Su Toplamadan Yeni Ayakkabı Giyebilmek

Watsons  13 Ekim 2020

1 Dk

Muhteşem bir çift yeni ayakkabı satın almak gününüzü şenlendirebilir ancak bazen yeni bir ayakkabı giymek gününüzü mahvedebilir. Hepimiz yeni ayakkabıların ayakları vurmasından muzdaribiz ancak aslında yeni ayakkabılara geçmek her zaman acı bir süreç olmak zorunda değil. Yeni bir ayakkabı giyerken minimum ağrı için ipuçlarını takip edin.

Ayaklar da oluşan su kabarcıkları ayakkabı ve ayak bileği arasındaki sürtünmeden kaynaklanabilir. Bunu önlemek için, öncelikle yapılacak şey doğru boyutta ayakkabı seçmektir. Normalde 37 numara giyiyorsanız, eğer gerçekten ayağınıza uyuyorsa 38 numara ayakkabı almayı dert etmeyin. Aynı şekilde, sevdiğiniz ayakkabıların 37 numarası mağazada kalmamışsa, bir büyük numarasını ayaklarına uydurmaya çalışmayın. Daima ayakkabıların ayaklarınıza tam olarak oturduğundan emin olun.

Ayak terlemesi, ayaklarınızın ayakkabı içinde sürtme olasılığını artırır; bu nedenle, terlemeyi azaltmak için ayaklarınızın her tarafına terlemeyi önleyici sprey sıkmayı deneyebilirsiniz. Daha iyi sonuç almak adına su toplamaların önüne geçmek için yeni ayakkabılarınıza ter önleyici koyabilirsiniz.

Yeni ayakkabılarınız kabarcıklara neden oluyorsa, genellikle kullandığınız bandajlar yerine ayak yastıklarını kullanmaya çalışın. Yaradan nemi emerek bir jel oluşturduğu için, kabarcıkları uzun süre uzak tutarak ayağınızı iyi hissedecektir.

Yeni ayakkabılarınızı uzun süreli bir yolculuğa çıkmadan önce evde ya da kısa  süreli yollarda bir kaç kez  giyin. Bunu yaparak, ayakkabılarınıza kısa sürede alışabileceğiniz gibi, ayakkabılarınızın ayakların hangi bölgesine sürtündüğünü belirleyebilir ve bu bölgelere yağ sürebilirsiniz.

(Visited 329 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Evde Manikür ve Pedikür