Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Watsons  6 Mayıs 2022

hindistan-cevizi-yagiHindistan cevizi, tropikal iklimlerde yetişebilen bir meyve olup kendine özgü kokusu ve aroması ile farklı formlarda kullanılabilen bir ürün olarak karşımıza çıkar. Günümüzde sıklıkla tüketilen Hindistan cevizi, tatlılardan içeceklere kadar birçok alanda kullanılır. Öyle ki lifli ve besleyici özellikleri bulunan bu meyve, doğal hali ile meyve olarak tüketildiği gibi parçalar şeklinde tatlılar üzerinde ya da çeşitli tatlıların süslemesinde de kullanılabilir. Bununla birlikte hayvansal gıdalardan uzak duran kişiler için Hindistan cevizi sütü, mükemmel bir alternatiftir. 

Hindistan cevizi, uzun yıllar boyunca kozmetik sektöründe de tercih edilen bir meyve. Birçok ürünün bileşiminde mutlaka isminden söz ettirir. Hindistan cevizi yağı faydaları ile yıllardır kullananların göz bebeği. Kozmetikte de tercih edilen Hindistan cevizi, genellikle yağ formunda karşımıza çıkar. Kozmetik sektörünün olmazsa olmazı olarak hem saça hem de cilde pek çok fayda sunar. Hal böyle olunca bakımına düşkün ve doğal yağlara ilgisi olan birçok kullanıcı tadı ve kokusu ile kendisine hayran bıraktıran Hindistan cevizi yağını hem bakım amaçlı hem de çeşitli lezzetlerin yapımında tercih eder. 

Peki Hindistan cevizi yağı faydaları neler? Cilt üzerindeki ne gibi etkileri var? Saçlar üzerinde potansiyel faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır ve nerelerde kullanılırsa uygun olur? Cilt bakımından saç bakımına kadar internet, Hindistan cevizi yağı faydaları ile ilgili bilgiler ile dolu. İşte bu yazıda aklınızdaki her bir soruyu sizin için yanıtladık! 

Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?

Son zamanlarda yıldızı parlayan ve mucizevi besin olarak görülen Hindistan cevizi yağı, popüler yağlar arasında bulunur. Ancak asıl konuya geçmeden önce şunu da belirtelim: Cilt için en iyisinin saf, organik ve soğuk sıkım Hindistan cevizi yağı olduğu dile getirilir. 

  •           Hindistan cevizi yağı, doğrudan cilde uygulaması kolay bir yağ olup cilt bakım rutinine eklendiğinde olumlu sonuçları artıracak etkilere sahip. Hindistan cevizi yağı faydaları içerisinde cildi nemlendirme etkisi bulunur. Kuruluğu azaltmaya yardımcı olmasıyla bilinen bu yağ sayesinde ciltteki nem muhafaza edilir. Dolayısıyla cilt açısından doğal bir nemlendiricidir diyebiliriz. 
  •           Hindistan cevizi yağı faydaları sayesinde cildinizin yumuşak ve pürüzsüz olduğunu hissetmeniz de mümkün. Zira bu yağ, belli bir zaman sonra dokuyu da iyileştirmeye yardımcı olarak cildi korumaya alır. Cildin çevresel toksinler ya da kirlerden korunmasını sağlar. 
  •           Hindistan cevizi yağı, cilde hızlıca ve kolayca nüfuz eder. Antioksidan özelliği de Hindistan cevizi yağı faydaları içerisinde. Peki bu özellik ne işe yarar? Yağlar antioksidan özellikleri sayesinde yaşlanma etkilerini hızlandıran faktörler ile savaşır. İnce çizgi ve kırışıklarının görünümünün azalmasında rol alır. Dolayısıyla ince çizgi ya da kırışıklık probleminiz varsa kullanılacaklar listenize eklemeyi düşünebilirsiniz. 
  •           Hindistan cevizi yağı faydaları arasında ayrıca antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri ile ciltteki serbest radikaller ile savaşması yer alır. Böylece zarar gören cildin iyileşmesi ve beslenmesi mümkün olur. 
  •           Lekeler, hemen hemen birçok kişinin ortak derdi. Leke sorunum var, bu durumla nasıl baş edebilirim diye merak ediyorsanız, size bir haberimiz var. Bu yağın içeriğinde E vitamini olduğu ve bu sayede ciltteki lekelerin giderilmesinde etkili olduğu ifade edilir. Bu sayede cilt tonunuzun eşitlenmesiyle harika bir görünüme kavuşabilirsiniz.
  •           Hindistan cevizi yağı faydaları saymakla bitmiyor. Zira bu yağın peeling etkili olduğu da belirtilir. Tahriş olmuş cildi yatıştırabileceği dile getirilir.
Hemen Okuyun  Yağ Yakmak İçin Altı Farklı Ev Egzersizi

Hindistan Cevizi Yağı Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizi yağı, cilt bakımına olumlu etkilerinin yanı sıra saç bakımında da kullanılabilen bir yağ olarak öne çıkar. Bu yağ hemen hemen her saç tipi için uygun görülür. 

Hindistan cevizi yağı faydaları arasında saçları yumuşak ve pürüzsüz yapması yer alır. Mucize misali hayatımızda yer edinen bu ürün, saçlarınızın derinlemesine nemlenmesine yardımcı olur. Saçlarınızdaki nem oranı düşük ise muhtemelen saçınız zayıf, mat ve cansız görünür. Peki saçlardaki nem dengesini nasıl mı yakalarız? Hindistan cevizi yağı faydaları içerisinde sayabileceğimiz saçları nemlendirme özelliği, kuruyup canlılığını yitiren saçların yardımına koşar. Saçların yeniden sağlıklı bir görünüme kavuşmasını destekler. 

Bu yağ ile aynı zamanda hem saç dipleriniz hem de saç uçlarınız güçlenebilir. Böylelikle saç kırılmalarına karşı da mücadele edilebilir. Saçların kırılması kadar dökülmesi de büyük bir problemdir kimi zaman. 

Hindistan cevizi yağı faydaları ile erkek ve kadınlarda saç dökülmesi problemlerine karşı çözüm olarak gösterilir. Tüm bu saydığımız faydaların yanı sıra, Hindistan cevizi yağı ile saçlarınızın daha hızlı bir şekilde uzaması da mümkün. Zira bu ürünler ile saç kökleri beslenir. 

Ancak hatırlatma yapmakta fayda var. Hindistan cevizi yağı saç, cilt ya da beslemede kullanılsa da kullanımı herkes için ideal olmayabilir. Dolayısıyla doktorunuza danışabilirsiniz. Genel olarak ifade etmek gerekirse, yağlı cilde sahip kişilerin gözeneklerini tıkayabilir ya da siyah nokta oluşumuna neden olabilir. Hassas cilde sahipseniz, ürünlerin işe yarayıp yaramadığını test etmek adına yağı cildinizin küçük bölümüne uygulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, sağlığa da pek çok fayda sunan bir besindir. Çeşitli faydalarından dolayı birçok kişinin bu değerli yağı diyetine de eklediğini görebiliriz.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır? 

Sağlık ve güzellik söz konusu olduğunda sıklıkla tercih edilen Hindistan cevizi yağı, cildi canlandırmadan saçlara sağlık kazandırmaya kadar pek çok noktada size destek sunar. Peki pek çok kişinin favori ürünleri içerisinde yer alan bu yağ, nasıl kullanılır? Kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?

  • Organik Hindistan cevizi yağı, cilde nasıl uygulanır sorusuna genel bir cevap vermek adına şunları diyebiliriz: Yağ katı formunda olduğu için ilk önce küçük miktardaki yağı avucunuzda hafifçe yumuşatabilirsiniz. İşte en doğal nemlendiriciniz hazır! Kuru ve yıpranmış ciltlerin dostu olabilecek Hindistan cevizi yağı faydaları ile cildinizin pH dengesinin düzenlenmesini sağlayabilirsiniz. 
  • Makyaj yapmak, hemen hemen her kadın için vazgeçilmez… İster ağır bir makyaj olsun ister hafif, gün tamamlandığında yüzdeki makyajı çıkarmak cilt sağlığı için önemli. Aksi takdirde temizlenmeyen cildin gözenekleri kapalı olduğundan dolayı nefes alması zorlaşır. Haliyle bu durum da ciltte bazı sorunların oluşmasına neden olur. Makyajınızı çıkarmak için tercihiniz doğal bazı çözümlerden yana mı? Öyleyse hem makyajınızı çıkarmak hem de cildinizi beslemek için doğal bir çözüm olarak karşımıza çıkan Hindistan cevizi yağına başvurabilirsiniz. Detalı bilgi için Hindistan cevizi yağı ile makyaj çıkarma içeriğimize göz atabilirsiniz. 
  • Hindistan cevizi yağı faydaları ile kendisine hayran bıraktıran bir ürün. Doğal yöntem denildiğinde akla ilk gelen yağ olmasının ardında cildi nemlendirmeden, yaşlanmasını geciktirmesine ve kırışıkları önlemesine kadar pek çok sebep bulunur. Dolayısıyla cildinizi kir, yağ ya da makyajdan arındırmak için bu yağı tercih edebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı faydaları arasında antibakteriyel olması da yer alır. Antibakteriyel özelliği de bulunan Hindistan cevizi yağı ciltteki bakteri ve mikropları de gidermeye yardımcı olabilir. 
  • Cilt temizleme olarak kullanmayı düşündüğünüz yağı aynı zamanda vücut losyonu olarak da tercih edebilirsiniz. Zira cildi nemlendirirken hoş bir koku bırakacak bu yağ, farklı birtakım uçucu yağlar ile karıştırılarak doğal vücut losyonu olarak kullanılabilir. Hazırlanan losyonu, her duş sonrası vücudunuza uygulayabilirsiniz. 
  • Alternatif olarak Hindistan cevizi yağı faydalarından yararlanabilmek için yağı vücut kreminizin içine de ekleyebilirsiniz.
Hemen Okuyun  SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR HAYAT İÇİN KOLAYLIKLA YAPABİLECEĞİNİZ 22 ÇEVRE DOSTU HAREKET

Hindistan Cevizi Yağı Yüze Faydaları 

Hindistan cevizi yağında orta zincirli yağ asitleri bulunur. Bu yağ asitleri antimikrobiyal özelliklere sahip olup zararlı mikroorganizmalara karşı savaşmaya yardımcı olur. Dolayısıyla Hindistan cevizi yağı faydaları açısından bakıldığında cilt sağlığı öne çıkar. Doğrudan cilde uygulanacak bu yağ ile mikroorganizmaların büyümesi engellenebilir. Ancak vücudunuzda ya da cildinizde kullanmak için katı ve soğuk sıkım ürünleri tercih etmeniz önerilir. Wefood Hindistan cevizi yağı gibi sokum sıkım yöntemi ile elde edilen ürünlere yönelebilirsiniz. Katkısız, koruyucusuz ve organik olarak üretilen ürünleri daha sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz. 

E vitaminin yanı sıra A vitamini ve antioksidan içeren bu yağlar, kolajen üretimini destekleyebilir. Bu durum yaşlanma ile ilgili problemlerin önlenmesine yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı faydaları saymakla bitmiyor. Sağlıklı ve aydınlık bir cilt görünümü için cilt tarafından kolaylıkla emilerek kurulukları giderebilen bu tropikal yağı tercih edebilirsiniz. 

Ancak göz çevrenizi de es geçmeyin! Zira, göz çevrenizi nemlendirirken kırışmasını da önleyebilmeniz mümkün. Yüzdeki en hassas bölge, göz çevresi. Bu bölgenin nemli olması önemli. Dolayısıyla Hindistan cevizi yağı faydalarından yararlanmak istiyorsanız, ürünleri göz çevrenize uygulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, yüzün pek çok noktasında kullanılabilen bir ürün olarak öne çıkar. 

Dudaklarım hep kuruyor diyenlerdenseniz, bu tropikal yağ tam da size göre! Hindistan cevizi yağı faydaları içerisinde cilt onarımına yardımcı olması da yer alır. Kurumuş dudaklara iyi gelen Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki faydalı yağ asitleri ile nem bariyeri görevi görür. Böylelikle bu yağı dudak kremi olarak kullanarak dudaklarınızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Dudaklar kadar kaş ve kirpikler de hemen hemen hepimiz için önemli. Evinizde Hindistan cevizi yağı bulundurmanız için birçok neden var. Hindistan cevizi yağı faydaları ile kaş ve kirpiklerin gürleşmesine yardımcı olma konusunda da çok başarılı.

Hemen Okuyun  Sürdürülebilir Yaşam - 3

Hindistan Cevizi Yağı Nerelerde Kullanılır?

Vücudumuzun her alanında olumlu etkiler gösteren Hindistan cevizi yağı, birçok kadının favori ürünü. Neden mi? Hindistan cevizi yağı faydaları ile yüz, cilt ve saç üzerinde olumlu etkiler bırakır. Peki bu tropikal yağ başka nerelerde kullanılır? Hindistan cevizi yağı yenir mi? 

  • Hindistan cevizi yağının kullanım alanlarından biri de yemekler. Besin değeri yüksek olan bu yağ, sunduğu çeşitli faydalardan dolayı tercih edilir. Yüksek ısıya dayanıklı olduğundan dolayı zeytinyağının kullanıldığı birçok yemekte kullanılabileceği ifade edilir. Tost yapımında kullanılabilen Hindistan cevizi yağını, aynı zamanda sandviçleri ısıtırken de tercih edebilirsiniz. 
  • Bir kahve tutkunuysanız, aroması ve kokusuyla cezbeden bu tropikal yağ ile kahvelerinize mükemmel bir aroma kazandırabilirsiniz. 
  • Patlamış mısır sever olarak, eğlenceli anlarda ya da film keyfi yaparken tüketilebilen atıştırmalıklarınızı Hindistan cevizi yağı ile daha sağlıklı bir şekilde patlamanız mümkün. Hindistan cevizi yağı faydaları nedeniyle birçok yemeğin içerisinde tercih edilebilir.
  • Hastalıklardan koruyup vücut direncini yüksek tutmaya yardımcı olduğu belirtilen bu yağı sıcak ya da soğuk fark etmeksizin içeceklerinize belli miktarlarda ekleyebilirsiniz. Kahvaltılarda omletlerinize Hindistan cevizi yağı ile farklı tat kazandırabilirsiniz.
  • Hazırladığınız pankek ve krep gibi gıdalara Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Böylelikle güne sağlıklı ve enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz. 
  • Ara öğünlerde salatalarınızı aromalandırabilir ve ana öğünlerinizi farklı bir lezzet ile taçlandırabilirsiniz.
  • Kurabiyelerinizi, keklerinizi ya da granola barlarınızı bu tropikal yağın aroması ile hazırlayabilirsiniz. Bunun için Arifoğlu Hindistan cevizi yağı gibi kaliteli ürünlere yönelebilirsiniz. 

Ürünleri tavsiye edilen miktarlarda kullanarak sağlıklı çözümler ile buluşmak mümkün. Aradığınız kaliteli ve sağlıklı Hindistan cevizi yağlarına Watsons’ta ulaşabilirsiniz.

 

(Visited 1.576 times, 1 visits today)