Sağlıklı Yaşam için 9 Adım

sempeak  10 Ağustos 2022

Sağlığınız bugünün modern yaşamında farklı tehditlerle karşı karşıya kalabiliyor. Günlük koşuşturmalar, farklı uyarıcılar, zamana karşı verdiğiniz yarış kimi zaman sağlığınızı ihmal etmenize neden oluyor. Ancak tüm bu zorluklar karşısında, modern bilimsel çalışmalar ışığında sağlığınızı koruyabilmek için önlemler de geliştiriliyor.

Bilinçli bir yaşam standardını yakalarken kazanacağınız birkaç küçük alışkanlık, sizin daha enerjik, daha genç ve en önemlisi de mutlu bireyler olmanızı sağlıyor. Sağlıklı bir yaşam için atacağınız adımlarda profesyonel ürünleri tercih ederek her güne taze bir başlangıç yapmanız mümkün. İşte size sağlıklı bir yaşam için 9 önemli öneri… 

Sağlıklı Bir Beden için Sağlıklı Besinler Tercih Edin 

Hızlı yaşam çoğu zaman doğru beslenmenin önünde önemli bir engel. Kaçırılmaması gereken toplantılar, tamamlanması gereken projeler ve sınavlar, zamanında sağlıklı besinler tüketmek yerine hızlı geçiştirmeler yapmanıza neden olabiliyor. Sağlıklı bir bedenden giderek uzaklaşmanıza neden olan bu alışkanlıklarınızdan zahmetsizce kurtulmanız için aslında çok zengin çeşitte ve içerikte besinler mevcut. Yer fıstığı ezmesi, yulaf ezmesi, hindistan cevizi yağı-şekeri-sütü ve unu, kakao parçaları, chia ve kenevir tohumu, badem unu, kinoa, badem ve karabuğday unu gibi besinler glutensiz seçenekleriyle size farklı tariflerinizde eşlik edebilir. Watsons’ta özel ve güvenebileceğiniz markaların tüm bu ürünleri bulunuyor. Pratik tariflerinizde güvenle kullanabileceğiniz bu besinler sağlıklı bir beden için alışveriş listenizde mutlaka yer almalı. Ayrıca zengin yağlar içeren kuruyemişler, gün kurusu gibi kuru meyveler, krakerler, biscotti ve granolalar atıştırmalık ihtiyaçlarınızda kaçamaklarınızı bile sağlıklı yapmanızı sağlar. 

Hemen Okuyun  Yaşlanma Karşıtı Sırrınız - Domates Suyu

Sağlıklı Yaşamın En Önemli Göstergesi: Zinde Bir Beden

Bedeninizin ihtiyacına göre glutensiz ve organik besinler tercih ettikten sonra doktorunuzun da tavsiyesini dikkate aldığınızda takviye edici gıdalara ve vitaminlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Multivitaminler, ihtiyacınız olan günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılarken; yorgunluğunuzu gidermek için magnezyum destekçiniz olabilir. Hücrelerinizde azalan enerji miktarını dengelemek için koenzim q10 tercih ederken, kemik ve eklemlerinizin sağlığı için collagen takviyesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Saçlarınız, tırnaklarınız ve cildinizde sağlıklı bir görünüme kavuşmak için biotin, damar sağlığınız için de omega 3 desteği alabilirsiniz. Probiyotikler, C, D ve E vitamini, çinko, B12 gibi takviyeler için ise güvenebileceğiniz markaların ürünlerini tercih etmelisiniz. 

Sağlığınızı Korumanız için Hijyenik Alışkanlıklar

Kişisel temizliğinize özen göstererek sağlığınızı koruyabilirsiniz. Gün içinde bulunduğunuz ortamlarda karşınıza çıkabilecek ve sağlığınızı tehdit edebilecek etkenlerle mücadelenin en kolay yolu, hijyen konusunda dikkatli olabilmek. Kolonyalar da bu konuda size destek olacak en çekici öneriler arasında yer alıyor. Çantanızda, ofisinizde, evinizde, aracınızda elinizin altında bulundurabileceğiniz kolonyalar ile sağlığınızı korurken, eşsiz kokularla da rahatlarsınız. Klasik limondan, yeşil çaya, mandalina, hanımeli, yeşilçay, lavanta, gül, ardıç, hanımeli gibi doğanın tüm güzel kokuları bu kolonyalarla size temizliği ve ferahlığı çağrıştırır. 

Doğadaki Özel Yağlar Size Sağlıklı Bir Yaşam Sunuyor

Doğadaki bitkilerden elde edilen yağların her biri farklı özelliklere sahip. Cildinizi nemlendiren, saçlarınızı canlandıran çay ağacı yağı ve gül yağı, rahat ve kesintisiz uyumanızı sağlayan lavanta yağı, akne problemleriniz için kullanabileceğiniz jojoba yağı, vitaminler yönünden zengin tatlı badem yağı, yara ve yanık izlerini iyileştirmek için sarı kantaron yağı, eklem ağrılarınız için masaj yağı olarak da kullanabileceğiniz çam terebentin yağı bu yağlardan yalnızca bazıları. Özel dokulara ve etkilere sahip bu bitkisel yağları sağlıklı yaşam rutininizde kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Altı Cilt Tipi için Besleyici Altı Diyet Önerisi

Sağlığınız için Virüslerle Mücadeleyi Öğrenin

Kalabalık ortamların, değişen iklim ve çevre şartlarının etkisiyle sağlığınızı tehdit eden virüslere karşı kendiniz ve aileniz için önlemler alabilirsiniz. Çocuğunuz ve tüm aile bireyleri için ayrı özelliklere göre üretilen maskeler çantalarınızda mutlaka bulunmalı. Farklı renklerde ve desenlerde üretilen cerrahi yüz maskeleri gündelik yaşamınızın vazgeçilmezleri arasında yer alabilir. 

Kronik Yorgunluğunuz ve Beden Ağrılarınız için Çözüm Üretebilirsiniz

Bütün gün bilgisayar başında oturmaktan veya çalıştığınız ortama bağlı olarak bedeninizde oluşan kronik ağrılar, tutulmalar için pratik çözümler bulmak mümkün. Isıtıcı bantlar ve sıcak su torbaları gibi küçük ama etkili ürünleri kullanarak yorgunluğunuzu giderebilirsiniz.

Bel destekleri, bileklik destekli Mouse padler, her kadının şikayetçi olabileceği adet ağrıları için ısıtıcı pedler, termal terapi plasterleri hemen hemen herkesin şikayetçi olduğu ağrılar, kısa süreli yorgunluk belirtileri için tercih edeceğiniz ürünler arasında yer alabilir. Doktorunuzun da tavsiyesi ile kullanabileceğiniz bu ürünlerin farklı çeşitleri Watsons’ta kaliteli markaların isimleriyle yer alıyor. 

Rahat ve Kesintisiz Bir Uyku Sağlıklı Yaşamın Vazgeçilmezi

Uykunuzun kalitesi tüm günü etkileyen önemli bir ayrıntı. Rahat ve kesintisiz bir uyku, güne zinde başlamanızı sağlarken geri kalan saatlerde de kaliteli vakit geçirmenize yardımcı olur. 

Ancak çoğu zaman stres, düzensiz beslenme alışkanlıkları, yorgunluk gece uyku düzeninizde de sorun yaşamanıza neden olur. Tüm bunların yanı sıra uykunuzda aldığınız nefes de sağlığınız için son derece önemli. Bu konuda problem yaşayanlar için küçük ama etkili önlemler de mevcut. Uykunuzda rahat nefes almanızı sağlayan burun plasterleri, ayrıca horlama sorunu olanlar için de tercih edilebilir. 

Yolculuklarda Sağlığınızı Koruma Altına Alabilirsiniz 

Rahat bir yolculuk, gideceğiniz yerde geçireceğiniz zamanın kalitesini de etkiler. Yolculuğu bir dinlenme seansına dönüştürebilir, bu sırada geçen zamanda bedeninizi rahatlatacak önlemler alarak hazırlıklarınızı yapabilirsiniz. Birçok kişinin şikayetçi olduğu yolculuk sırasında oluşan mide bulantıları için bulantı önleyici bileklikleri çocuklarınız ve kendiniz için kullanabilirsiniz. Ayrıca boyun yastıkları ve bel destekleri de seyahatinizin keyifle geçmesine yardımcı olan ürünler arasında yer alır.

Hemen Okuyun  Toplumsal Sürdürülebilirlikte Kadınların Ekonomiye Katılımının Dört Önemli Etkisi

Küçük Kazalara Karşı Önleminizi Alın

Özellikle çocuklu ailelerin sık sık karşılaştığı küçük kazalar bazen ev içinde telaş yaşanmasına neden olabilir. Bu küçük kazalar için her zaman evinizde bulundurabileceğiniz ürünler size yardımcı olur. Farklı boyutlarda, su geçirmeyen, çeşitli renklerde yara bantları özellikle çocuklarınızın geçirdiği küçük kazalarda onları sakinleştirecektir. Çantanızda da taşıyabileceğiniz yara bantlarının dışında, küçük ilk yardım setleri acil durumlarda ihtiyacınız olan her şeyi size bir arada sunar.

Sağlıklı yaşam adına atacağınız tüm adımlar için aradığınız ürünlere Watsons’tan ulaşabilir, isteğinize ve ihtiyaçlarınıza uygun seçimleri gerçekleştirebilirsiniz. 

 

(Visited 709 times, 1 visits today)