Anasayfa    /    Blog   /    Kömür Güzelliği

Kömür Güzelliği

Watsons  5 Ekim 2020

4 Dk

Aktif kömür pek çok şaşırtıcı kullanıma sahiptir. Diş beyazlatmadan arındırıcı maskelere kadar – bunlardan herhangi birini güzellik rutininize ekliyor musunuz?

Aktif Kömür Nedir?

Aktif kömür, toksinleri ve kimyasalları yeniden emilmemek üzere vücudumuzdan atmak için kullanılan doğal bir tedavidir. Aktif karbon olarak da bilinir, bazı zehirlenme ve sindirme türlerinin yanı sıra hazımsızlık, gaz ve ishale ilişkin belirtileri tedavi etmek için kullanılabilir. Tıbbi amaçlarla bu ürünü kullanmayı düşünüyorsanız her zaman doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Bunu söyledikten sonra, aktive edilmiş kömür diğer pek çok kullanıma sahiptir. Bunlardan bazıları:

Diş Beyazlatma İçin

Kahve tutkunuz musunuz? Hepimiz koyu yiyeceklerin ve içeceklerin dişlerimizi lekelediğini biliyoruz. Korkmayın, aktif kömür sizi kurtarmaya geldi! Bu maddeyi içeren bir diş fırçası veya diş macunu kullanmak, dişlerinizi doğal bir şekilde beyazlatmanıza yardımcı olabilir. Kömür giysileri ve yüzeyleri lekeleyebileceğinden dişlerinizi fırçaladıktan sonra lavaboyu temizlediğinizden emin olun.

Yüz maskeleri için

Ana bileşeni kömür olan bir yüz maskesi ile cildinizi derinlemesine temizleyin. Bu tür yüz maskeleri gözeneklerinizin derinlemesine temizlemenize ve küçülmesine yardımcı olur. Bu da cildinizi yumuşak, esnek ve tazelenmiş hissettirir.

İpucu: Sadece haftada bir kez aktif kömür içeren yüz maskeleri kullanmanız gerekir, çok fazlası ciltte kurumaya neden olabilir – bu da ürünlerinizin yıllarca size yeteceği anlamına gelir!

Yağlı Cildi Kontrol Altına almak için

Yağlı bir cildin var mı? Aktif kömür ana bileşen olarak bulunduran cilt bakım ürünleri, yeni ürünleriniz olabilir! Kömür temizleyicileri, yüz maskeleri, gözenek bantları ve yüz temizleyicilerine dikkat edin, böylece istenmeyen parlaklığı dışarda tutmaya yardımcı olursunuz.

Saçınıza Hacim Eklemek İçin

Saçınızın sarktığını ve cansız olduğunu düşünüyorsanız, fazladan bir arındırıcı saç bakımı ürünü almanın vakti gelmiş olabilir. Kömür içeren şampuanların, saçlarınızdaki yağı, kiri ve yabancı maddeleri çıkarma olasılığı yüksektir, böylece dalgalarınıza daha fazla hacim katabilirsiniz. Normal şampuan kullanmaya henüz elveda demek istemiyorsanız, bir kömür kapsülünü ezin ve normal şampuanla karıştırın ve deneyin. Para tasarrufu sağlayan bir kerelik bir tedavi istiyorsanız bu harika iş görür!

Hemen Okuyun  Saç Şekillendiricilerle Yapabileceğiniz Günlük Modeller

Böcek Isırmaları veya Yaralardan Sonra Cildinizi Yatıştırmak ve İyileştirmek İçin

Küçük bir kesiniz, yaranız varsa ya da son zamanlarda bir sivrisinek menüsünde bulunduysanız, yara olan yere kömür uygulamak cildi rahatlatmaya, şişmeyi azaltmaya ve böcek sokması kaynaklı toksinleri absorbe etmeye yardımcı olabilir.

(Visited 89 times, 1 visits today)