Anasayfa    /    Makyaj   /    Makyaj Temizleme

Makyaj Temizleme

sempeak  10 Eylül 2023

Cildinizi makyajdan ve diğer cilt ürünlerinden arındırmak için önemli bir aşamadır. Bazen bu aşamayı geçmek ve öylece yatıp uyumak istediğinizi biliyoruz ancak siz uyurken cildinizin nefes alabilmesi ve kendini yenileyebilmesi için makyajınızı çıkarmalı ve cildinizi temizlemelisiniz.

2.Makyaj Temizleme Ürünleri Nelerdir?

Birçok farklı çeşitte makyaj temizleyici ürünler mevcuttur. Gelin ürünlere birlikte  bakalım;

2.1 Makyaj Temizleme Losyonu

Genellikle sıvı veya krem formlardadırlar. Cildinizi makyajdan arındırmanın yanında cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

2.2 Makyaj Temizleme Köpüğü

Genellikle hafif ve köpüren yapıları vardır. Temiz ellerinize bir miktar köpük alıp suyla köpürtün. İyice köpürtmemeye özen gösterin.

2.3 Yağ Bazlı Temizleyici Jel

Makyajı, suya dayanıklı ürünleri ve kirleri temizlemek için kullanılan ürünlerdir. Yağ bazlı temizleyiciyi uyguladıktan sonra kalıntı kalmadığından emin olmalısınız.

Hemen Okuyun  Yüz Şeklinize Göre Nasıl Allık Uygulamalısınız?

2.4 Su Bazlı Temizleyici Jel

Genellikle hafif ve ferahlatıcı bir formüle sahiptirler. Nazik bir temizleme için tercih edebilirsiniz.

2.4 Misel su

İçeriğindeki micaller moleküller, cilt yüzeyine yapışan makyajı, yağı ve kirleri çözmek için kullanılır.

2.5 Göz Temizleme Suyu

Özellikle göz makyajını temizlemek ve göz çevresini nazikçe temizlemek için kullanılan bir üründür. 

2.6 Makyaj Temizleme Mendili

Makyajı ve kirleri temizlemek için pratik ürünlerdir. Fakat sürekli kullanıma uygun değildir.

2.7 Makyaj Temizleme Sütü

Genellikle sıvı ve krem formadadırlar. Özellikle kuru ve hassas ciltler için tercih edilen ürünlerdir.

3. Makyaj Nasıl Temizlenir?

Makyajınızı doğru ve etkili bir şekilde temizlemek için birkaç adımda hareket etmelisiniz. İşe göz makyajınızı temizlemekle başlamalısınız. Sonrasında yüz makyajınızı temizleyiniz. Temizleme işleminden sonra durulamayı unutmayınız. Temizlenmiş cildinize tonik uygulamayı unutmayınız.

4. Makyaj Temizlerken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gerekenler

Makyaj temizlerken doğru yöntemleri seçmeli ve ürünleri kullanmalısınız.

  1. Cildinizi nazikçe temizleyiniz.
  2. Kuru ciltler için nemlendirici özellikli, yağlı ciltler için matlaştıran ürünler seçmelisiniz.
  3. Göz makyajınızı temizlerken özel ürünler seçmelisiniz.
  4. Temizleme işleminizi suyla noktalamadan önce makyajınızı iyice temizlediğinizden emin olunuz.
  5. Makyaj temizleme işleminden sonra gözeneklerinizi sıkılaştırmak ve cildinize ph dengesini geri kazandırmak için mutlaka tonik kullanınız.
  6. Temizleme işlemi cildinizi kurutabilir o yüzden mutlaka nemlendirici kullanınız.
  7. Makyaj temizlerken pamuk ve bez kullanmalısınız ve nazik olmayı unutmayınız.
  8. Haftada bir derinlemesine temizleme yapmayı da ihmal etmeyiniz.

5. Çift Fazlı Makyaj Temizleme Ne Demek?

İki aşamalı bir temizleme yöntemidir. Önce yağ bazlı bir temizleme ürünü ile makyajı çözeek temizlemek, ardından su bazlı bir temizleyici ile cildi arındırmak. Özellikle suya dayanıklı makyajı derinlemesine temizlemek için uygundur. Makyaj artıklarını ciltten uzaklaştırmak için tercih edilen bir yöntemdir.

6. Makyaj Temizleyicinin Su Bazlı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Öncelikle ürünün etiketine bakıp “su bazlı” veya “water-based” ifadelerini aramalısınız. Ürününün açıklamasında veya tanıtım metninde de bu bilgiye yer verilebilir. Genellikle hafif ve sıvı bir yapıya sahiptir. Renksiz veya hafif renklere sahiptirler. Cildinize uyguladığınızda hızla yayılır ve cildinii nemlendirir. Suyla temas ettiğinde ise kolaylıkla arınır.

Hemen Okuyun  En İyi 5 Suya Dayanıklı Maskara!

7. Cilt Tipinize Uygun Makyaj Temizleyici Nasıl Seçilir?

Cilt tipinize uygun makyaj temizleyicisi seçmek, cildinizin ihtiyaçlarına ve hassasiyetine göre doğru ürünü bulmanızı sağlar.

7.1 Karma Ciltler Hangi Makyaj Temizleyicisini Kullanmalı?

Karma bir cilde sahipseniz yani hem yağlı hem de kuru bölgeleriniz varsa doğru makyaj temizleyici kullanmak çok önemlidir. Cildinizi dengelemek ve yağlı bölgeleri temizlerken kuru bölgeleri kurutmamak önemlidir. Su bazlı ve hafif jel temizleyiciler karma ciltler için idealdir. Köpük temizleyiciler de yağlı bölgeleri temizlemek ve cilt yüzeyini dengelemek için kullanılabilir.

7.2 Yağlı Ciltler Hangi Makyaj Temizleyicisini Kullanmalı?

Yağlı ciltler için seçilen makyaj temizleyicilerin yağ fazlasını dengeleyerek temizlemesi, gözenekleri tıkamaması ve cildi kurutmadan makyajı ve kiri çıkarması önemlidir. Şimdi söyleyeceğim şey size tuhaf gelebilir ama yağ bazlı temizleyiciler yağlı ciltler için oldukça kullanışlıdır. Kil ve krem temizleyiciler yağ emici özellikleri sebebiyle yağlı ciltlerde kullanılabilir. Ancak bu ürünlerin cildi kurutmadığından emin olmalısınız. Salisilik asit içeren temizleyiciler de yağlı ciltlerde görülen akne eğilimi veya siyah noktalar için tercih edilebilir.

7.3 Kuru Ciltler Hangi Makyaj Temizleyicisini Kullanmalı?

Kuru ciltler için seçilen makyaj temizleyicinin cildinizi nazikçe temizlemesi, cildi kurutmadan nemlendirmesi ve rahatlatması önemlidir. Temizleme yağları ve balm formundaki ürünler makyajınızı nazikçe temizler ve nemlendirir. Yatıştırıcı içeriği olan ürünler; lavanta, aloe vera gibi, kuru ciltler için iyi bir seçenek olabilir. Hassas ciltler için tasarlanmış jel temizleyiciler kuru ciltler için de kullanılabilir. Fakat gözeneklerin tıkanmamasına özen göstermelisiniz.

8. Makyaj temizlemek için hangi yağ kullanılır?

Makyaj temizlemek için kullanılan doğal yağları şöyle sıralayabiliriz; zeytinyağı, hindistancevizi yağı, badem yağı, argan yağı, jojoba yağı, üzüm çekirdeği yağı ve avokado yağı. Bir pamuk veya bezle yağı cildinize nazikçe uygulayıp ardından su veya su bazlı temizleyici ile yağ artıklarını temizleyiniz. Fakat öncellikle alerji ve hassasiyet için ufak bir yama testi yapmayı ihmal etmeyiniz.

Hemen Okuyun  Ruj

9. Yağ Bazlı Temizleyici Her Gün Kullanılır mı?

Evet, yağ bazlı temizleyicileri her gün kullanabilirsiniz. Ancak her cilt tipine uygun olmayabilir. Cilt tipiniz, ihtiyaçlarınız ve cilt reaksiyonlarına dikkat etmelisiniz. Yağ bazlı temizleyiciyi cildinize nazikçe uygulamalısınız. Göz çevresi gibi hassas bölgelere dikkat etmelisiniz. Makyajı çözmek için hafif masaj hareketleri uygulayabilirsiniz.

10. Tonikle Makyaj Temizlenir mi?

Makyaj temizlemek için tonik yeterli olmayabilir. Tonikler genellikle temizliğin son adımı olarak kullanılır. Tonik, cildinizi tazelemek için önemlidir fakat makyaj çıkarmak için diğer ürünlerle beraber kullanılmalıdır.

11. Bebek Yağı ile Makyaj Temizlenir mi?

Evet, bebek yağı makyaj çıkarmak için kullanılabilecek yağlardandır. Özellikle suya dayanıklı makyajın çıkarılmasında etkilidir. Yağlı bir cildiniz varsa bebek yağı sizin için uygun olmayabilir. Cildi tahriş etmeyen yapısıyla hassas ciltler için uygundur fakat yine de reaksiyona neden olabilir, deneme yapmadan kullanmamalısınız.

 12. Gül Suyu ile Makyaj Temizlenir mi?

Gül suyu, makyaj temizlemek için etkili bir ürün değildir. Genellikle tonik olarak uygulanır. Gül suyunu temizleme işleminizin son aşamasında kullanabilirsiniz.

13. Makyaj Temizleyiciden Sonra Yüz Yıkanır mı?

Makyajınızı temizledikten sonra mutlaka yüzünüzü yıkamalısınız. Çünkü makyaj temizleyiciler yüzünüzden makyajı uzaklaştırsa da artıkları çıkarmak için yüzünüzü yıkamalısınız. Cildinizi arındırdıktan sonra nemlendirici kullanmayı unutmayınız.

14. Makyaj Temizleyici Önerileri 

Watsons Micellar Makyaj Temizleme Suyu 400 ml, Watsons Sürdürülebilirlik kılavuzuna göre 20’den fazla istenmeyen bileşene yer verilmeden formüle edilmiştir. Yüz, göz ve dudaklarda kullanıma uygundur. Ciltte temizlik ve rahatlık yaratır.

 

Banila.Co Clean It Zero Original Cleansing Balm Yağ Bazlı Temizleyici 100 ml , ürünün içeriğin paraben, sülfat, ftalat, madeni yağ, alkol, yapay renklendirici, bulunmaz.kremsi yapısı cilde uygulandığında pürüzsüz bir yağa dönüşen hipoalerjenik bir temizleyicidir.

The Purest Solutions Nemlendirici Temizleyici 200 ml,  cilt bariyerine zarar vermeden cildin makyaj, kir, yağ ve çevresel etmenlerden arındırılmasında etkilidir.

 

Nip+Fab Glycolic Fix Yüz Pedi 60 Adet , daha yumuşak ve aydınlık bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

 

Nivea Aqua Rose Organik Gül Suyu İçeren Yüz Yıkama Köpüğü 150 ml,  Micellar Teknolojisi içeren formülü sayesinde cildi derinlemesine temizlerken, cildin doğal nemini korur. Günlük makyaj temizleme için kullanılır. Cildi yatıştırır. Yumuşacık köpük formülüyle mükemmel bir yüz yıkama & yüz temizleme deneyimi yaşatır.

 

(Visited 1.063 times, 1 visits today)