Anasayfa    /    Makyaj   /    Ruj

Ruj

sempeak  10 Eylül 2023

Dudaklara renk vermek, vurgulamak ve güzellik katmak amacıyla kullanılan ürünlerdir. Ve tabii ki vazgeçilmezdir!

 

2. Ruj Çeşitleri Nelerdir?

2.1 Likit Ruj

Genellikle yoğun pigmente sahip ürünlerdir.  Maybelline New York Super Stay Vinyl ınk  ile on altı saate kadar kalıcı etki ve parlaklık elde edebilirsiniz.

Show By pastel Show Your power likit ruj</a> paraben, gluten içermez ve hayvanlar üzerinde test edilmemiştir. Vegandır. Üstelik bu şahane ürün kolay sürümü ve sekiz saate kadar kalıcılığıyla da dikkat çekmektedir.

 

2.2 Mat Ruj

Mat rujlar, yoğun pigmentli ve parlaklık içermeyen ürünlerdir.  Maybelline New York Super Stay Mat ruj ile dudaklarınızda kuruluk hissetmeden on altı saat kalıcılığı elde edebilirsiniz.  L’Oreal paris Color Riche İntense Volume Mat ruj  formülünde hyaluronik asit içerir ve dudaklarınızı dolgunlaştırır.

2.3 Parlak Ruj

Parlak rujlar, dudaklara parlaklık ve ışıltı katarlar. Bununla birlikte dudaklarınızı daha dolgun gösterebilir.  NYX professional Makeup Shine Loud tek sürüşte yoğun renk veren, üstelik kalıcı ruj için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Giorgio Armani Ecstasy Shine yapış yapış his bırakmayan, kalıcı ve yoğun renklere sahip rujlardır.

2.4 Lipgloss

Dudaklara parlaklık, ışıltı ve renk katmak amacıyla kullanılan ürünlerdir. Golden Rose Roll On Lipgloss formülündeki meyve özleriyle dudaklarınıza harika bir tat ve parlaklık verir. Üstelik dudaklarınızı nemlendirir.

Hemen Okuyun  Makyaj Sıralaması Nasıl Olmalıdır?

2.5 Kalem Ruj 

Rujun kalem şeklinde olan versiyonlarıdır. Dudak çizgisini belirginleştirmek içn de daha iyisi yoktur. L’Oreal paris Infaillible Crayon Kalem ruj  kaygan ve mat yapısıyla vazgeçilmeziniz olacaktır. İçeriğindeki E vitamini ve jojoba yağı dudaklarınızı gün boyu nemlendirir.

2.6 Stick Ruj 

Rujun sıkıştırılmış çubuk ve stick formunda olan türüdür. Uygulaması kolay olduğundan günlük makyajda ve özel etkinliklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Maybelline New York Color Sensational Ultimatte hafifliği ve renk seçenekleriyle mat bir bitiriş sunan bu ruju yanınızdan ayıramayacaksınız. Deborah II rosetto Classic ruj, içeriğindeki A,C,E vitaminleri ile dudaklarınıza bakım yapar. Kalıcılığı ve ışıltısı ile sizi fethedecektir.

2.7 Saten Ruj

Hafif parlaklıkta ve kremsi bir yapıya sahip rujlardır. Doğal ve zarif bir görünüm elde etmek için daha iyisini bulamazsınız. Revolution Satin Kiss ruj ile dudaklarınızı çerçeveleyip daha dolgun dudaklara kavuşabilirsiniz.

3. En Trend Ruj Renkleri

Kırmızının modası asla geçmeyecek! Dudaklarınızı ön plana çıkaran, çarpıcı ve dikkat çekici etkisini başka bir renge kaptırmayacak gibi. Soft renkler ise sizi daha zarif ve şık gösterecektir. Işıltılı bir gece elbisesi içinde kendinizi hayal edin, ten rengi bir ruj ile aradığınız zarafete kavuşacaksınız. Hem doğal hem de canlı bir görünüme kavuşmak için pembe ve tonları tam da aradığınız rujlar olabilir. Dudak parlatıcıları ile dudaklarınızı ön plana çıkarabilir ve dolgunlaştırabilirsiniz.

4. Ruj Nasıl Sürülür?

Rujunuzun çeşidine ve istediğiniz sonuca göre ruj sürmede farklılıklar olacaktır;

Mat bir ruju uygulamadan önce dudaklarınızı mutlaka nemlendirmelisiniz. Ruju dudak fırçası veya doğrudan ruj çubuğu ile uygulayınız. Dilerseniz rujunuzu iki veya üç katman halinde sürüp yoğunluğu ayarlayabilirsiniz.

Parlak bir ruju uygulamadan önce dudak kalemi ile dudak çevresini belirginleştirmelisiniz. Parlak rujunuzun çubuğu ile rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Saten bir ruju dudak fırçası ile uygulamadan önce dudaklarınızı pudralayabilirsiniz. Bu uzun süre kalıcılık sağlayacaktır.

Stick rujları uygulamak için rujunuzun kendi çubuğunu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Doğru Eyelinerını Bul

5. Çatlamış Dudaklara Nasıl Ruj Sürülür?

Çatlamış dudaklara ruj sürerken dikkat etmek gerekir aksi halde rujunuz dudağınızdaki çatlakları daha belirgin hale getirecektir. Öncelikle dudaklarınıza nazikçe bir dudak peelingi uygulamalısınız. Peeling uygulayamıyorsanız fırçalama da işinizi görecektir. Sonrasında mutlaka nemlendirmelisiniz. İşte şimdi dudaklarınız ruj sürmek için hazırlar.

6. İnce dudaklara nasıl ruj sürülür?

İnce dudaklara ruj sürerken, dudakları daha dolgun göstermek ve belirginleştirmek için birkaç tekniği uygulayabilirsiniz;

Öncelikle dudaklarınızı nemlendirip pürüzsüzleştirin, dudak kalemiyle dudaklarınızın çevresini belirginleştirebilirsiniz -ancak lütfen dudak kalemini dudak sınırlarının içine çizmeye dikkat edin, doğal görünümü bozmak istemeyiz değil mi- parlak ve açık renkler dudaklarınızı daha büyük gösterecektir, saten rujlar da dudaklarınıza dolgunluk verecektir, rujunuzun ortasına hafif bir gloss uygulamak dudaklarınızı belirginleştirecektir ve mutlaka fazla ürünü bir peçete yardımıyla alın.

7. Rujun kalıcı olması için ne yapmalıyım?

Rujunuzun kalıcı olması için dudaklarınızı nemlendirmeyi asla ihmal etmemelisiniz. Dudak kalemi ve fırçası kullanmak rujunuzun kalıcılığını artıracaktır. Transparan pudra uygulamak ise rujunuzu tazeleyecektir.

8. Ruj Nasıl Seçilir?

Doğru ruj seçmek için cilt tonunuz, ten renginiz, tarzınız ve makyaj ihtiyaçlarınız belirleyicidir.

9. Ruj Seçerken Bilmeniz Gereken Ayrıntılar (madde madde)

Cilt tonunuzu belirleyin; soğuk mu sıcak mı hangi alt tona sahipsiniz bilmelisiniz.

Doğal ve hafif makyaj için nude veya pastel tonları, gece makyajı ve özel günler içinse canlı renkleri ve koyu tonları tercih edebilirsiniz.

Dolgun dudaklar mat rujları, ince dudaklar ise parlak ve ışıltılı rujları tercih edebilirler.

Rujlarınızı mutlaka doğal ışık altında deneyerek almaya karar vermelisiniz.

Ruj seçiminiz size kendinizi iyi hissettirmeli bunu unutmamalısınız.

10. En Güzel Makyajlar için Ruj Önerilerimiz

Doğal ve hafif bir makyaj için pembemsi nude ve açık şeftali tonlarındaki rujları tercih edebilirsiniz. Romantik bir makyaj için yumuşak bir pembe veya lavanta tonlarını tercih edebilirsiniz. Klasik bir kırmızı ruj, her zaman kurtarıcı ve etkileyici bir tercihtir. Dumanlı bir göz makyajına uyumlu bir ruj için doğru renkler nude ve soft kahve tonlarıdır.

Hemen Okuyun  Unfilter Beauty Oje

11. Ruj bazı nedir?

Ruj bazları, dudak makyajınızı daha kalıcı ve pürüzsüz hale getiren ürünlerdir. Ayrıca dudak renginizi düzgün bir yüzeye hazırlarlar. Ruj bazları genellikle şeffaf veya hafif renklere sahiptirler.

12. Sihirli Ruj Nedir?

Sihirli ruj tanımı genellikle uzun süre kalıcı olan veya renk değiştiren özelliklere sahip rujları tanımlamak için kullanılır. Termal veya ph duyarlı rujlar da sihirli rujlara örnektir. Düşünsenize vücut ısınıza göre sürdüğünüz anda rujunuzun rengi değişiyor. Bu rujlar size eğlenceli bir deneyim sunacaktır.

13. Ruj Lekesi Nasıl Çıkar?

Hızlı bir müdahale ruj lekesi için çok önemli. Zaman geçtikçe lekeyi çıkarmak zorlaşacaktır. Lekeyi yaymadan hafifçe temizlemelisiniz. Soğuk su lekenin derinlere işlemesini engelleyecektir. Bir miktar bulaşık deterjanını pamuk yardımıyla hafifçe lekeye uygulayın. Leke çıkarıcı bir ürünle lekeyi çıkarmayı deneyebilirsiniz. Leke çıkmıyorsa kuru temizleme hizmeti alabilirsiniz.

14. Kırık Bir Ruj Nasıl Onarılır?

Kimsenin mutlu olmayacağı çok can sıkılı bir durum değil mi? Fakat çözümü var. Öncelikle kırılan rujunuzun fazlalıklarını temizlemelisiniz. Kırılan parçalar eşit uzunluktaysa işiniz kolaylaşacaktır. Bir fön makinesiyle hafifçe parçaları ısıtıp birleştirebilirsiniz. Rujun üst yüzeyini düzeltmek için ince bir fırça kullanabilirsiniz. İşlem tamam, şimdi rujunuzun soğuması ve sertleşmesi için beklemelisiniz.

15. Rujların Ömrü Ne Kadardır?

Genel olarak rujların ömrü bir ila iki yıl arasında değişmektedir. Rujlarınızın son kullanma tarihine ve ürünün durumuna dikkat etmeyi unutmamalısınız.

16. Bozuk Ruj nasıl anlaşılır?

Rujunuzu kullanmadan önce görsel ve dokusal olarak muhakkak kontrol etmelisiniz. Rujunuzun rengi ve kokusu değiştiyse, kurumuş ve sertleşmişse, rujunuzun yüzeyinde anormal desenler, kabarcıklar ve lekeler oluşmuşsa, en kötüsü de rujunuzu kullandıktan sonra cildinizde tahriş, kızarıklık ve rahatsızlık hissederseniz ürününüz kesinlikle bozulmuştur.

17. Bir ruj nasıl Matlaştırılır?

Mat bir görünüm elde etmek için; pudra, peçete, dudak fırçası ve dudak kalemi ile rujunuzu matlaştırabilirsiniz.

(Visited 1.597 times, 2 visits today)