı gösterir.

Dikişe yeni başladığınız dönemde, ilk yapmanız gereken şey makinenizi iyice tanımak. Kıyafet üzerinde çalışmaya başlamadan önce bütün dikiş tekniklerini atık bir kumaş üzerinde denemeniz, hem el alışkanlığı konusunda işinizi kolaylaştırır, hem de teknikleri tanımanızı sağlar.

Desenli Kumaşların Albenisini Dikişlerinizde Kullanın

Dikiş konusunda uzmanlaşmadan önce, çok hareketli modeller yerine kumaşın kendi deseninin göz alıcılığını ön plana çıkarabilirsiniz. Özellikle floral ve asimetik desenlerin moda dünyasında revaçta olduğu bu dönemde, siz de dikim yaparken baharın enerjisini tasarımlarınıza yansıtabilir, 70’lerin dönüşüne göz kırpabilirsiniz. Dönem modasının yansımalarını tarzınıza yansıtırken modern detaylarla revize edebilirsiniz. Bu dokunuşlar stilinize orijinal bir doku kazandırarak kıyafetlerinizde kişisel yansımalar sağlar. Tarzınızın farkını ortaya koymanıza aracı olur.

Hemen Okuyun  Glass Skin:Cam Cilt Görünümü Nasıl Yapılır

Aksesuar Kullanımıyla Bambaşka Parçalar Yaratın

Kendi tarzınızı, diktiğiniz kıyafetlere yansıtmanın en etkili yollarından biri de aksesuar kullanımıdır. Farklı renk ve modellerde düğmeler, fistolar, kurdeleler, fermuarlar stilinizin altını çizmenin pratik yöntemini oluşturur. Farklı detaylarla hareket katabileceğiniz modelleri, doğru kumaş ve aksesuarlarla günün her saatine uygun versiyonlarda dikebilirsiniz.

Üstelik evde uzun zamanlar geçirdiğiniz bu dönem, yaratıcı yönünüzü ortaya çıkarmanın da tam zamanıdır. Dikişin temel tekniklerini internette yer alan videolardan öğrendikten sonra aksesuarlar, farklı kumaşlar ve detaylar yardımıyla kıyafetlerinize kendi yorumunuzu katabilirsiniz.

Makine Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Makinenizi satın alırken, ilk dikkat etmeniz gereken; makine modelinin farklı ihtiyaçlara uygun dikiş tekniklerini yapabiliyor olmasıdır. Düğme ve fermuar dikimi için özel dikiş ayarının olması bu işlemleri yaparken işinizi epeyce kolaylaştırır. İlik açma özelliği bulunması, düğmeli modelleri de dikiş repertuvarınıza ekleyebilmenizi sağlar. Aydınlatma lambası detaylı ve kusursuz çalışmanızı sağlayan önemli detaylardan biridir. Makine seçerken aydınlatmasının da yeterli olmasına dikkat etmelisiniz.

Dikişe başladıktan sonra aldığınız keyif ve ortaya çıkan modeller, boş her anınızda bir şeyler dikmek istemenizi sağlar. Günün her saati bu hobinize vakit ayırabilmeniz için seçtiğiniz dikiş makinesi modelinin sessiz çalışır durumda olması önem taşır. Sessiz bir makine, kendinizi kaptırdığınız uzun dikiş seanslarının da daha konforlu geçmesini sağlar. Ayrıca dikişin dinlendirici etkisini de ortaya çıkarır.

Siz de evde geçen zamanı daha verimli hale getirmek ve tarzınıza kendinize has dokunuşlarla renk katmak istiyorsanız, aradığınız makineyi Watsons’ta bulabilirsiniz. Seçtiğinizi makinenin teknik özelliklerini online olarak inceleyip, evinizden çıkmadan sipariş edebilirsiniz. Stilinize kişisel bir dokunuş katmak için doğru zaman şu an.

(Visited 850 times, 1 visits today)